Wij testen de Johnny Loco bakfiets van Media Markt

Door: BregjeLammie
BregjeLammie
TESTMOEDER BregjeLammie

Even voorstellen...

Samen met mijn gezin en hond woon ik in het centrum van Utrecht. Het is heerlijk om in het centrum van een stad als Utrecht te wonen, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee qua vervoer. Zo hebben wij één auto tot onze beschikking, wat inhoudt dat één van ons altijd de fiets pakt. Mijn partner werkt in Utrecht, zelf werk ik in Breukelen. Beiden zijn we één dag per week thuis. Op deze dagen proberen we zoveel mogelijk leuke dingen met de kinderen te ondernemen en lekker een stuk te gaan fietsen. Op de overige dagen gaan de kinderen naar het kinderdagverblijf of passen opa en oma op.

Het blijft elke dag weer een uitdaging om met alles en iedereen op één fiets van A naar B te komen. Het kinderdagverblijf ligt op de route naar de organisatie van mijn partner. Maar ook hond Luna gaat elke dag mee naar kantoor. De hond heeft al de ‘mooie leeftijd’ bereikt waarop zij niet meer zo ver kan lopen. Die gaat dus ook mee op de fiets en kan niet aan een lijn met de fiets meelopen. Bovendien moeten uiteraard ook de nodige laptoptas e.d. worden meegenomen. En dan hebben we het nog niet over de boodschappen op de terugweg gehad of de zoon van onze vrienden die wekelijks ook meedraait in het gezin.. Met een bakfiets is het gemakkelijk en kan alles en iedereen mee. Bovendien is het in het centrum van Utrecht vaak een uitdaging om met een auto te parkeren; met name als je boodschappen wilt doen. Door de grote bakfiets kunnen nu ook de wekelijkse boodschappen met gemak worden gedaan in het centrum van Utrecht.

Het feit dat het een elektrische bakfiets is, maakt het voor mij ook gemakkelijker om onze zoon met de bakfiets weg te brengen naar het kinderdagverblijf en vervolgens naar mijn werk in Breukelen te fietsen. Met de elektrische bakfiets kunnen we wat vaker de fiets pakken om familie in Nieuwegein en Vianen te bezoeken. Het is bovendien ook nog eens goed voor het milieu om wat vaker de auto te laten staan.

8.5

voordelen

 • Erg mooi qua uitstraling
 • Makkelijk lange afstanden afleggen met kids, hond en bagage door trapondersteuning
 • Makkelijk te manoeuvreren door lichte gewicht
 • Gebruiksvriendelijk
 • Kinderen kunnen goed om zich heen kijken

nadelen

 • Prijs
 • Het zadel is erg mooi maar zit op lange afstanden niet zo lekker
 • De draaicirkel is groot en de stang waarmee je stuurt is niet zo wendbaar als een normaal stuur op een fiets natuurlijk
 • Indien je te hard door de bocht gaat, kan een wiel van de grond los komen

Wat was de eerste indruk van de fiets?

De allereerste indruk was: oh oh! De fiets werd namelijk in 100.000 losse onderdelen geleverd. “Hoe krijgen we dat ooit in elkaar?” Daar is voor ons geen beginnen aan. Dat hebben we dan ook niet gedaan. Het geheel is in opdracht van Media Markt door een gespecialiseerde fietsenmaker in elkaar gezet en weer netjes bij ons thuis bezorgd. Toen we hem voor het eerst in elkaar zagen was de reactie: Wauw! Wat een gaaf ding! De Johnny Loco bakfiets is echt prachtig om te zien. Wij hebben een antraciet kleurige uitvoering met een cognac bruin zadel, stuur en beige bankje voor de kinderen voorin. We wilden toen maar één ding: direct uitproberen! 

Wat ook heel fijn is van de Media Markt is dat je de fiets altijd even in de winkel kan uitproberen. Ook kan je als je een fiets hebt uitgekozen en het niet helemaal jouw ding is, je fiets na 14 dagen terug brengen en een andere fiets kan uitzoeken. 

Hoe fietst de e-bike?

Het is natuurlijk qua omvang wel even wat anders dan een gewone fiets. Je moet jezelf dan ook even de tijd gunnen om te wennen. Als je eenmaal gewend bent dan fietst het echt super. Met name die elektrische trapondersteuning is geweldig! Daar zit natuurlijk een meerprijs aan vast maar daar krijg je wel echt veel plezier voor terug. We hebben de ondersteuning ook even uitgezet om te ervaren hoe dat fietst en ondanks dat het prima te doen is, is het wel een stuk zwaarder. Met name bij bruggen en andere hellingen. Groot voordeel van mét de trapondersteuning aan is dat je makkelijker optrekt en lachend veel langere afstanden kunt afleggen zonder dat je helemaal bezweet aankomt op je bestemming. Waar je vooral even aan moet wennen is de draaicirkel. Omdat de wielen naast de bak niet mee sturen moet je bij scherpere bochten echt even vaart minderen en de bocht goed insteken. Het blijft een bakfiets en dat fietst gewoon even anders dan een gewone fiets. Niet minder prettig, gewoon anders. Indien je te hard door de bocht gaat, kan een wiel van de grond los komen. Dit heeft er mee te maken dat de fiets erg licht is qua gewicht.

Foto’s

Is hij gebruiksvriendelijk Waarom wel/niet?

Ja hij is heel gebruiksvriendelijk. Je zet de accu aan, klikt het schermpje op het stuur en weg ben je. Kind kan de was doen. Wij halen wel elke dag de accu eruit i.v.m. diefstal en zetten die elke ochtend weer terug. Dat is natuurlijk een extra handeling maar ook dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Je klikt ‘m met de sleutel zo los en neemt ‘m mee naar binnen. De fiets is makkelijk verplaatsbaar doordat hij zeer licht is qua gewicht. Je tilt het achtergedeelte gemakkelijk op. Zoals hierboven geschreven heeft het lichte gewicht ook nadelen.

Als de accu vol is kan je er echt een heel eind mee fietsen. We zijn er recent vanuit Utrecht naar familie in Vianen ( = 16 km) gefietst. Bij terugkomst was de accu nog half vol. Zelf ben ik op en neer naar Breukelen (=14 km) en Houten (= 9 km) gefietst. Ook die afstanden zijn zelfs met harde wind heel goed te doen met dank aan de elektrische ondersteuning.

Hoe ervaren de kinderen de bakfiets (zitcomfort, contact met papa/mama, samen in de bak, etc.)?

Die vinden het super leuk! Kijken hun ogen uit. Doordat de bak iets schuin afloopt naar voren en het bankje iets hoger zit kunnen de kinderen lekker om zich heen kijken en jij kan ze makkelijk een aai over de bol geven tijdens het fietsen. Ook hebben ze direct contact met elkaar en met de hond die ook in de bak zit. Als we een langer stuk gaan fietsen nemen we twee kleine kussentjes mee. Ze vallen tijdens een lange rit namelijk gemakkelijk in slaap.

Foto’s

Hoe ziet een 'dagje bakfiets' er voor jullie uit?

We gaan met z’n allen (dus kindjes, hond en wijzelf) fietsen over de grachten van Utrecht richting het park om daar te gaan spelen. Of we fietsen naar familie in Nieuwegein en pakken dan het fietspondje naar familie in Vianen. Op de terugweg fietsen we eerst naar de supermarkt om lekker eten en drinken te kopen om vervolgens lekker even te “picknicken” waarbij de kleinste in de bak kan spelen en eten. Hij heeft dan echt zijn eigen ruimte. Op weg naar huis fietsen we weer even over de singel van Utrecht en vallen de kinderen lekker in slaap. Het leuke is dat je veel bekijks hebt met deze bakfiets. Allereerst ziet het ontwerp er natuurlijk prachtig uit. Iedereen vindt het een prachtige bakfiets. Daarnaast vinden voorbijgangers het fantastisch om zowel kindjes alsook een hond en boodschapjes in de bakfiets te zien.

Welke voordelen/nadelen heeft deze e-bike (ruimte, loopondersteuning, motor, capaciteit accu, opladen etc.)

Voordelen

 • Erg mooi qua uitstraling. Je hebt echt bekijks en krijgt complimenten bij het stoplicht
 • Trapondersteuning is ideaal
 • Makkelijk lange afstanden afleggen met kinderen, hond en bagage.
 • Makkelijk te manoeuvreren door lichte gewicht

Nadelen

 • Prijs
 • Het zadel is erg mooi maar zit op lange afstanden niet zo lekker
 • De draaicirkel is groot en de stang waarmee je stuurt is niet zo wendbaar als een normaal stuur op een fiets natuurlijk. Daar moet je echt rekening mee houden
 • Indien je te hard door de bocht gaat, kan een wiel van de grond los komen. Dit heeft er mee te maken dat de fiets erg licht is qua gewicht
 • Als je de fiets zelf in elkaar moet zetten (en je bent geen fietsenmaker) is het eigenlijk niet te doen

Videos

Scores

 • Is de fiets onderhoudsvriendelijk?
  8.0
 • Is de fiets geschikt voor dagelijks gebruik?
  9.0
 • Is de fiets voordelig geprijsd?
  6.0
 • Is de fiets geschikt voor lange afstanden?
  8.5
 • Is de fiets geschikt voor ruwer terrein?
  8.0
 • Is de fiets stijlvol qua design?
  10.0
 • Is de fiets 'licht in gewicht'
  10.0

Totale score

8.5

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >