De i-size autostoel

Door: Jmd1983
Jmd1983
TESTMOEDER Jmd1983

Even voorstellen...

Hallo mamaplaats mama's,

Wat fijn om deze autostoel te mogen testen. Wij hebben twee kindjes thuis. Onze oudste van 3 jaar en de jongste is 6 maanden. Steeds vaker hoor je dat het vele malen veiliger is om je kind tegen de rijrichting in te vervoeren. En wie wil er nou niet het beste voor haar kind? Maar dan moet de autostoel natuurlijk ook wel makkelijk en handig in gebruik zijn. Ik ben heel benieuwd.

Groetjes,

Joanie

7.3

voordelen

 • veiligheid
 • stevigheid
 • Makkelijk in gebruik
 • Positie stoeltje makkelijk te veranderen
 • Comfortabel

nadelen

 • prijs
 • achteruit rijden
 • Houding benen
 • Installatie

Hoe verloopt het installeren van de stoel?

De installatie was even puzzelen. We hadden nog niet eerder een autostoel geinstalleerd met het isofix systeem. Meestal gebruiken we een auto waarin geen isofix zit. Het systeem moet vrij simpel zijn en door de groene indicaties is het duidelijk te zien als het stoeltje goed geinstalleerd is. Maar ik vond het installeren echt een ramp. Heel ingewikkeld om alles goed te krijgen. Misschien is het wennen. De groene indicaties geven wel een extra veilig gevoel.
Minpunt vind ik wel dat de stoel niet met een gewone autogordel kan worden bevestigd voor zover ik het begrijp. Als ik in een andere auto wil rijden heb ik meteen geen autostoel meer die past. Dat komt niet heel vaak voor maar het gebeurt wel en om daar nou een extra autostoel voor aan te schaffen vind ik wat overdreven. Ik weet dat het isofix systeem veiliger is en dat gebruik ik ook liever, maar ja, niet elke auto heeft dat. 
Het is wel een beetje onduidelijk voor welke leeftijden de stoel geschikt is. 0-18 kilo maar vanaf 6 maanden. Dat snap ik dus niet helemaal. Als het echt geschikt is voor pasgeboren baby's vind ik dat niet handig. Het lijkt oncomfortabel voor zo'n heel kleintje (ook met de extra inzetstukken). Ik haal het autostoeltje ook eigenlijk altijd met baby en al uit de auto en dat kan hier niet. Ik zou dus pas iets later beginnen met het gebruik van dit stoeltje. Vanaf 9 maanden ofzo, wanneer je kindje niet meer in de 0 groep stoel past.

Gebruiksgemak voor de ouder

De autostoel is makkelijk in gebruik. Hij is hoog en dus is het makkelijk om je kind erin te klikken. Ook fijn dat de gordels uit de weg blijven als je je kindje erin zet. Het is super makkelijk om de positie van de stoel te veranderen. 
De stoel is wel behoorlijk zwaar en groot. Niet zo heel makkelijk om in de auto te krijgen. Ik kon het amper optillen. Dat is een nadeel maar uiteindelijk maakt het maar weinig uit natuurlijk. Je hoeft de stoel niet steeds mee te slepen.
Niet erg handig is dat het stoeltje zoveel plek inneemt. Daardoor moet de stoel van de bestuurder of passagier voorin heel ver naar voren staan. En je houdt weinig beenruimte voor je kind over.
Een goed idee is om wel een beschermhoes op de autobank te doen want de vieze schoenen worden makkelijk aan de bekleding afgeveegd.

Comfort voor het kind (slaapposities, naar buiten kijken, eventuele interactie met de ouder via de Baby Mirror)

De stoel is stevig en comfortabel. Fijne gevormde zijkanten en voldoende steun. Ook lekker hoog en dus makkelijk om je kind erin vast te klikken en makkelijk voor je kind om uit het raam te kijken.
Ook fijn dat je kind bij iets harder remmen niet meteen naar voren valt. Dat heb ik wel eens als mijn oudste in slaap is gevallen bijvoorbeeld. Een keer flink remmen en haar hoofd klapt naar voren. Daar heb je met deze richting natuurlijk geen last van.
Van tevoren vroeg ik me echt af waar je kind zijn benen laat bij achteruit rijden. Zeker voor iets oudere kinderen leek me dit een probleem. Het blijkt uiteindelijk wel te passen maar het is niet ruim. Je kind zit met knieën gebogen of in kleermakerszit. Hoe veilig is dat vraag ik me af? En hoe lang vinden ze dat lekker zitten?
De houding in de stoel is een beetje vreemd, met de benen hoger. Mijn kinderen leken er geen last van te hebben dus het zal wel lekker zitten :-)

Tegen de rijrichting in, tot hoe lang zou de ouder het blijven gebruiken

Ik ben zelf een groot voorstander van het veilig vervoeren van mijn kinderen. Bij onze oudste hebben we er ook voor gekozen om haar zo lang mogelijk in de Maxi Cosi 0+ te houden. Niet te snel overstappen naar de volgende stoel dus. 
Het is goed om te weten dat het vervoeren tegen de rijrichting in een stuk veiliger is. Lastig is dat het nog zo nieuw is. Mijn oudste van bijna 4 wil dan ook echt niet meer achteruit rijden. Misschien is het een stukje gewenning, misschien gaan alle kinderen op een gegeven moment protesteren. 
Bij de jongste ben ik zeker van plan om na de overstap van 0+ stoel naar opvolger eerst te kiezen voor vervoeren tegen de rijrichting in. Dat wil ik zo lang mogelijk volhouden. Tot een jaar of 2 zeker. En dan zien we wel verder.
De stoel kan tot 18 kilo gebruikt worden. Onze oudste wordt bijna 4 en weegt nog lang niet zoveel maar dat zal niet voor iedereen gelden. Tegen de tijd dat zij 18 kilo weegt zal ze best lang zijn. Dan lijkt het me echt niet meer lekker zitten met je benen opgevouwen.

Veiligheidsgevoel voor ouder en kind

Het geeft me een goed gevoel om te weten dat ik er alles aan doe om mijn kinderen zo veilig mogelijk te vervoeren. Tegen de rijrichting in, met een isofix systeem. 
Alles aan de stoel voelt degelijk en stevig. De robuuste zijkanten, de lighouding, het bevestigingssysteem. Vooral de isofix bevestiging is heel fijn. Je weet gewoon zeker dat de stoel goed vast zit. Met een gordel twijfel ik daar nog wel eens aan. Dan zit een stoeltje toch nooit echt helemaal vast. Alleen de houding van de benen bij oudere kinderen vind ik minder. Wat gebeurt er met die opgevouwen beentjes als je een ongeluk krijgt? 

Prijs-kwaliteit en veiligheidsverhouding

Natuurlijk gaat veiligheid boven alles. Helaas hangt daar in dit geval een stevig prijskaartje aan. Je koopt zeker een zeer goede stoel dus wat dat betreft is het het geld wel waard. Maar het prijsverschil met andere stoeltjes is erg groot. En die stoeltjes zouden toch ook wel veilig moeten zijn. 
De kwaliteit is goed en de veiligheid ook maar de prijs zou me zeker tegenhouden om er een te kopen. Misschien dat het in de toekomst anders wordt als deze stoeltjes de norm worden. Conclusie: Het is in elk geval een zeer veilig stoeltje, het sluit aan op mijn behoeften, maar de prijs vind ik nog iets te veel.

Videos

Scores

 • Installatie
  4.0
 • Gebruiksgemak voor ouder
  7.5
 • Veiligheid
  9.0
 • Comfort van het kind kind
  6.5
 • Degelijkheid / stevigheid van de stoel
  9.0
 • Design
  8.0

Totale score

7.3
Jmd1983

Jmd1983

Thuisblijfmoeder van drie prachtige kindjes. Verslaafd aan Pinterest, boeken en lekker eten. Dol op verre reizen maken, ook en juist met kinderen. Tweetalig huishouden met een Engelse papa en Nederlandse mama.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >