Getest: BABY born Zusje

Door: juutprins
juutprins
TESTMOEDER juutprins

Even voorstellen...

Hi, Ik ben Judith. Mijn dochter Senna is een echte poppenmama. Ik heb er bij wijze van een kind bij want haar pop gaat overal mee naar toe. Onder de douche, luiers verschonen, kleding aandoen, haartjes kammen, haarspeldjes, eten en drinken geven. Maar als mijn dochter wordt geschminkt, doet haar pop ook mee. Als we de honden uitlaten of boodschappen gaan doen gaat de pop mee in de poppenwagen, op de fiets in het poppenzitje. Noem maar op, een echte poppenmama. 

9.1

voordelen

 • De pop is groter dan de gemiddelde pop. Hierdoor komt de pop echter over. Als een ‘echt’ zusje
 • Het is een opvallende pop. Qua kleuren en het lange haar. Dit trekt kinderen aan. Veel bekijks
 • De pop heeft mooi, zacht haar. Makkelijk om te kammen en de speldjes in te doen.
 • Het drinkflesje is erg leuk. Alsof de pop echt drinkt.
 • Dat de pop zelf kan zitten, staan en haar knieën buigen. Makkelijk voor in het poppen kinder/fiets stoeltje en de kinderwagen. Zo kunnen ze ook samen als echte zusjes op de bank zitten.
 • De pop past de kleding van de 'gewone' Baby Born

nadelen

 • De pop is best zwaar
 • Je moet best hard knijpen in het armpje om de pop te laten huilen
 • Bij veel tranen wordt de pop en omgeving erg nat
 • Voor een 4 jarige is de pop nog vrij stug qua flexibiliteit. Dit kost nog wat kracht.

Hoe reageert je kindje op de pop/ speelset?

Toen de doos bezorgt werd was ze dol enthousiast. Ze zat er al dagen op te wachten en kon dan ook niet wachten om hem open te maken. De doos is doorzichtig zodat de pop en de mooie accessoires direct zichtbaar zijn. Natuurlijk moest de doos gelijk open. Mijn dochter haalde de pop eruit en sloot haar direct in haar armen. “Wat is ze mooi mama en ook heel groot he. En ze heeft hele mooie lange haren, net als Frozen”.

Als eerste wilde mijn dochter het flesje hebben. Er moest gelijk wat drinken in want de baby had dorst. Prachtig vond ze het toen ze door kreeg dat de baby het flesje ook echt leegdrinkt. Toen we in het armpje knepen en de baby ging huilen vond ze dat geweldig. “Kijk mama, de baby kan echt huilen. Zielig he mama”. En natuurlijk moesten er direct Frozen vlechtjes in haar haar gemaakt worden. Want dat vindt de baby mooi. En dan nog alle speldjes erin. Mijn dochter vond het wel een beetje vreemd dat de pop al zo goed kon zitten. “Dat kunnen baby’s toch niet mama”.

Blijft je kindje getriggerd om met de pop/speelset te blijven spelen? Hoe speelt je kindje met de pop/speelset?

Tot nu toe is de pop niet meer van haar zijde geweken. De pop gaat overal mee naar toe. Ze kijken samen tv, spelen samen met de andere poppen, gaan samen douchen en naar bed. Als mijn dochter ’s morgens wakker wordt moet haar pop genaamd “Sara” ook mee naar beneden. Mijn dochter eet dan een boterham voordat ze naar school gaat maar de baby moet ook eten. Die wordt dat in het poppenkinderstoeltje gezet en krijgt dan wat te drinken (met haar eigen flesje) en wat te eten. Na het eten kam ik mijn dochter haar haren maar dan moeten de haren van de pop ook gekamd worden. Dus als moeder heb ik het er ook druk mee want ik heb er een ‘kind’ bij.

Wanneer mijn dochter achter op de fiets mee naar school gaat moet haar pop ook mee. Op school loopt ze vol trots met haar pop over het schoolplein en laat haar aan iedereen zien. Ik mag de pop ook echt niet mee naar huis nemen want de baby wil op school blijven. Mijn dochter verkleed haar poppen ook erg graag maar dat lukt met deze grote zus niet zo goed want die past de andere babykleertjes niet. Maar dan moet ‘mama’ gewoon even nieuwe kleertjes kopen voor de baby.

Als we boodschappen gaan doen gaat de baby natuurlijk ook mee in de poppenwagen. Mijn dochter loopt vol trots als een echte poppen mama buiten haar babypop te showen. Ze vertelt ook tegen iedereen dat de baby echt kan huilen. Wanneer zij de haren kamt van de pop laat ze de pop tussen haar benen zitten en kan ze er goed bij. Ze vindt het kammen van de poppenharen erg makkelijk want de haren zijn zo lekker zacht. De pop gaat zelfs mee naar zwemles dus mijn dochter heeft er een echte vriendin bij. Wanneer mijn dochter naar bed gaat, gaat de pop mee. Die slaapt in het poppenbedje naast mijn dochter haar bed.

Heeft de pop een leerzaam effect op je kindje (sociale vaardigheden als verantwoordelijkheid en communicatie)?

De pop heeft zeker een leerzaam effect op mijn dochter. Ze leert om voor een ander te zorgen. Het mooiste vind ik dat mijn dochter ziet hoe ik voor haar en haar broertje zorg en dit nadoet bij haar pop. Ze gebruikt dezelfde woorden die ik gebruik bij haar en haar broertje. Als de baby huilt zegt mijn dochter “ach lieverdje toch, wat is er? Heb je ergens pijn? Het komt wel goed hoor lieverdje”.

Ook leert ze om te delen. Als mijn dochter iets krijgt, eten of drinken, deelt zij dit met haar pop. Ze vindt haar pop erg lief dus wil ze haar ook alles geven en goed voor haar zorgen. Wat ook leuk is om te zien als ze haar pop mee naar school neemt is dat ze zo trots is op haar pop. Ze wil hem aan alle kindjes laten zien en de andere kindjes mogen haar pop ook vasthouden. Goed om te zien dat ze haar pop wil delen. Mijn dochter is zo blij met de pop en dit gunt ze haar vriendinnetjes ook.

Foto’s

Wat vindt je kindje het leukst aan de pop/speelset

Het allerleukste vindt mijn dochter dat de baby echt kan drinken. Dat vindt ze fantastisch. Ze heeft ook helemaal niet door dat de baby het water drinkt om vervolgens te kunnen ‘huilen’. Prachtig hoe dat werkt in die kinderkoppies. Ook vindt ze het haar van de pop ontzettend mooi. Ze vindt het geweldig om te kammen en de speldjes erin te doen.

Zou jij het BABY born product aanraden aan andere ouders? Zo ja/nee waarom?

Ja ik zou de pop absoluut aanraden aan andere ouders. De pop is geweldig voor echte poppen mama’s. Bij deze pop is het wel zo leuk als je kind echt een grote fantasie heeft. De pop kan zelf drinken en door in de arm te knijpen huilen. Verder heeft de pop erg mooi haar en kan ze zelfstandig zitten en staan. Dit vraagt om wat fantasie bij je kind en welke functies je kind dan gebruikt. 

Foto’s

Werken de verschillende functies goed van de BABY born producten?

De functies van de pop werken goed. Het haar is mooi zacht, makkelijk om te kammen. Ook drinkt de pop het flesje goed leeg. Bij het knijpen komen er traantjes uit haar ogen. Ik vind wel dat je hard moet knijpen in het armpje om de tranen uit de ogen te krijgen. Ook is de pop vrij stug qua buigen van de benen en knieën.

Is het product geschikt voor de leeftijd van je kindje?

Er staat omschreven dat de pop vanaf 3 jaar is. Zelf vind ik de pop eerder geschikt vanaf 4 jaar. Ook is de pop meer geschikt voor kinderen die zelfstandig spelen en een eigen fantasie ontwikkelen. Dit zie je meer bij kinderen vanaf 4 jaar.

Videos

Scores

 • Indruk
  10.0
 • De werking/functies
  8.5
 • Kwaliteit
  9.0
 • Aan te raden
  9.0

Totale score

9.1

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >