Kidizoom Smart Watch van Vtech

Door: 4el
4el
TESTMOEDER 4el

Even voorstellen...

Ik ben Klaske de moeder van 4 prachtige meiden. De oudste is 7 jaar, daarna komt de tweeling van bijna 5 en onze jongste is bijna 3 jaar. Voor deze review werden er testers gekocht in de leeftijdsgroep van mijn oudste drie kinderen. Omdat zij deze horloge ook op hun verlanglijstje hadden staan voor de Sint en deze niet hadden gekregen heb ik ze opgegeven. De Kidizoom Smart Watch is geen Sinterklaas cadeautje geworden omdat ik zo mijn bedenkingen had en op deze wijze heb ik en de kinderen er ervaringen mee kunnen opdoen.

7.8

voordelen

 • Eenvoudig in gebruik
 • Zit goed om de pols
 • Makkelijk te bedienen
 • Kan tegen een stootje

nadelen

 • Je hebt een PC nodig
 • Beperkte leerfunctie
 • Geen vertelde tijd

Wat vind je van de verschillende functies?

Op de Kidizoom Smart Watch zitten 8 functies die in verschillende maten in gebruik zijn genomen. De spellen, foto's dan dan niet met effect, stemopname & stemvervormer zijn veelgebruikt. De wekker, stopwatch & timer, film en klok zijn minder gebruikte functies. De klok functie heeft 2 varianten de analoge en digitale variant met elk verschillende uitvoeringen in display. Bij de analoge uitvoering zijn volledig met cijfers, zonder cijfers en deels met cijfers. Op deze wijzer is er altijd een display die geschikt is voor de leeftijdsklasse en interesse van het kind. Wat ik wel mis bij deze functie is een stem die de tijd kan voorlezen indien het kind zelf nog niet kan klok kijken. 

De foto's met al dan niet met effecten spreken voor zich. Je dient er alleen rekening mee te houden dat de effecten vooraf gekozen moeten worden. Foto's maken heeft hier meer de voorkeur dan filmen. Misschien heeft dit ook een beetje met de leeftijd te maken. Een plaatje schieten spreekt voor zich, wat moet je op de leeftijd van 5-7 gaan filmen? De functie stemopname & stemvervormer hebben voor de nodige lachbuien gezorgd. De kinderen vonden het gek om hun eigen stem terug te horen. Tevens zitten er verschillende stemvervormers op die het helemaal hilarisch maken. De spellen die op de Kidizoom Smart Watch zitten zijn eenvoudig maar voldoen voor de leeftijd 5-7. Ik denk dat bij veelvuldig gebruik en oudere kinderen ze op den duur gaan vervelen. De functies filmen, wekker, stopwatch & timer zijn nog niet echt gebruikt. Daarbij denk ik dat in de zomer de stopwatch wel gebruikt zou kunnen worden bij wedstrijdjes. Wedstrijdjes komen misschien ook meer voor bij jongens dan bij meisjes.  De timer en wekker zou je kunnen inzetten bij dagritme als tijd om op te staan, tijd om op te ruimen en tandenpoetsen e.d. 

Wat vind je van het design?

Het design is niet modieus maar is wel goed bedienbaar voor kinderen. De kinderhandjes kunnen goed bij de knoppen en het scherm is voldoende groot om er een foto/film mee te kunnen maken. Het polsbandje heeft voldoende standen om goed op een kinderpols aan te sluiten waardoor de Kidizoom Smart Watch niet kan verschuiven bij bedienen van de knoppen en touchscherm.
De functies zijn door middel van plaatjes op het touchscherm duidelijk herkenbaar waardoor het makkelijk is in gebruik. Mijn oudste van 7 en de tweeling van 5 hebben hier dan ook geen uitleg voor nodig gehad om de KidiZoom Smart Watch te kunnen gebruiken. Natuurlijk is de KidiZoom Smart Watch ook mee naar school geweest om aan de medeleerlingen te kunnen laten zien. Op school mocht hij niet om blijven omdat het voor de kinderen aantrekkelijk is om er op te blijven spelen en niet alleen op klok te kijken. Een schakelaar waarbij de andere functies uitgeschakeld kunnen worden zou de toegevoegde waarde kunnen hebben waardoor de Kidizoom Smart Watch ook echt als horloge gedragen kan worden.

Wat vind je van het gebruiksgemak voor het kind?

Voor kinderen eenvoudig te gebruiken de knoppen, touchscreen en functies spreken voor zich.  Er zitten op de Kidizoom Smart Watch 2 knoppen en 1 schakelaar. Het schakelaartje zit aan de polskant van de Kidizoom. Dit schakelaartje is alleen te bedienen als het horloge af is en dient om de Kidizoom Smart Watch echt uit te zetten. Instellingen worden hierbij niet behouden, hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Aan de bovenzijde zit een knop om de camera mee te bedienen en de knop voor het hoofdmenu. Met deze laatste knop kun je naar de verschillende functie die je met je vinger op het touchscreen kunt selecteren en activeren. Verder heeft de Kidizoom Smart Watch een flexibel polsbandje met voldoende gaatjes om goed op kinderpolsen aan te sluiten. 
De Kidizoom Smart Watch moet wel met regelmaat opgeladen worden. Omdat er altijd wel één gebruik maakt van de Kidizoom Smart Watch komt het voor dat hij elke avond aan het stopcontact ligt. Voor het opladen zit er een snoer bij die in een computer geprikt kan worden of je hebt een stekker met USB aansluiting nodig die in een normaal stopcontact past. 

Bijft je kindje getriggerd om ermee te spelen?

Omdat de Kidizoom Smart Watch door drieën getest kon worden was er altijd wel iemand die er gedurende deze week gebruik van heeft gemaakt. Het liefst hebben ze de Kidizoom Smart Watch de hele dag om, waarbij het niet zo is dat er de hele dag meegespeeld wordt. Vaak werd de Kidizoom Smart Watch pas interessant als de ander er mee wilde spelen. Het is dan ook zeker een hebbedingetje, leuk genoeg om om te hebben en er mee te pronken maar toch wat beperkt in uitdagingen.
Het fotoframe en de verschillende klokken uitkiezen zijn leuk om te ontdekken als je de Kidizoom Smart Watch pas heb gekregen, maar op lange termijn misschien niet voldoende om getriggerd te blijven. Wel kunnen de functies timer, stopwatch en klokkijken misschien interessanter worden waardoor de horloge toch langer gebruikt zal worden. Ik ben dan ook erg benieuwd wat mijn kinderen op lange termijn zullen doen met de Smart Watch. 

Wat vindt jouw kindje het leukst om te doen op de Kidizoom Smart Watch?

De functies die ze het leukst vinden om te doen zijn het maken van foto's met frames en het spelen van spelletjes. Door het huis struinen op zoek naar de leukste kiekjes, zelfs de WC is niet gespaard.  

Videos

Scores

 • Design
  7.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Verschillende functies
  7.0
 • Het installeren
  8.0

Totale score

7.8
4el

4el

Ik ben een creatief en werkende moeder van 4 meiden in de leeftijd van 2-7

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >