Getest: De 1-2-3 leertrein van Mega Bloks

Door: Wendy M
Wendy M
TESTMOEDER Wendy M

Even voorstellen...

Mijn naam is Wendy Maes en samen met mijn vriend hebben we 2 dochtertjes: Lisa van 3,5 jaar en Sterre van 1,5 jaar. We houden ervan om veel buiten te zijn, maar in de wintermaanden spelen de kinderen toch veel binnen. Ze zijn nog te klein om alleen en/of veel buiten te spelen. Sterre stapt nog niet en speelt dus veel op de grond. Daarom wilde ik ook graag de blokken van Mega Bloks testen. Het lijkt me ook leerzaam en ik verwacht dat ze er beide mee spelen en leuk gaan vinden. We hebben dit nog niet dus het is ook nieuw voor ze.

9.1

voordelen

 • Kinderen zijn al enthousiast bij het zien van de doos.
 • Ideaal om snel op te ruimen
 • Geen kleine onderdelen (om in de mond te stoppen)
 • Wordt gecombineerd met ander speelgoed
 • Fantasie wordt goed gebruikt. Er wordt steeds iets anders gebouwd
 • Leuk voor verschillende leeftijden
 • Kunnen ze ook mee spelen zonder hulp van ouders
 • Leuk voor jongens en meisjes
 • Vrolijke kleurtjes, trekt de aandacht

nadelen

 • Weinig gebruik van de cijfers gemaakt
 • De wielen kunnen ze er zelf niet aanzetten
 • Stickers willen ze eigenlijk zelf plakken
 • Ze wil eerst afbouwen voordat ze aan tafel komt eten ;-)

Hoe vaak speelt jouw kind, of kinderen, per dag met de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein?

Ze spelen er gemiddeld zo’n 1 à 2x per dag mee, zo’n 3 à 4x per week. In het begin samen, maar daarna meestal ieder apart. Vooral Lisa pakt ’t zelf zonder mijn aanmoediging. De kinderen hebben natuurlijk een verschil in leeftijd. Lisa bouwt zelf al, en Sterre is meer aan het ontdekken. Hierdoor kunnen ze ook niet echt samen spelen. 

Hoe heeft/hebben jouw kind(eren) voornamelijk met de blokken en trein gespeeld? Bouwen, treintje rijden, bezig met tellen?

Sterre bouwt torens en sloopt wat Lisa heeft opgebouwd. Ook rijdt ze het treintje rond. Lisa bouwde eerst de trein na, maar daarna meestal een huis. Ander speelgoed kan er dan in. En de poppen en dieren liggen dan op de treinwagons. Het is leuk om te zien dat ze dus ook een huis bouwt, en niet alleen een trein zoals op het plaatje. Het zijn veel blokken dus ze kunnen er de mooiste figuren van maken. De trein heeft inmiddels de naam Thomas gekregen.

Foto’s

Hoe vind je dat de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein helpt met tellen? Merk je dat je kindje echt iets leert van de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein?

Lisa kan al tellen en leest sinds kort ook overal de cijfers. Maar hiervan heeft ze na het opplakken geen gebruik meer van gemaakt. Dus bij ons helpt het niet echt met tellen, misschien later bij Sterre. Wat wel een optie zou zijn is om het samen te doen. Dat wij Lisa hiermee helpen en haar stimuleren. Uit zichzelf doet ze het nog niet, maar wellicht met de hulp van ons wel. Bij Sterre gaan we dat zeker doen. Deze blokken blijven namelijk goed en hier kan niks mis mee gaan. Leuk dus om te bewaren voor Sterre voor als zijn ook kan tellen (of ermee begint). 

Hoe tevreden ben jij over het algemeen met de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein?

Heel tevreden. Leuk speelgoed in vrolijke kleuren en voor verschillende leeftijden. Eigenlijk kunnen kinderen hier al heel vroeg mee spelen. De blokken zijn groot maar passen heel goed in de handjes van kleine kinderen. Ze kunnen de blokken heel goed beetpakken en makkelijk op elkaar zetten. Zoals ik al aangaf zijn de kleuren ook heel vrolijk. Vrolijke kleuren helpen mee aan de ontwikkeling van een kind. Dat is dus erg belangrijk, maar ik denk ook dat dit het spelen stimuleert. Alles wat mooie, vrolijke kleuren heeft vinden kinderen meestal erg interessant :).

Foto’s

Maak de volgende zin af. De Mega Bloks 1-2-3 Leertrein is voor mij en mijn kind(eren):

Ideaal, omdat ze er beide mee kunnen spelen en ook zonder mijn hulp. Het zijn grote blokken, dus geen kleine gevaarlijke onderdelen. Daarnaast zijn het ook lekker veel blokken en je kan er van alles van maken: een trein, huis, vierkant, toren en noem maar op. Lisa kan al heel wat maken zelf, maar Sterre is nog meer aan het ontdekken en vindt het vooral leuk om torens te maken en vervolgens weer om te gooien (net als de creaties van Lisa, deze laat Sterre ook niet vaak heel).

Zou je de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein aanraden aan familie of vrienden?

Ja, zeker wel. Ik denk dat zowel jongens als meisjes dit leuk zouden vinden. Ik vind het erg leerzaam vanwege de grootte van de blokken, de kleuren en het effect van het leren tellen. Nu moeten wij dit zelf stimuleren bij Lisa, maar ik kan me zo voorstellen dat kinderen dit ook zelf oppakken en erg interessant kunnen vinden. Lisa ziet dit natuurlijk voor het eerst. Maar later, als Sterre ook kan tellen, worden de cijfertjes wellicht herkend en gaat het tellen vanzelf.

Voldoet de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein aan de verwachtingen die je van te voren had?

Ja, ik vind het absoluut een super leuke set. Ik had verwacht dat Sterre simpele torens zou gaan bouwen en/of afbreken, want dat is haar leeftijd momenteel. En Lisa bouwt zelfs meer dan verwacht, zoals een huis. Maar dat komt door de leuke bodemplaten die toegevoegd waren. Zo heeft ieder kind op zijn/haar eigen manier heel veel plezier van de Mega Bloks blokken.

Scores

 • Ik vind de grote van de blokken ideaal voor de coördinatie voor kleine handjes
  10.0
 • Mega Bloks 1-2-3 Leer trein stimuleert de coördinatie bij mijn kindje
  9.0
 • Ik vind dat de blokken en grote onderstukken genoeg te bieden hebben om de fantasie te prikkelen
  9.0
 • Mega Bloks 1-2-3 Leer trein stimuleert de fantasie bij mijn kindje
  8.0
 • Ik vind het fijn dat door de blokken de motorische ontwikkeling van mijn kind(eren) op een spelende wijze gestimuleerd wordt
  9.0
 • Mega Bloks 1-2-3 Leer trein stimuleren de motoriek bij mijn kindje
  9.0
 • Ik vind het fijn dat mijn kind al vroeg op spelende wijze het tellen wordt bijgebracht
  10.0

Totale score

9.1
Wendy M

Wendy M

34 jarige moeder van 2 dochters (3 en 1 jaar)! We wonen op de buiten met paardjes aan huis en eendjes/ganzen! vind het belangrijk dat mijn dochtertjes lekker buiten kunnen opgroeien!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >