Testgezin 1: VTech Kidi Super Star

Door: Moedervantweeprinsesjes
Moedervantweeprinsesjes
TESTMOEDER Moedervantweeprinsesjes

Even voorstellen...

Hallo ik ben Alyt en ben moeder van twee dochters. Femke 6 jaar en Tessa 4 jaar. Femke en Tessa houden allebei van zingen en dansen. K3, Prinsessia en Kinderen voor Kinderen zijn bij hun favoriet. Regelmatig houden ze een showtje met vriendinnen, voor elkaar en voor mij.

Toen ik de oproep las op Mamaplaats ‘Test de VTech Kidi Super Star’ dacht ik, dat is precies iets voor mijn meiden!

8.9

voordelen

 • De prijs, 50 euro is niet duur voor zo'n set
 • Aantrekkelijk speelgoed, is een blijvertje
 • Mooie vormgeving en kleuren
 • Goede kwaliteit

nadelen

 • Geen bijgeleverde adapter
 • Kinderen van 4 en 5 hebben best nog veel hulp nodig om met de Kidi SuperStar om te gaan

Eerste indruk van de Kidi Super Star, hoe ziet het geleverde product eruit?

Er kwam een grote doos in de kamer te staan. We zagen leuke kleurtjes, roze en paars. Ik had de meiden al verteld dat ik iets mocht uittesten, nu was het moment daar. Mijn meiden zagen als eerste de microfoon en werden al erg enthousiast.

Ik heb de Kidi Super Star uit de doos gehaald en zelf in elkaar gezet. Alles zat stevig verpakt, maar in zo’n zeven minuten stond de Kidi Super Star klaar voor gebruik. De handleiding was duidelijk. We hadden ook vier batterijen nodig, deze waren inbegrepen. Ideaal! Wat wel jammer is, is dat er geen adapter bij zit.

Toen heb ik de Kidi Super Star direct aan mijn meiden gegeven. Ze begonnen direct door de microfoon te zingen en op de knoppen te drukken. Wel kwamen we er direct achter dat de standaard te hoog was voor de meiden. Daarom een tussenstuk verwijderd. Nu kunnen ze beide achter de microfoon.

De volgende dag heb ik mijzelf verdiept in de VTech Kidi Super Star. Heb de gebruiksaanwijzing stap voor stap gevolgd en alle functies en mogelijkheden uitgetest. De Kidi Super Star heeft heel veel mogelijkheden en was er in totaal drie uur zoet mee.

Gebruiksvriendelijkheid: is het snel 'ready to use'?

Ready to use dat is hij niet. Tuurlijk je kan wat op knoppen drukken, maar lang niet alle functies zijn direct duidelijk. De gebruiksaanwijzing moet je daarvoor echt eens goed doornemen.

Zoals ik al beschreef ben ik drie uur lang bezig geweest om alle functies en mogelijkheden uit te testen. Wel kun je direct door de microfoon zingen.

Tessa weet hoe je de Kidi Super Star aan moet doen en weet hoe ze de microfoon moet gebruiken. Maar voor het spelen van een spelletje heeft ze hulp nodig. Wel weet ze hoe ze haar zelf kan opnemen en maakt gebruik van de geluidseffectentoets.

Femke weet zich aardig te redden. Ze weet hoe ze een spelletje kan zoeken, maakt gebruik van de geluidseffecten toetsen, kan omgaan met de microfoon en weet wat ze met de Superster toets kan doen.

Voor het aansluiten van een telefoon, mps speler o.i.d. hebben ze beide hulp nodig.

Foto’s

Hoe zijn de verschillende functies van de Kidi Super Star?

Functieknop ‘spellen en activiteiten’:

Dit is een leuke functie voor alle leeftijden. Wel even de handleiding erbij houden voor de eerste keer. Samen met de uitleg op de Kidi Super Star wordt alles duidelijk

- Spel apendans
Echt heel leuk voor de kleinere kinderen. Het is een stop- en dansspel. Tessa vindt dit helemaal geweldig. Je kan kiezen uit verschillende liedjes. Femke vindt dit niet echt interessant.

Op het display verschijnen beelden.

- Pak het ritme
Is best een pittig spel. Echt voor de oudere kinderen en voor de gebruiksvriendelijkheid, haal het bedieningspaneel eruit en leg het op schoot. Je moet namelijk vier geluidseffectentoetsen indrukken, wanneer de muzieknoten de bodem raken. Kijken op het display en drukken tegelijkertijd. Voor Tessa niet te doen, maar Femke kan met hulp van mij zich aardig redden.

- Lollige liedjes
In de handleiding staat het duidelijker omschreven, dan de Kidi Super Star zelf aangeeft. Het is de bedoeling dat je op de OK toets drukt, zodra er een smiley in beeld komt, voor een grappig geluid. Dat staat ook in de handleiding.

Alleen zegt de Super Star druk op OK toets en ‘maak’ een grappig geluid als de smiley in beeld komt. En dan raak je wat in de war. Je denkt dat je dan iets door de microfoon moet zeggen….

Mijn meiden vinden dit niet echt een boeiend spel en slaan deze ook over.

- Beatbox
Leuk voor een keertje, maar spreekt mijn meiden niet aan. Is nog te moeilijk voor ze. Je moet meezingen, beatboxen op een zelf uitgekozen ritme.

- Blaasmuziek
Hier moet je door de microfoon blazen om een zelf uitgekozen blaasinstrument te bespelen. Ook dit vinden mijn meiden leuk om een keertje te doen, maar daar blijft het dan ook bij.

- Tongbrekers
Nazeggen van moeilijke zinnen. Een hele leuke uitdaging voor de oudere kinderen. Voor Tessa echt te moeilijk, maar Femke kan inmiddels al twee tongbrekers nazeggen!

Het is mij niet helemaal duidelijk geworden of kinderen op het display kunnen zien wanneer ze het goed hebben gedaan….. Kan het zijn dat er dan twee smileys op het display komen staan?

- Zangpret
Hiermee leer je nieuwe liedjes en kan je, als je ze onder controle hebt, met de muziek magietoets meezingen. Mijn meiden hebben hier eigenlijk niet mee gespeeld. Komt later wel.

- Vrij spelen
Lekker door de microfoon zingen en drukken op de geluidseffectentoets en/of gebruik maken van de stemvervormertoets. Dit vinden de meiden het allerleukste!

- Muziekspeler
In de gebruiksaanwijzing hebben ze het over een externe muziekspeler. Ik dacht aan een radio, daarvoor zat er wel een te kort kabeltje bij, maar op de doos zag ik een telefoon….. had wel in de handleiding mogen staan. Was er zelf 1,2,3 niet opgekomen.

Dit vinden mijn meiden ook super leuk. Ze zingen en dansen los op hun favoriete muziek. De muziek magie toets werkt hierbij goed!

- Aan/Uit-toets
Is duidelijk zichtbaar en makkelijk te bedienen.

- Volumeknop
Er komt voldoende geluid uit de Kidi Super Star. En klinkt goed!

- Volumeknop microfoon
Hebben we wel op zijn allerhoogst staan.

- Muziek Magie toets
Super gave functie, waarbij de stem van de originele zanger(es) verminderd/verwijderd wordt. Nu kun je zelf meezingen met het liedje. En bijvoorbeeld opnemen. Mijn meiden vinden dit erg leuk.

- Opname toets
Ja echt super leuk en maximaal 5 minuten opnametijd is echt genoeg om een leuk liedje op te kunnen nemen. Doen mijn meiden heel vaak! 4x geluidseffecten: ja dat vinden ze leuk wordt ook veel gebruik van gemaakt

- Lichteffecten-toets
Er zijn 8 verschillende effecten; standaard, disco, relax, stem, liefde, magisch, feest of licht uit. Mijn meiden hebben ‘m tot nu toe op een effect laten staan. De lamp is ook nog draaibaar.

- Stemvervormertoets
Er zijn in totaal 5 verschillende mogelijkheden: normaal, hoog, laag, robot , echo. Vinden mijn meiden ook erg leuk!

- Geluidseffecttoetsen
Hiermee kun je effecten toevoegen aan het optreden; drum intro, lachen, applaus en juichen. De meiden maken hier veel gebruik van.

Doet de Kidi Super Star wat het belooft?

De Kidi Super Star maakt van je kind een Superster. Ik denk dat de Kidi Super Star heel veel potentie heeft om deze droom waar te maken. Je kan zingen, dansen en optreden door een echte microfoon.

Heeft jouw kindje veel plezier van de Kidi Super Star?

Ja zeker weten. Ze ontdekken steeds meer functies. En ook de vriendinnetjes vonden het prachtig! Er is al heel veel mee gespeeld en ze zijn er zeker nog lang niet op uitgekeken.

Foto’s

Blijft jouw kind getriggerd om er mee te spelen?

We mochten de Kidi Star een week testen. Het stond middenin de kamer en de meiden wilden er elke weer mee spelen. Ik verwacht dat de Kidi Super Star aantrekkelijk blijft en dat mijn kids er niet lang niet op zijn uitgekeken!

Zou jij de Kidi Super Star aanraden aan andere ouders? Zo ja/nee, waarom?

De prijs is 50 euro en dan heb je iets heel moois! En zou ik ‘m zeker aanraden aan ouders. Het heeft zoveel functies en is van goede kwaliteit. Blijft heel lang mooi en doordat het zoveel functies heeft ontdekken ze steeds wat nieuws.

Videos

Scores

 • Kwaliteit
  9.0
 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Functionaliteiten
  10.0
 • Uiterlijk/design
  10.0
 • Kindvriendelijkheid
  7.5
 • Vermaak
  9.5

Totale score

8.9

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >