De prachtige Mountain buggy Duet

Door: Anouck
Anouck
TESTMOEDER Anouck

Even voorstellen...

Ik ben Anouck (39), mama van Eva en Bente, een tweeling van 1,5 jaar. Voor de geboorte kochten wij een legergroene Easywalker. Ik was er namelijk van overtuigd dat een van de tweeling een jongen zou zijn. De geslachtsecho lukte steeds niet omdat mijn meiden ‘te beweeglijk’ waren. Pas met 28 weken hoorde ik dat ik 2 meisjes (!) zou krijgen.... Oeps, daar zat ik dan met mijn legergroene ‘tank’. Na de geboorte (juli 2013) van de tweeling gebruikten we vooral de wiegjes. Iedereen die (gevraagd of ongevraagd) in de tank keek, zeiden allereerst: ‘leuke jongetjes'. Daar lagen mijn girls dan in hun roze rompertjes, roze speentjes en speeltjes…Nooit gedacht dus dat de kleur van een kinderwagen zo bepalend kan zijn...

Toen ik de oproep voor testmoeders zag op Mamaplaats, was ik gelijk geïnteresseerd. Met name de compactheid van de Mountain Buggy Duet sprak mij aan. Toen ik werd gebeld dat ik de wagen mocht gaan testen was ik dolblij. Toen ik ook hoorde dat ik de wagen mocht houden, des te blijer. Dat was nog eens een mooi kerstcadeau! Na ontvangst van de wagen ben ik gelijk aan de slag gegaan. Uitpakken, gebruiksaanwijzing lezen, in elkaar zetten.... Dit was nog gemakkelijker dan een Ikea bouwpakket in elkaar zetten. En dat zonder partner.

8.5

voordelen

 • Compactheid
 • Wendbaarheid
 • Design
 • Veel ruimte voor boodschappen
 • Makkelijk in te klappen
 • Heel licht in gewicht
 • Kwalitatief materiaal

nadelen

 • Accessoires voor 1 kind

Gebruiksgemak (stoeltje omdraaien, opvouwen, tassenhaakjes)

Er zitten een aantal accessoires bij de wagen. Helaas maar één flessenhouder, waarin je de drinkfles rechtop kunt opbergen. Je kunt echter wel een nieuwe flessenhouder voor de wagen kopen op internet voor 16 euro. Dat vind ik dan wel weer prijzig. Ik ga op zoek naar een universele bekerhouder, want het is toch wel handig om een fles (dus 2!) bij de hand te hebben. Ook zit er een opbergtasje bij voor bijvoorbeeld je portemonnee of sleutels maar dit tasje is niet goed afsluitbaar, dus ik zou hem daar niet snel voor gebruiken. Onder de buggy is voldoende ruimte voor je dagelijkse boodschappen. Bovendien kun je ook nog een tas aan het stuur hangen zonder dat de voorwielen omhoog komen. Ik zie op de website dat je nog aanvullende opbergers kunt bestellen, maar ook deze zijn best prijzig (vanaf 20 euro). Ik kan me voorstellen dat een universele opberger ook prima past. Verder mis ik wel ritsen waarin je nog kleine dingen kunt opbergen. Die heeft de Easywalker dan weer wel. Je kunt ervoor kiezen om een zacht kussentje te plaatsen voor extra zitcomfort. Eva is wat groter en met een dikke winterjas kreeg ik de veiligheidssluitingen wat moeilijker dicht. De veiligheidssluitingen heb ik voor Eva al op de ruimste stand gezet. Ik ben benieuwd of ze over een jaar niet te strak zitten. De buggystand varieert van liggend tot rechtop. Ik heb tot nu toe alleen de zittende stand gebruikt, maar ik kan me voorstellen dat de liggende stand wel handig is als ze een ‘powernap’ willen doen, maar dat komt steeds minder vaak voor.

Compactheid (makkelijk mee te nemen in de auto, in de hal op te bergen)

Het grootste voordeel en pluspunt van de wagen vind ik wel de compactheid. De breedte afmeting van de Duet is hetzelfde als van een enkele kinderwagen, namelijk 63 cm. De breedte van de Easywalker is 75 cm. Het gewicht van de Easywalker Duo is 17 kg en van de Mountain Buggy Duet 15.5 kg. Doordat de wagen compact in te vouwen is met behulp van een simpele handeling (een knop aan de voorkant) voelt de Mountain Buggy veel lichter aan. De Easywalker kon ik bijvoorbeeld niet in mijn eentje inklappen, laat staan tillen en paste bovendien niet in mijn auto. Wat een openbaring dat ik dat nu wel kan.

Sinds vorige week ga ik vaker in mijn eentje met de kinderen ergens heen of op visite. Dat brengt dus veel meer vrijheid, onafhankelijkheid en gemak met zich mee. Nog een voordeel is dat de Mountain Buddy Duet door mijn voordeur past. Ik woon in een jaren ’40 woning waarvan de deuren iets smaller zijn dan van nieuwbouw huizen. Hierdoor moesten wij altijd ‘achterom’ en konden wij de Easywalker alleen maar in de achtertuin stallen. Of je moest hem inklappen, maar dat was zo’n werk en zo’n gevaarte in het huis kon ik nergens opbergen. Nu rijd ik de Mountain Buggy Duet door de voordeur naar binnen, haal de kinderen eruit, klap hem in en berg hem op. Wel zo makkelijk en de wagen blijft er ook duurzamer door dan dat je hem buiten laat staan.

Rijcomfort (wendbaarheid, loop comfort)

Nog een groot pluspunt van de Mountain Buggy Duet is zowel het rijcomfort als de wendbaarheid. Waar ik voorheen zoveel mogelijk Het Kruidvat omzeilde, kan ik nu moeiteloos door de paden heen manoeuvreren. De wagen is licht, wendbaar en gemakkelijk met één hand te besturen, handig als je bijvoorbeeld telefoon krijgt. Van de Easywalker moest ik de banden minimaal eens per kwartaal laten oppompen. De banden van de Mountain Buggy duet voelen steviger en harder aan. Afgelopen week ging ik na de sneeuwval naar buiten met de wagen. Door de voor (zwenk) wielen vast te zetten, heb je veel meer grip op de ondergrond, waardoor ik gemakkelijk door de sneeuw kon wandelen en zelf ook nog eens ondersteuning had, zodat ik niet zou uitglijden.

Design (stoffen, frame, kleuren)

Het materiaal voelt kwalitatief aan en is waterbestendig. De stof van de Easywalker begonnen op een gegeven moment toch vlekken te vertonen. Ook verkleurde de stof een beetje door de zon. Dat ga ik nog testen aangezien we in maart met zijn allen naar Curaçao gaan. En de wagen kan gewoon mee in het vliegtuig! De Easywalker afmetingen waren te groot. Dat scheelt zoveel sjouwwerk! Dan is het extra zonnekapje ook erg handig. Het framework is aluminium en licht. Ik heb de Mountain Buggy Duet met grijs en zwart getest, een mooie universele kleurencombinatie. Of het de kleur is of de compactheid van de wagen, we krijgen veel minder aandacht in de stad dan met de tank. Ik vind dat wel prima, mijn partner en de girls wat minder. Eindelijk kan ik als ‘gewone mama’ rustig door de stad lopen, de winkels in en uit gaan, zonder dat het me al teveel moeite of aandacht kost.

Kortom, een heerlijke wagen voor twee dreumesen die je veel vrijheid geeft om erop uit te gaan. Ik hoop dat we er nog veel plezier aan zullen beleven.

Foto’s

Videos

Scores

 • Rijcomfort
  9.0
 • Compactheid
  9.0
 • Design
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.0

Totale score

8.5
Anouck

Anouck

Mamma van tweeling Eva & Bente (13 juli 2013). Zij leren mij iedere dag weer te leven....

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >