Testmoeder 3: Mega Bloks

Door: angelastekker
angelastekker
TESTMOEDER angelastekker

Even voorstellen...

Hoi mama's, ik ben Angela en samen met mijn zoontje Sam heb ik de blokken van Mega Bloks getest! Sam is anderhalf jaar oud en veel plezier beleefd aan de 1-2-3- leertrein van Mega Bloks. Wil ij weten hoe wij het testen hebben ervaren? Lees dan onze review, wij vertellen je er van alles over.

9.3

voordelen

 • Vrolijke kleuren
 • Perfect formaat van de blokken
 • Helpt bij motorische ontwikkeling
 • Handige opbergtas
 • Veel blokken
 • Leuk uiterlijk van de trein

nadelen

 • Geen nadelen!

Hoe vaak speelt jouw kind, of kinderen, per dag met de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein?

Mijn zoontje speelt iedere dag met de blokken. Ik moet zeggen dat hij erg veel speelgoed heeft, en ik het daarom ook vaak afwissel. Omdat hij er zo veel mee speelt, wat erg leuk is natuurlijk, bied ik af en toe ook ander speelgoed aan. Maar zodra hij de tas van de Leertrein ziet, dan wijst hij hier direct naar. Hij vind het dus erg leuk en kan de hele dag door met de blokken spelen. 

Hoe heeft/hebben jouw kind(eren) voornamelijk met de blokken en trein gespeeld? Bouwen, treintje rijden, bezig met tellen?

In eerste instantie hebben wij met de trein gespeeld. Maar mijn zoontje is nog te klein om te beseffen dat het echt een trein is om het zo maar even te zeggen. Hij noemt de trein 'auto'. Hierna speelde mijn zoontje vooral met de blokken zelf. Hij maakte een stapeltje en gooide hem vervolgens weer om. Wat wel grappig is, is dat mijn vriend een hele hoge toren had gebouwd, en mijn zoontje er heel voorzichtig een blokje afpakte zodat de stapel niet zou omvallen. Dus dat hij voorzichtig een blokje pakt (en weer opzette) betekent dat hij 'onbewust' werkt aan zijn motoriek.

Hoe vind je dat de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein helpt met tellen? Merk je dat je kindje echt iets leert van de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein?

Helaas is Sam nog te jong om te tellen. Wij zingen wel steeds een liedje met hem mee, en zingen dan 1-2-3. Maar dat begrijpt hij echt nog niet. De stickers vind hij wel heel interessant, deze heeft hij heel aandachtig bekeken. Maar de trein heeft dan ook een erg leuk uiterlijk moet ik zeggen.

Hoe tevreden ben jij over het algemeen met de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein?

Ik ben hier heel tevreden over. Ik vind het heel prettig dat de grote blokken zo makkelijk in de handjes passen. Als ik kijk naar andere merken, dan zijn het vaak kleine blokjes die je hard in elkaar moet klikken, en vaak krijg ik deze al lastig van elkaar af, laat staan dat een kleintje dit kan. Daarnaast bevat het pakket geen kleine onderdelen, dat betekent dat ik Sam hiermee kan laten spelen zonder dat ik bang ben dat hij kleine stukjes in zijn mondje stopt. Daarnaast zit er een ontzettend handige opbergtas bij waar ik heel blij mee ben. Zo raken wij geen blokken kwijt en ben ik binnen 2 minuten klaar om alle blokken uit de kamer te vissen en in de tas te doen, opgeruimd staat netjes!

Maak de volgende zin af. De Mega Bloks 1-2-3 Leertrein is voor mij en mijn kind(eren):

Super speelgoed waarbij ze getriggerd én gemotiveerd blijven om mee te spelen. De kleuren, de stickers, de grootte en de makkelijkheisdsgraad van het stapelen hebben hier invloed op. Het zijn ook lekker veel blokken waardoor er super leuke creaties kunnen worden gemaakt (natuurlijk met behulp van de ouders die dit stiekem ook nog een beetje leuk vinden om te doen ;)).

Zou je de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein aanraden aan familie of vrienden?

Zeker weten, ja! Zoals ik al eerder in mijn review vertelde, bestaan er nog geen blokken voor hele kleine kindjes. De blokken van Mega Bloks hebben vrolijke kleuren en daar zijn kinderen gek op. Ik heb het vermoeden dat ieder kind heel veel plezier heeft van deze blokken, en ook van de speeltrein. Natuurlijk heeft Mega Bloks een uitgebreide collectie, dus deze kan je altijd uitbreiden als je weer iets nieuws wilt proberen voor je kind(eren). 

Voldoet de Mega Bloks 1-2-3 Leertrein aan de verwachtingen die je van te voren had?

Ja! Mijn verwachting was dat mijn kindje geboeid bleef om ermee te spelen, dat zijn motoriek verder wordt ontwikkeld met behulp van de blokken maar ook dat hij 1-2-3 kan tellen straks. Dit zal echter nog even duren dus dat hebben wij niet kunnen testen. Straks kunnen wij ook bewust gaan spelen met de 'platen' en de treinstations en alle voorbeelden die je kan maken met de blokken. Maar dat is iets voor als Sam weer een jaartje ouder is. Ook een pluspunt dus, het is speelgoed voor onbepaalde tijd!

Bedankt dat wij mochten testen Mamaplaats en Mega Bloks, wij hebben het met veel plezier gedaan!

Scores

 • Ik vind de grote van de blokken ideaal voor de coördinatie voor kleine handjes
  10.0
 • Mega Bloks 1-2-3 Leer trein stimuleert de coördinatie bij mijn kindje
  9.0
 • Ik vind dat de blokken en grote onderstukken genoeg te bieden hebben om de fantasie te prikkelen
  9.0
 • Mega Bloks 1-2-3 Leer trein stimuleert de fantasie bij mijn kindje
  9.0
 • Ik vind het fijn dat door de blokken de motorische ontwikkeling van mijn kind(eren) op een spelende wijze gestimuleerd wordt
  10.0
 • Mega Bloks 1-2-3 Leer trein stimuleren de motoriek bij mijn kindje
  9.0
 • Ik vind het fijn dat mijn kind al vroeg op spelende wijze het tellen wordt bijgebracht
  9.0

Totale score

9.3
angelastekker

angelastekker

yue5iluherio;ufj,wgefkljeqrkl\

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >