De Mountain buggy voor tweelingen

Door: yfke87
yfke87
TESTMOEDER yfke87

Even voorstellen...

Hallo! Mijn naam is Yvonne Vonk (27) en ik ben moeder van 3 jongens. Ryan is bijna 2 jaar en we hebben een tweelingen, Ayden en Jaysen van 4 maanden.

We hadden al een andere kinderwagen gekocht, een Twinny, in het blauw, omdat we wisten dat het 2 jongentjes zouden zijn. Het nadeel van bestellen via internet is dat je de kinderwagen niet in het echt kunt zien. De Twinny is een mooie kinderwagen maar praktisch is anders. Hij is er groot en lomp. Het onderstel past net in de auto en dat heb ik het nog niet over de reiswiegjes die er eigenlijk nog bij moeten. We hebben er aan zitten denken om een nieuwe auto te kopen zodat alles er makkelijker in zou passen.

Toen zag op mamaplaats een oproep staan om de Mountain Buggy Duet te testen. Ik gaf mezelf op en heb er eigenlijk niet meer aan gedacht. Tot ik plotseling een telefoontje kreeg: ik mocht de buggy gaan testen!

Dezelfde avond kwam de vertegenwoordiger de Mountain Buggy zelfs al brengen. We kregen een uitgebreide uitleg en hij liet alle opties zien. Veel informatie gekregen, gelukkig zaten de handleidingen er ook bij.

We kregen er 2 reiswiegjes bij, 2 buggy's en een soort tussen stoeltje. Dit stoeltje kunnen we gebruiken als de tweeling niet meer in de reiswieg passen maar nog te klein zijn voor de buggy, dit stoeltje zou ik dus kunnen gebruiken voor de grootste van de tweeling. Alles werd geleverd met bijbehorende klemmen en regenhoezen.

7.9

voordelen

 • Makkelijk in te klappen
 • Klein en compact
 • Goede wegligging
 • Gordels individueel los te maken
 • Grote opbergruimte

nadelen

 • Smalle reiswiegjes
 • Verkeerde stof reiswieg ivm klittenband
 • Geen contact met kindjes in buggy
 • Geen luchtgat in regenhoes

Gebruiksgemak (stoeltje omdraaien, opvouwen, tassenhaakjes)

De Mountain Buggy is echt super makkelijk om in en uit te klappen. Je kunt de wagen bijna met 1 hand uitklappen en de buggystoeltjes kunnen er gewoon in blijven zitten. Erg makkelijk dus. Bij mijn oude kinderwagen, de Twinny, moest je de buggy’s van het onderstel afhalen om daarna het onderstel in te klappen.

De buggystoeltjes zijn snel los en vast te maken. Het zijn alleen ritsen die je dicht moet maken en knoopjes die je vast moet klikken. Hij zit erg stevig. Er zit ook de mogelijkheid op om de kinderen in een lig- en zitstand te zetten. Als je kindje wil slapen trek je aan het riempje achter de stoel en laat je je kindje langzaam zakken in de ligstand. Er is een ruime opbergruimte onder de buggy waar je makkelijk bij kan.

Het ombouwen van buggy’s naar reiswiegjes is snel gedaan. Je haalt de ritsjes en de knoopjes los, plaatst 2 klemmen op de stangen en je kunt de reiswiegjes er zo in klikken. Er is ook de mogelijkheid om 1 buggy en 1 reiswiegje te plaatsen.

Het nadeel is dat de kinderen alleen maar van je af kunnen kijken. Je kunt de stoeltjes niet omdraaien zodat je de kinderen kunt zien zitten.

Er zaten regenhoezen bij. Ze zijn goed van kwaliteit maar er zitten geen luchtgaatjes in de hoes. De enige mogelijkheid om te zorgen dat je kinderen frisse lucht krijgen is de rits een stuk open te laten staan.

Compactheid (makkelijk mee te nemen in de auto, in de hal op te bergen)

Als je de buggy inklapt heb je een compacte wagen die makkelijk mee te nemen is in de auto. Er zit een beveiliging op zodat de wagen niet ineens uit kan klappen bij het optillen etc. De wielen klappen naar binnen zodat je deze niet perse hoeft te verwijderen. Het kan overigens wel.

De buggy is erg smal. We hebben hem vergeleken met de oude kinderwagen van Ryan (Quinny) en de Mountain Buggy is zelfs nog smaller dan een eenlingwagen. Vergeleken met de Twinny kinderwagen is hij ingeklapt ook erg laag. De Twinny kinderwagen is ingeklapt bijna dubbel zo hoog. Voor het opbergen in de gang heb je niet veel plaats nodig. Bij ons staat deze onder de kapstok.
Wat ook heel fijn is aan de Mountain Duet Buggy is dat hij door de voordeur past. Hierdoor hoef je niet om te lopen als je bijvoorbeeld in een huis met tuin woont waar de buggy niet door de voordeur past. Dat is zeker een pluspunt!

Rijcomfort (wendbaarheid, loop comfort)

De wagen is met één hand te besturen zo licht! In tegenstelling tot mijn oude kinderwagen, de Twinny, kun je makkelijk door (bijvoorbeeld) de Kruidvat lopen omdat de Mountain buggy lekker smal en wendbaar is. Hij is zelfs nog smaller dan mijn eerste kinderwagen/buggy.Het handvat van de buggy is ook op allerlei hoogtes te verstellen door middel van de knoppen aan de zijkant. Zo is de buggy makkelijk te besturen door mensen van verschillende lengtes.

De banden zien er ook goed en stevig uit.

Design (stoffen, frame, kleuren)

Het design van de buggy vind ik mooi. Hij is niet zo robuust en er zit een gestroomlijnde vorm in. Ik heb de buggy in de kleur rood gekregen. Als je geen rode kleur wilt kun je de hoes omdraaien en dan heb je een zwarte.
Het design van de reiswiegjes vind ik helaas niet zo mooi. Ze zijn heel erg smal! Een grotere baby zou hier na een paar maanden niet meer in kunnen liggen. Je kunt dan wel de reiswieg ombouwen naar een tussenzitje.
De stof van de reiswiegjes is niet optimaal. Je moet door middel van klittenband de hoezen vastmaken en hierdoor beschadigd de reiswieg.

Ik vond het nooit praktisch om een kinderwagen/buggy te hebben waarbij de zitjes langs elkaar zijn omdat je dan meteen een grotere wagen hebt. In dit opzicht heeft de Mountain Buggy mij laten zien dat het ook anders kan. Al en al een fijne en praktische wagen waar we nog veel plezier van zullen hebben!

Videos

Scores

 • Rijcomfort
  9.0
 • Compactheid
  7.0
 • Design
  6.0
 • Gebruiksgemak
  9.5

Totale score

7.9
yfke87

yfke87

Hallo. Ik ben yvonne, 27 jaar en woon in brabant. Ik heb samen met mijn vriend rick, 31 jaar, 3 kinderen. Het zijn allemaal jongens! Ryan is de oudste, hij wordt in februari 2 jaar. Ook hebben we een tweeling, ayden en jaysen, geboren afgelopen augustus.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >