Review: Babboe testmama Chantal

Door: chantaleversen
chantaleversen
TESTMOEDER chantaleversen

Even voorstellen...

Hoi! Ik ben Chantal, moeder van een zoon van 7 maanden en een dochter van 2,5. We doen veel lopend maar helaas ook regelmatig met de auto. Deze 'test' was voor ons een ideaal kijkje om te kijken of deze prachtige bakfiets ook echt bij ons past! Ben je benieuwd hoe dit is bevallen? Lees dan zeker mijn review!

8.2

voordelen

 • Carvelock als prettig ervaren
 • Oogcontact met de kids
 • De trapondersteuning
 • Compacte bakfiets

nadelen

 • Het 'carven' is ingewikkelder dan ik dacht
 • Fiets heel anders dan een standaard fiets

Wat vind jij de voordelen van een bakfiets en specifiek deze?

Wat ik een voordeel vind van een bakfiets is, dat ik door het gebruik van de bakfiets gemakkelijk met mijn twee kinderen op pad kan gaan. Onze zoon is nu 8 maanden en kan nog niet zitten. Daardoor moest alles met de auto of lopend. De kinderen genieten enorm van het uitzicht om hen heen. Er is een grote mate van communicatie tussen mij en de kinderen in de bak. Normaliter zit onze oudste dochter achter op de fiets. Hierdoor is het moeilijker communiceren met haar, en kun je minder samen genieten van wat er om ons heen te zien is op de fiets. Ik vind de ruimte in deze compacte bak(fiets) erg prettig, zodat er gemakkelijk, naast de kinderen, bagage meegenomen kan worden.

De Babboe Carve Mountain is een compacte bakfiets, hierdoor is hij gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen in de schuur. Ook het lichte gewicht van de bakfiets zorgt ervoor dat hij gemakkelijk te verplaatsen is. Doordat de achterkant goed tilbaar is kan hij gemakkelijk door scherpe bochten. Hierdoor kan ik hem ook goed in de schuur opbergen.

De trapondersteuning is voor mij een ideale oplossing om het gewicht van de kinderen eenvoudig te verplaatsen. De versnellingen zijn prettig in gebruik en zorgen ervoor dat je snel en op de gewenste hoogte kunt instellen. Ik vind het prettig dat de trapondersteuning snel en adequaat reageert tijdens het wegfietsen. Ook zorgt deze ondersteuning ervoor dat het te voet gaan met deze fiets niet een zware beproeving wordt.

Ook ritjes als Zwolle – Kampen doen we nu met gemak door de trapondersteuning! (familie woont in Kampen)

De bakfiets is voor alle jonge gezinnen een aanrader! 

Foto’s

Wat vonden de kinderen van het fietsen met de Carve?

Mijn zoon van 8 maanden zat te stralen op de fiets van plezier. Hij vond het heerlijk om de wind in zijn gezicht te voelen en kwam geregeld in de maxicosi omhoog om te genieten van het uitzicht om hem heen. Mijn oudste dochter van bijna 3 jaar genoot ook met volle teugen. 

Elke dag vraagt ze of ze samen met papa op de bakfiets mag fietsen, na het eten klimt ze zelf al, via de voorbanden, in de bakfiets en schreeuwt net zo lang, "papaaaaa" totdat ik een eindje met haar ga fietsen. Tijdens het fietsen schreeuwt ze: “We gaan hard, wieeeuwww!!” 

Hoe is het fietsen met carvelock en zonder carvelock?

Het fietsen met de carvelock was een wereld van verschil, dan het fietsen zonder carvelock. Om de feeling met de fiets te krijgen heb ik eerst een tijdje gefietst met de carvelock. De fiets is hierdoor stabieler en dat maakt het met de kinderen in de bak, een stuk prettiger om mee te starten. Dit heb ik als prettig ervaren. De bochten in de carvelock waren wel lastig om te nemen, je moet meer met je lichaam meebewegen om goed de bochten door te komen. Na een paar keer gefietst te hebben, heb ik de carvelock eraf gezet. Dit was heel erg wennen, omdat de bak dan kan kantelen is de fiets onstabieler en is het wennen om goed de fiets te kunnen besturen. Dit wende wel snel en hierdoor werd de fiets een stuk wendbaarder. Het goed sturen in de bocht vind ik nog wel lastig. Dit kwam mede doordat de fiets niet erg direct reageerde op het sturen, je moet daarnaast ook echt je gewicht gebruiken om de bocht te maken. Hierdoor werd het erg lastig inschatten hoe bochten genomen moeten worden. Dit kan ook komen doordat de fiets nog nieuw is en het echt anders fietsen is dan op een 'gewone' fiets.

Foto’s

Hoe gemakkelijk was het om de fiets te gebruiken?

Het was erg wennen aan het carve-systeem. Ik vond de fiets minder wendbaar dan ik vooraf ingeschat had. Het is een vrij stugge fiets, die naar mijn mening iets te traag reageert op uitwijkmanoeuvres en veranderingen van richting, zoals in bochten etc. Doordat de fiets in elke stuurstand op de carvelock gezet kan worden, heeft de fiets soms een kleine afwijking, wanneer je de fiets in de carvelock wilt zetten moet het stuur echt goed in het midden zitten. Misschien zou het praktischer zijn als er een systeem is waardoor je de fiets gemakkelijker recht in de carvelock kunt zetten. (Nu kan het in elk gewenste stuurstand)

Foto’s

Wat kon je allemaal meenemen in de bak?

Ik heb veel gefietst met mijn oudste dochter van bijna 3. Zij vond het geweldig om voorin te zitten en vooruit te kunnen kijken. Ook heb ik meerdere malen mijn jongste zoon erbij meegenomen. Hij kon in de maxicosi standaard gezet worden en hierdoor had mijn dochter goed zicht om haar heen en ik had mooi oogcontact en kon goed met mijn zoon communiceren. Aan zijn stralende ogen kon ik zien dat hij het geweldig vond om rond te kijken tijdens het fietsen. Iets wat je anders niet ziet als hij voor je zit in de kinderstoel aan het stuur.

Meerdere malen heb ik met mijn dochter en zoon boodschappen gedaan. Dan was er voldoende ruimte om de boodschappen mee te nemen, nadat ik de kinderen van de opvang had gehaald met al hun tassen bij zich.

Videos

Scores

 • Gebruikersgemak
  7.0
 • Stabiliteit
  7.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Gemak vervoer kindjes
  9.0
 • Elektrische trapondersteuning
  9.0
 • Traploze versnelling
  9.0

Totale score

8.2

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >