Nadine test loopfiets

Door: dien
dien
TESTMOEDER dien

Even voorstellen...

Mijn naam is Nadine en ik ben een jonge moeder van 2 prachtige kleine mannen! De altijd drukke en aanwezige Jayden van 22 maanden en zijn kleine broertje Jeremy die net 7 weken oud is. Door hun is geen dag het zelfde :) Maar elke dag weer toveren ze een glimlach op m'n gezicht en maken ze me trots met de kleine dingen die ze doen.

Ik heb me opgegeven om de Scuttlebug te testen omdat mijn zoontje van 22 maanden een echte bezige bij is die altijd aan het rennen is. Hij zou het liefst al op een 3wieler rond willen rijden! 

De Scuttlebug lijkt me ideaal voor ons om te testen omdat hij dan eindelijk als een echte grote jongen mee kan "fietsen" als ik met z'n broertje van een maand een wandeling maak.  

Daarnaast heb ik me aangemeld omdat het loopfietsje er op de foto prachtig uit zag!

7.5

voordelen

 • Ziet er vrolijk uit
 • Heel klein opvouwbaar
 • Licht gewicht/makkelijk mee te nemen
 • Super voor kinderen die nog niet kunnen fietsen
 • Direct startklaar

nadelen

 • Rijdt niet helemaal soepel
 • Scuttlebug zelf is wat klein
 • Kleine wieltjes

Gebruiksgemak kind: opstappen/afstappen en rijden

Meteen gestart met testen natuurlijk! Uitklappen en binnen twee seconden zat hij op het fietsje! Jayden doet zijn best maar het rijden gaat voor m’n gevoel niet helemaal soepel. Hij moet flink z’n best doen om een beetje vlot vooruit te rollen. Een flinke inspanning om op het wandeltempo mee te kunnen. Aan de andere kant vind ik dit prettiger dan dat het fietsje te hard gaat. 

Mijn zoontje is nu 22 maanden en de Scuttlebug is geschikt voor kinderen tot en met 36 maanden. Als ik heel eerlijk ben vind ik hem daar te klein voor. Het rijden gaat goed maar mijn zoontje is er nu al best groot voor, ben benieuwd hoe dat over 10 maanden is? Maar dan komt er weer een andere deugniet aan die er op kan rijden natuurlijk!

Buiten rijdt de Scuttlebug prima, alleen de kleine stenen (klinkers) in de buurt zijn lastig voor de kleine wieltjes. 

Gebruiksgemak ouder: hoe wordt het in/uitklappen ervaren

De scuttlebug is erg makkelijk in- en uit te klappen. Ook voelt het loopfietsje erg stevig en solide aan. Geen rammelende onderdelen, echt een stevige loopfiets! 

Wanneer mijn zoontje geen zin meer heeft om erop te zitten kan je het fietsje heel eenvoudig en klein inklappen. Super handig want je legt het zo in de boodschappenmand van de kinderwagen en het weegt ook nog eens niets! Echt een super groot pluspunt is dat. Zo hoef ik geen zwaar fietsje te tillen (zoals gebruikelijk) wanneer Jayden het zat is ;)

Ik heb na een middagje testen een paar druppels olie tussen de wieltjes gedaan, resultaat: veeel soepeler!

Wat zijn de plus/min punten tov andere driewielers?

Zoals al eerder genoemd is een enorm pluspunt voor mij het gewicht van de Scuttlebug (heel licht). Maar ook de stevige/solide kwaliteit, ik hoef niet bang te zijn dat wanneer het fietsje valt/botst deze beschadigd of kapot gaat. 

Ook het direct kunnen gebruiken van het fietsje vind ik een pluspunt. Bij ons driewielertje ben ik er zeker een hele middag mee kwijt geweest om de trappers te installeren. Nu waren we in (niet overdreven) twee seconden klaar! Klik, klik en rijden. 

Een minpuntje is dat de Scuttlebug niet direct zo hard kon als de driewieler, maar na een paar druppeltjes olie op de wieltjes rijdt hij al wat gamakkelijker.

Design

De Scuttlebug ziet er echt heel erg leuk uit, mooi geel met de strepen van een bij. Een erg vrolijk loopfietsje om te zien. Mijn zoontje is meteen enthousiast en nieuwsgierig wanneer de doos wordt opengemaakt. Ook de combinatie van het opvouwen en het lichte gewicht zijn positief aan het design. Mijn zoontje (en ikzelf) zijn heeel blij met de Scuttlebug en hij wordt overal mee naartoe gesleept voortaan. 

Prijs- kwaliteitverhouding

We hebben de kwaliteit goed 'getest'. Mijn zoontje heeft er flink op gereden en er is niet overdreven voorzichtig gedaan. De Scuttlebug is echt peuter-proof en stevig. Tegelijk erg licht en doet wat het belooft. Ik vind de verhoudingen prijs en kwaliteit prima in orde en beveel de fiets zeker aan, vele malen handiger dan een stugge driewieler. 

Videos

Scores

 • Gebruiksgemak kind
  8.0
 • Gebruiksgemak ouder
  7.0
 • Design
  7.0
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  8.0

Totale score

7.5
dien

dien

Ik ben een jonge moeder van 2 prachtige kleine mannen! De altijd drukke en aanwezige jayden van nu 27 maanden en zijn kleine broertje Jeremy van 7 maanden. Door hun is geen dag het zelfde :) maar elke dag weer toveren ze een glimlach op m'n gezicht en maken ze me trots met de kleine dingen die ze doen

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >