Renate test HelloFresh

Door: Renate- Bo
Renate- Bo
TESTMOEDER Renate- Bo

Even voorstellen...

Hi ik ben Renate. Ik woon samen met mijn man en dochter van 2,5 jaar. Ik ben zelf 5 maanden zwanger en 1x om het weekend hebben wij de 2 jongens (van 10 en 12) van mijn man in huis. Een gezellige boel dus!

Koken na mijn werk gaat mij niet goed af. Dit ligt met name in het feit dat ik pas ga nadenken wat we gaan eten, NADAT ik thuis ben. Ik kijk dan wat we hebben en denk: 'geen zin in, of duurt te lang' en vaak wordt er iets snel snel gemaakt of afgehaald, want voor boodschappen te doen is het dan al te laat. Nu dat ik zwanger ben vind ik dat ik gezonder moet gaan eten, ook vanwege mijn dochter.

8.5

voordelen

 • Zelf bepalen wanneer het gebracht wordt, dus zelf geen boodschappen doen
 • Niet hoeven te bedenken wat je gaat eten
 • Supervers en van goede kwaliteit
 • Prijs doet niet onder voor prijzen in de supermarkt

nadelen

 • Er kunnen dingen bijzitten die niet iedereen lekker vindt of te pittig voor de kinderen
 • Als er onverwachts meer eters bijkomen heb je niet snel iets erbij gehaald
 • Sommige bijzondere ingrediënten hebben ze niet in de kleinere supermarkt waar ik woon

Hoe omschrijf jij HelloFresh?

Wat ga je vandaag eten, en wanneer ga je de boodschappen doen? Maak je niet druk, met HelloFresh zijn deze vragen verleden tijd. Het eten staat in de koelkast en de recepten liggen klaar, max 30. min en het eten staat op tafel.

Zo verliep het bij ons: De mensen van HelloFresh belde me met de vraag wanneer de box gebracht mag worden, dat werkt dus al makkelijk, we mogen zelf een dagdeel kiezen. Zaterdagmorgen omstreeks het afgesproken tijdstip stopt er een busje met een enorme doos. Het was die dag 35 graden, maar de box was desondanks ijskoud en extra gekoeld met koelelementen, heel slim! De doos was groter dan verwacht, het was een Originalbox met 5 maaltijden. Het zag er heerlijk uit. (zie foto 1 en 2).

Er zaten 5 recepten bij (zie foto 3). Het handige hieraan is dat op de voorkant de ingrediënten staan die je erbij gekregen hebt (dan weet je wat je erbij moet zoeken), en op de achterkant de hoeveelheid per persoon en extra ingrediënten van jezelf (bijv. olijfolie of zout).

Foto’s

Wat vind jij van de versheid?

Ik denk niet dat je ze zelf verser kan krijgen, of je moet op een boerderij wonen. Ook het aanleveren op een gigantisch hete dag was geen probleem, dat zegt genoeg. Een volle, frisse en verse doos met heerlijk eten. Ook het feit dat het in een doos zit (misschien raar gedacht) maakt het voor mij extra vers... Geen extra plastic of iets dergelijks. Kom maar op met die verse groentes dacht ik meteen! 

Wat vind jij van de gevarieerdheid van de producten?

Er zitten producten in die ik zelf nog nooit heb gezien of van heb gehoord. En elke dag andere producten, erg gevarieerd dus. Dat brengt meteen een nadeel voor ons mee: De laatste dag kregen we onverwachts bezoek, dat is dus een beetje lastig met de HelloFresh Box. Maar we kunnen het goed oplossen, we hebben zowel een maaltijdsalade als een warm gerecht nog te gaan. Als we deze combineren hebben we genoeg voor een stel extra eters.

Al met al vind ik de box iets minder geschikt voor kleine kinderen. Onze dochter van 2,5 heeft eigenlijk geen enkele maaltijd gegeten (nu heeft ze ook wel de NEE leeftijd dus dat speelt ook wel mee), maar toch vind ik het meer geschikt voor gezinnen met iets oudere kinderen of zonder kinderen. Maar voor zwangere (zoals mij ) toch wel een fijn gevoel dat je de hele week gezond hebt gegeten! Ik zou het zeker nog een keer doen.

Hoe gezond vind jij HelloFresh voor jouw gezin?

Alles is vers en volop groente, soms vlees, soms vis, soms vegetarisch. Gezonder dan dat ik ooit zelf zou koken. Ik wilde in het weekend (dan zijn de jongens van mijn man bij ons) meteen iets uitkiezen wat gezond en lekker is: Champignonburger met aardappelen en feta uit de oven.

Het was een gedeeld succes. De burger viel niet in de smaak bij de kinderen (bij alle 3 niet). Het was wel te verwachten, zodra je de burger opensneed zag je alleen champignons en pijnboompitten…De rest viel gelukkig wel goed in de smaak en de oudste heeft de burger zelfs half opgegeten (maar die eet dan normaal ook echt alles, dus dat scheelt). Hij deelt zelf zijn ervaring in het filmpje.

Wat vind jij van het gemak?

Ik vind het feit dat ik niks zelf hoeft te bedenken en niet naar de supermarkt hoef met een klein kind al helemaal geweldig! Je kunt meteen koken als je thuiskomt van je werk. Ik had zelf vooral veel in de diepvries liggen, nu komt het uit de ijskast dus dat scheelt ook weer tijd.

We hebben deze week erg gezond gegeten voor mijn gevoel en elke dag een zelfgemaakte verse maaltijd op tafel. Ook wanneer we eigenlijk geen tijd hadden hebben we toch gekookt.

Wat vind jij van de kosten?

De box die wij hadden kost 60 euro voor 5 dagen voor 4 personen. Ik denk dat je in de supermarkt meer kwijt bent en al helemaal voor deze kwaliteit. De prijs is echt heel scherp.

Hoe ervaar jij de bereidingstijd?

Ik vind de bereidingstijden een beetje afwijken van de werkelijkheid tot nu toe. Mijn man ging er ook ruimschoots overheen. Ik was er wel gemiddeld het dubbele mee bezig, maar dat kan goed aan mij liggen ;). Ik ben zeker meer dan twee uur bezig geweest met twee maaltijden die elk 30 min. zouden moeten kosten. Maar de moeite loonde zich, het was een bijzondere maaltijd en ook het bezoek heeft genoten. We hadden salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood en Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel (foto 10 t/m 14).

Daarna stond er rode curry met witlof, choisam en spiegelei stond op het menu. Mijn man kookte die dag en het was even zoeken naar de ingrediënten (hij had de koolrabi al te pakken hihi maar de choisam zag er toch echt anders uit). Hij is er bijna een uur mee bezig geweest (i.p.v. de 30 min die ervoor stonden) vanwege het vele snijwerk, maar het was heerlijk!! Mijn favoriet tot nu toe, ik zou dit zelf ook zo bij de Thai bestellen. Het was heel erg pittig dus eigenlijk minder geschikt voor kinderen en voor peuters al helemaal niet. (foto 7 en 8) Alles was op.

Zou jij HelloFresh nu vaker gaan gebruiken en adviseren aan vrienden en familie?

Ja ik ga er zeker over nadenken om het zelf vaker te gaan gebruiken. Ik denk wel dat ik liever voor de Originalbox met 3 maaltijden zou gaan omdat we normaal ook niet 5x per week zelf koken. Ik ga het ook zeker aanbevelen aan anderen.

Bestel nu met €22,50 korting!

Ben je enthousiast geworden en wil je de HelloFresh Box ook een keer proberen? Bestel hem dan nu met maar liefst €22,50 korting met actiecode: MAMAPLAATS2250HF. Klik hier om te bestellen (let op: Deze actie is geldig t/m 31-08-2015 op original- en veggieboxen en alleen te gebruiken door nieuwe klanten. Fruitboxen, proefboxen en cadeaubonnen worden uitgesloten van de korting. Minimale afname van 2 boxen verplicht).

Bestel direct »

Videos

Scores

 • Wat vind jij van de versheid?
  9.0
 • Wat vind jij van de gevarieerdheid van de producten?
  8.5
 • Hoe gezond vind jij HelloFresh voor jouw gezin?
  8.5
 • Wat vind jij van het gemak?
  8.0
 • Wat vind jij van de kosten?
  8.0
 • Hoe ervaar jij de bereidingstijd?
  9.0

Totale score

8.5
Renate- Bo

Renate- Bo

Ik ben Renate, 38 jaar oud, zwanger van de 2de (een jongen, uitgerekend op 15 sep 2015), moeder van Bo (2,5 jaar) en (stief)moeder van Mart (10 jaar) en Tom (12 jaar)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >