Test Nutrilon Dreumesmelk

Door: Gina. d
Gina. d
TESTMOEDER Gina. d

Even voorstellen...

Hallo allemaal, ik ben moeder van Vinnie die nu 18 maanden is. Vinnie is een vrolijk en vriendelijk ventje en soms lekker eigenwijs (natuurlijk van zijn vader). Sinds september heeft meneertje niet meer de behoefte aan Nutrilon melk. Ik ben niet het type wat gaat dwingen of smeken dat hij iets moet eten of drinken dus heel simpel geen melk. Prima. Verse halfvolle melk, dat vindt hij de ene dag prima en de andere dag niet meer. Zoals gezegd gaat het melk drinken niet op rolletjes.

9.0

voordelen

 • Altijd en overal bij je
 • Grote pot melk
 • Handig in gebruik

nadelen

 • Geen eigenlijk!!!

Hoe reageert je kindje op de melk?

De eerste fles (180 water + 6 schepjes) werd toch als vreemd of verveld gezien. Hij was aftastend aan het proeven, een paar nipjes waarop een paar slokjes volgde waarna hij hem feestelijk op de grond gooide met de woorden BOEM. Zucht misschien toch niet een heel goed idee de melk testen, wat nu...? Ik raapte zijn fles op en pakte mijn koffie en ging met hem op de bank knuffelen. Zijn fles heb ik langs ons neer gezet op de bank zodat hij hem wel in het zicht had. Na 10 minuten knuffelen weer proberen. "Nee" zei meneer duidelijk. Oke dat is duidelijk. Dit is prima, nee is nee dus hij wil niet. Vanavond poging 2. Na het eten een lekker toetje want dat had Vinnie wel verdiend nadat hij zo goed had gegeten. Weer even knuffelen op de bank (ja ik knuffel veel met hem) daarna ging hij in bad en de pyjama aan. Eenmaal beneden op de bank ging papa de fles maar weer eens maken. Ik weet niet of het kwam omdat papa er bij was maar hij pakte de fles vol overtuiging aan van papa en heeft hem helemaal tot op de laatste druppel leeg gedronken. Zonder te treuzelen, gooien of spelen! Half verdoofd van verbazing bracht ik Vinnie naar bed. Morgen een nieuwe dag. Eigenlijk kan ik zeggen dat mijn zoontje in de ochtenden waarschijnlijk geen behoefte heeft aan veel melk want ik doe de laatste paar dagen de fles klein houden 90 cc water en 3 schepjes en die gaan meestal wel helemaal op. Maar soms kijkt hij er niet naar om. De kleine flessen gaan wel makkelijker op in de ochtend als de volle fles van 180. De avonden drinkt Vinnie eigenlijk altijd wel 160 cc op en blijft er een klein bodempje over en soms drinkt hij hem zonder pardon helemaal leeg. 

Op welke manier verschilt de Nutrilon dreumesmelk van andere melk?

Ik vind de verse melk persoonlijk lekkerder als de Nutrilon. Aan Vinnie zelf merk ik geen tot weinig verschil tussen gewone halfvolle melk of Nutrilon melk. Het fijne aan de Nutrilon is dat je de poeder altijd in je tas bij je kunt hebben als je kleintje nog meerdere melk flessen krijgt. Dit heb ik altijd erg fijn gevonden want je kan overal warm of kokend water krijgen dus de melk is ook altijd aanwezig. 

Hoe vaak per dag geef jij je kindje de dreumesmelk?

Per dag krijgt Vinnie 2x een flesje melk aangeboden want in de middag witl hij vanaf 10 maanden al geen melk meer drinken. In de ochtend bij het ontbijt krijgt Vinnie 90 cc water + 3 schepjes melk en in de avond krijgt hij 180 cc water + 6 schepjes melk. Dit is ook genoeg voor Vinnie, lekker even een flesje als hij rustig wakker wordt en dan een boterham en lekker voor het naar bed gaan.

Drinkt je kindje de fles helemaal leeg en hoe verloopt dit proces?

De ochtend fles gaat niet altijd op en soms wordt er zelfs niet eens naar gekeken. De fles voor het slapen gaan gaat op tot de laatste druppel. :)
De avond fles gaat in een teug leeg heel anders tegenover de fles bij het ontbijt. Die nipt hij soms leeg net alsof hij voelt dat ik het fijn vind dat hij het leeg drinkt. Ik heb geprobeerd om het in een beker aan te bieden omdat Vinnie het leuk vind om uit een beker te drinken. Maar als ik melk in een beker aanbied dan denkt Vinnie dat hij een fontein mag spelen en spuugt hij alles onder de melk met een ondeugend schaterende lach. Drinken met een rietje vindt Vinnie ook altijd leuk en interessant. Behalve als hij tot de ontdekking komt dat er melk in zijn beker zit dan is het alleen spelen met het rietje. Paar keer geprobeerd om de melk koud te geven echt even in de koelkast gestaan maar dat was helemaal geen succes.

Scores

 • Reactie van je kindje op de Nutrilon Dreumesmelk
  8.0
 • Gebruiksgemak
  10.0
 • Kwaliteit van de Nutrilon Dreumesmelk
  10.0
 • Invloed op de gezondheid van je kindje
  8.0

Totale score

9.0
Gina. d

Gina. d

Mama van een lief klein ondeugend mannetje. Onze droom is bijna compleet♡

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >