De Babymonitor van Eyeon

Door: Yvonne Van de wetering
Yvonne Van de wetering
TESTMOEDER Yvonne Van de wetering

Even voorstellen...

Hallo! Ik ben Yvonne van de Wetering, ik ben 29 jaar oud en samen met mijn partner Niek wonen wij in Molenhoek. Wij hebben 2 kinderen. Jurre van 3 en Fenne van 15 maanden.

Super ik mag de babymonitor testen! Nu kunnen we eens gaan proberen om Jurre zelf inslaap te laten komen aangezien wij nog steeds bij hem moeten blijven tot hij slaapt. Daarnaast slaapt hij nog niet door dus wellicht kan een camera babyfoon ons daarbij helpen!

Hopelijk krijgen jullie van mijn review een duidelijk beeld van de Babymonitor!

9.2

voordelen

 • scherp beeld
 • geen ouderunit meer
 • terugspreekfunctie
 • extern geheugen mogelijk
 • aanluiten op wifi

nadelen

 • 3 sec geluidsvertraging
 • handleiding is minimaal
 • geen temp indicatie

Is het pakketje netjes verzonden?

Het pakketje is netjes verzonden, de bezorger van TNT heeft het gebracht. Om het doosje van D-link zat een extra doos met plastic eromheen.

Hoe verliep de installatie?

De installatie verliep erg makkelijk.

De Eye on Monitor werkt op 1 unit die op de baby/kinderkamer wordt geplaatst. Dat is de bijgeleverde monitor. Via je smartphone/iphone of tablet/ipad kun je vervolgens je baby horen en zien. Uiteraard was ik erg nieuwsgierig en ben ik gelijk gaan testen;

1) Kies voor de accentring die je wilt. Draai hem naar links om hem eraf te halen en plaats evt. de blauwe ring erop.

2) Steek de stekker van de monitor in het stopcontact nadat je de plaats hebt bepaalt waar je hem wilt hebben. Wanneer er geen stopcontact in de buurt is kan je er voor kiezen om een draagbare usb-batterij te gebruiken. (deze is niet meegeleverd)

3) Download de gratis app "mydlink Baby camera monitor" in de appstore of google play. (zie foto)  De app begeleidt je stap voor stap door het installatieproces heen.

4) Vervolgens wordt de Baby monitor gekoppeld aan je eigen wifi netwerk. Zo heb je altijd verbinding zonder het iedere keer opnieuw te installeren.

5) Dan is de installatie klaar en zie je het startscherm van de app. (zie foto)

Is de Eyeon Babymonitor gebruiksvriendelijk?

Ja, in het begin is het even zoeken hoe alles werkt. In de gebruiksaanwijzing staat hier namelijk geen info over. Over het algemeen wijst de app zich vanzelf en is alles erg makkelijk te begrijpen.

Er is altijd bereik met de monitor wanneer deze is aangesloten je je een telefoon/tablet hebt met wifi aansluiting. Je kunt je kindje zien en horen via je telefoon/tablet. Wanneer de telefoon/tablet op schermbeveiliging staat dan is je kindje toch te horen. Zorg er wel voor dat het geluid hard staat zodat je kindje ook goed te horen is.  Minpuntje is wel dat er bij het geluid een tijdsvertraging van ca. 3 seconden in zit. Beeld lijkt wel synchroon te lopen.

Daarnaast heeft de babymonitor nog een paar andere functies:

 • De babymonitor kan ook gebruikt worden als je niet thuis bent. Wanneer je een wifi verbinding hebt kun je inloggen met je tablet of telefoon en zie je toch wat er gebeurd. Ik heb dit uitgeprobeerd en dit werkte net als thuis. Het enige dat je moet doen is in het openingsscherm linksboven het huisje naar rechtts schuiven. Daarnaast heb je een account nodig van D-link, deze is zo aangemaakt.  (Op de foto van het openingsscherm hierboven zie je het icoontje linksboven, er staat een huisje.Op de tweede foto hieronder zie je het icoontje linksboven. Je ziet een huisje met een mannetje die eruit loopt.)
 • De babymonitor kan foto's en filmpjes maken. Deze slaat hij op de tablet/telefoon of een extern kaartje op.
 • De babymonitor heeft een terugspreekfunctie.
 • De babymonitor heeft een mogelijkheid om 5 verschillende muziekjes te laten horen. De afspeeltijd is in te stellen van 5 minuten tot max. 60 minuten. Daarnaast is het mogelijk om zelf liedjes te zetten op een micor-sd kaartje en deze te laten horen.
 • De babymonitor heeft een geluids- en bewegingssensor. Via deze sensor worden bewegingen en geluiden van je kindje bijgehouden. Dit is ook uit te zetten wanneer je dit niet nodig vindt.
 • Je kindje is zichtbaar in het donker en in het licht.
 • Het is mogelijk om het beeld in te zoomen. Dit doe je net als op je tablet/telefoon door met je vingers over het scherm te schuiven.

Wat vind je van de beeldkwaliteit?

De beeldkwaliteit is zowel in nacht als dag modus erg goed en helder! Zie foto's en video's. Ook het geluid is erg goed. Komt goed en duidelijk over. Ook wanneer je de monitor wat verder plaatst is alles goed en duidelijk zichtbaar. Het is net een klein cameraatje die heel veel kan! Ik had niet gedacht dat het beeld zo goed en scherp zou zijn en dat het goed zou lopen zonder enige vertraging.

Wanneer je de nacht modus instelt is het scherm zwart-wit. Wanneer je de dag modus instelt is alles in kleur.  Mijn zoontje vond het erg leuk om met de ipad te kijken wat er allemaal gaande was wanneer wij de monitor ergens plaatsten.

Wat vind je van het design?

Het design van de Babymonitor is netjes. Hij is lichtgewicht, ziet er leuk uit en is niet zo groot. Daarnaast ziet hij er vrij simpel uit en daar houd ik wel van. Ee rond bolletje met een voetje eraan.

Het voetje heeft een anti slip waardoor de monitor goed blijft staan. Ook is de monitor licht naar boven en onder te bewegen zodat je hem gerichter neer kunt zetten. Erg leuk vind ik zelf dat het mogelijk is om de accentring aan te passen in roze of blauw. Het is een klein detail maar wel goed over nagedacht.Jammer vind ik dat er zowel op de monitor als via de telefoon/tablet geen optie op deze versie zit om de temperatuur in te stellen. ook vind ik het jammer dat je op de monitor het muziekje niet aan kunt zetten. Wij hebben zelf een simpele babyfoon en wanneer ik mijn zoontje naar bed breng druk ik op het afspeelknopje e dan gaat het muziekje aan. Aangezien wij bij hem moeten blijven tot hij slaapt is het fijn om dit evt nogmaals aan te zetten. Met deze babymonitor ben ik verplicht deze via de tablet/telefoon aan te zetten. Het is een klein knopje extra op de monitor en zal voor het oog/design niet veel uitmaken.

Hoe is de prijs-kwaliteitverhouding?

Voor en beeld-babyfoon vind ik de prijs-kwaliteit verhouding prima. Er zijn vele beeld-babyfoons op de markt die erg prijzig zijn en dit is een ideale oplossing voor mensen die hun kindje toch graag willen zien en niet zo'n heel groot budget hebben! Of er gewoonweg niet zoveel geld voor over hebben.

De enige minpuntjes die ik al eerder heb beschreven zijn:

 • de tijdsvertraging. Opzich hoeft dit geen problemen op te leveren maar dit zou een verbeterpuntje kunnen zijn.
 • geen temperatuursindicatie
 • geen mogelijkheid om het muziekje aan te zetten op de slaapkamer van de kleine

Mar dit zijn een paar kleine puntjes. Al met al is het een prima beeld- babyfoon, voor een leuke prijs!

Videos

Scores

 • Installatie
  9.0
 • Gebruiksvriendeljkheid
  8.5
 • Beeldkwaliteit (dag en nacht)
  10.0
 • Design
  10.0
 • Werking notificaties
  9.0
 • Prijs-kwaliteit
  9.0

Totale score

9.2
Yvonne Van de wetering

Yvonne Van de wetering

Ik ben Yvonne en ben 29 jaar oud. Samen met mijn partner Niek hebben wij 2 geweldige kinderen; Jurre van 3 (6-10-2011) en Fenne van 14,5 maand (8-8-2013). Wij zijn woonachtig in het noordelijkste puntje van Limburg in een mooie bosrijke omgeving. Wij wandelen en fietsen daar dan ook graag. Daarnaast ben ik werkzaam in het basisonderwijs als leerkracht. Ik werk 2 dagen in groep 8 en 1 dag in groep 3. De kinderen zijn op maandag thuis bij Niek, op dinsdag bij mijn ouders en op woensdag bij mijn schoonouders. Dit is erg leuk! Je ziet zoewel de opa's en oma's genieten als de kinderen. Daar boffen wij maar mee! De overige dagen kan ik lekker genieten van onze kinderen. Wij vinden het heerlijk om gezellige dingen te doen. Daarnaast vinden wij het heerlijk om op vakantie en wintersport te gaan. Al met al genieten wij dus voornamelijk!!!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >