Wij testen de luchtbevochtiger van Duux

Door: judokid
judokid
TESTMOEDER judokid

Even voorstellen...

Ik ben Karin (28). Ik ben moeder van 2 meisjes, Elize (4) en Fenna (1,5). Ik ben wonende in een klein hecht dorpje in Friesland. Van mamaplaats.nl mocht ik de Duux luchtbevochtiger testen. Ik vond dit erg leuk om te doen, want ik wil graag het optimale klimaat creëren voor mijn kinderen en verlichting bieden bij bv een verkoudheid. Ook vind ik het erg leuk om mijn mening te geven en deze te delen met andere moeders om samen tot de juiste keuzes te komen. Verder vind ik het erg leuk dat ik kan helpen om een product te verbeteren, door mijn ervaringen.

8.6

voordelen

 • Vrijwel geluidloos
 • Makkelijke bediening
 • Koude lucht i.p.v. warme
 • Hip design
 • Lage energieverbruik

nadelen

 • Geen dimfunctie
 • geen meting luchtvochtigheid
 • Geen dimfunctie van nachtlampje
 • Nachtlampje werk alleen als de Duux aan staat

Effect van het nachtlampje

Ik vind het nachtlampje van de Duux erg mooi. Persoonlijk vind ik dat de Duux daardoor net wat meer uitstraling krijgt. Wel vind ik het jammer dat je het nachtlampje niet kunnen dimmen. Het nachtlampje geeft behoorlijk meer licht dan mijn huidige nachtlampje, waardoor mijn dochter Fenna moeilijker in slaap kon komen, waardoor ik genoodzaakt was mijn oude nachtlampje te gaan gebruiken. Dit verschilt uiteraard per kind, net wat hij/zij gewend is.  Verder vond ik het jammer dat het nachtlampje alleen werkt als de Duux aanstaat. 

Gebruiksvriendelijkheid van de bediening

De Duux luchtbevochtiger is erg makkelijk in gebruik. Ik kreeg ook slechts een soort van flyer er bij voor instructie. Normaal is er toch wel een redelijk boekwerk bij dergelijke artikelen. Bij de Duux is ook niet veel meer informatie nodig en eventuele extra informatie is wel op het internet te vinden. Er zijn 4 knoppen (aan/uit, nachtlampje, interval en timer). Wel vond ik het lastig te ontdekken wat het verschil nu was tussen de interval (30 sec) en de timer. Na een korte uitleg weet ik nu dat de timer een soort pauze functie is van 1, 2, of 3 uur, net wat je wilt. Ideaal daar de Duux zo'n 8 uren werkt en op deze manieren kun je deze tijd verlengen.  Handig vind ik dat er een lampje gaat branden bij het symbool als je deze gebruikt. Zo hoef je niet te twijfelen of je de interval of timer wel of niet hebt geactiveerd. Zelfs zonder de flyer was ik er denk ik wel aardig uitgekomen daar de symbolen voor zich spreken.

Design, past het goed in de baby/kinderkamer en is het compact genoeg?

Ik vind het design erg leuk, erg hip, maar ik zag op internet dat ze ook in de vorm van een paddenstoel verkrijgbaar zijn en persoonlijk vind ik dat wel wat leuker op de kinderkamer. Vormen van een beer of van Nijntje is misschien ook een leuke optie. Wel kun je de Duux luchtbevochtiger door zijn hippe uiterlijk ook prima gebruiken in bijvoorbeeld je woonkamer, iets wat je minder snel zou doen wanneer met het design van bv een paddenstoel. Ik vind de Duux luchtbevochtiger compact genoeg, daar ik het goed kwijt kan op mijn commode.  

De werking van de ultrasone techniek (koude i.p.v. warme stoom)

Ik ben erg enthousiast over de ultrasone techniek. Daar ik de Duux luchtbevochtiger gebruik op de kinderkamer vind ik het zeer belangrijk dat de stoom koud is i.p.v. warm. Ik zou er niet aan moeten denken dat mijn kind zich mogelijkerwijs zou kunnen bezeren aan de Duux luchtbevochtiger. Veiligheid gaat ten slotte boven alles.

De luchtbevochtiger laat geen kringen achter op mijn commode gelukkig, maar wel merk ik dat mijn aankleedkussen wat klam wordt.

De aromatherapie functie

Het mooie aan de Duux luchtbevochtiger vind ik dat je zelf kunt kiezen of je kiest voor aromatherapie. Er zat 1 flesje Eucalyptus bij. Door enkele druppels toe te voegen in het waterreservaat komt subtiel de Eucalyptus geur vrij. Fenna was toevallig net in mijn testperiode verkouden en had hier echt baat bij. Ik kreeg echt de indruk dat ze hierdoor vrijer kon ademen. Naast de geur van Eucalyptus zijn ook de geuren Lavender en Citronella beschikbaar.

Met deze geuren heb ik geen ervaring. Lavender schijnt goed zijn om te ontspannen en Citronella tegen insecten. Citronella in de zomer en Eucalyptus in de winter lijkt mij ideaal! 

Ik vind dit echt een fijne functie, want hierdoor is de Duux meer dan alleen een luchtbevochtiger, maar biedt ook verlichting. 

Het lage energieverbruik en de geluidloze operatie

Of de Duux luchtbevochtiger echt zuinig is in energieverbruik weet ik niet, ik vind dit erg lastig om na te gaan. Wel ga ik er vanuit dat dit daadwerkelijk het geval is en daar ben ik erg blij mee daar ik erg begaan ben met het milieu. Ik vind dat de Duux luchtbevochtiger erg weinig geluid maakt. Fenna had er ook helemaal geen last van en ook ik heb het niet als storend ervaren. Ik denk ook niet dat er op dat gebied veel te verbeteren valt.

Wel zou ik nog graag zien dat je op de Duux de luchtvochtgehalte zelf kunt aflezen. Nu weet ik dat sommige babyfoons deze functie wel hebben, maar toevallig de mijne niet en ik zou graag het verschil zien van de luchtvochtigheid voor en na gebruik van de Duux luchtbevochtiger. 

Videos

Scores

 • Gebruiksvriendelijkheid
  9.0
 • De werking van de ultrasone techniek
  9.0
 • Geluidloosheid
  7.0
 • De aromatherapie functie
  10.0
 • Het lage energieverbruik
  8.0

Totale score

8.6
judokid

judokid

Welkom op mijn profiel, leuk dat je even langs komt. Ik ben 29jaar en moeder van Elize van 5 jaar en Fenna 3 jaar Ik ben reeds afgestudeerd voor analist, maar ben op het moment thuisblijfmoeder en gelukkig getrouwd. 2x in de week ben ik s'avonds te fitnessen om in shape te blijven. Mijn man is 44 jaar en werkzaam in de Restauratie branche en is een ware skifanaat Ik en mijn gezin wonen in het noorden van Friesland in een klein dorpje aan de Ee. Wij houden erg van de natuur en zijn dan ook regelmatig naar het bos. Ook houden wij erg veel van fietsen. Heb je vragen schroom niet om ze te stellen!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >