Test: Luiers van Lidl

Door: Heleen87
Heleen87
TESTMOEDER Heleen87

Even voorstellen...

Mijn naam is Heleen en ik ben 28 jaar oud. Ik werk parttime in de hotellerie. Ik ben getrouwd met Cliff, 30 jaar. Samen zijn wij de trotse ouders van Olivia. Zij is al bijna 11 maanden en gaat zo snel met alles. Elke keer doet ze weer iets dat mij verrast en mij nog trotser maakt.

Ik had mij voor dit testpanel ingeschreven, omdat Olivia een erg gevoelig huidje heeft door haar allergieën en eczeem. En ik zou graag willen ondervinden of de luiers van Lidl haar ook gewoon de nacht door drooghouden en haar huidje niet irriteren.

6.8

voordelen

 • Leuke figuurtjes
 • Goede pasvorm
 • Dunne luier waardoor hij erg flexibel is

nadelen

 • Niet de hele nacht droog

Eerste indruk van de luiers

De verpakking is heel handig. Aangezien ik een van die moeders ben die nog regelmatig de boodschappen lopend doen (de Lidl zit hier op een steenworp afstand), is het erg handig dat er een handgreep op de verpakking zit. Als de luiers onderin het mandje van de kinderwagen gaan dan kan er verder niets anders meer in. 

Verder ziet de verpakking er ook leuk uit. Een lief en vrolijk kijkende baby en 4 leuke plaatjes. De maat is duidelijk erop vermeld en ook hoeveel luiers erin zitten. Op de achterzijde van de verpakking staat de product informatie: hoge bewegingsvrijheid & elastische randen voor een goede pasvorm; hoog draagcomfort door bijzonder flexibele & extra dunne luiers; langdurige bescherming tegen vochtigheid dankzij een ultra absorberende kern; Aangenaam draagcomfort - zowel dag als nacht; langdurige droogheid door bescherming tegen lekkage - tot wel 12 uur lang.

Verder zit er een scheurlijn op de verpakking wat het open maken makkelijk maakt. En als je de luiers vanuit de verpakking telkens zou pakken dan is het tot de juiste hoogte open. 

De luiers zelf zien er leuk uit, op de voorkant staan schattige plaatjes/figuurtjes. Persoonlijk ben ik dol op uiltjes dus dat is ene groot pluspunt. Op de achterkant staan ook figuurtjes en de maat van de luier staat erop vermeld. 

De luier voelt niet te dik aan, maar ook niet erg dun. Precies rond het 'plasplekje' zit een extra verdikking wat denk ik goed zal zijn voor het droog houden.  

Wat vind je van het draagcomfort?

De luier is echt dun, waardoor hij erg comfortabel draagt. De binnenkant is ook erg zacht, wat fijn aanvoelt tegen het zachte en gevoelige huidje van mijn dochter. Echter, heeft Olivia uitslag ontwikkelt tijdens het testen van deze luiers. Nou weet ik niet 100% zeker of het aan deze luiers ligt, of aan andere invloeden (tandjes bijvoorbeeld), maar dit maakt mij wel iets minder positief over de luiers. 

Wat vind je van de pasvorm en flexibiliteit?

De vorm van de luier is erg goed. Doordat de plakstrips twee keer uitvouwen is de maat goed in te stellen. De luier sluit heel mooi aan om het lijfje van mijn dochter. De luier zit niet tot in de oksels wat mijn dochter dan weer fijn vindt. Ze kan zich goed bewegen in de luier en deze blijft erg goed op z'n plek zitten tijdens het lopen, kruipen en klauteren. 

Hoe ervaar je de langdurige droogheid?

De luier blijft redelijk droog. We hebben geen enkele lekkage gehad. En Olivia was altijd droog. Echter zou ik de luier zeker geen twaalf uur geven. Ik merkte wel dat ik de luier vaker moest vervangen in vergelijking tot mijn oude luiers. 's Nachts was de luier niet voldoende. Ik ben gewend om 's nachts geen verschoning te doen. Mijn dochter krijgt nog een flesje 's nacht en slaapt niet door, maar haar rustig te houden verschoonden we haar 's nachts nooit. Met deze luiers was dit wel nodig, anders was zij en haar beddengoed 's morgens nat. Dit is voor mij wel een heel groot nadeel!

Foto’s

Scores

 • Kwaliteit
  6.0
 • Draagcomfort
  7.0
 • Pasvorm
  8.0
 • Langdurige droogheid
  5.0
 • Flexibiliteit
  8.0

Totale score

6.8
Heleen87

Heleen87

Op 17 april 2015 is mijn mooie dochter Olivia geboren. Wat gaat het toch snel, Olivia is al 20 maanden! Na 3 maanden zijn we achter haar koemelkeiwit allergie gekomen en sindsdien is ze met sprongen vooruit gegaan. Elke dag doet ze weer iets dat mij verrast en elke dag hou ik meer en meer van haar. Ons mooie gezinnetje bestaat uit mijn lieve man, mooie dochter en hondje Tijger.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >