Getest: Easywalker Mosey+

Door: MamaZ
MamaZ
TESTMOEDER MamaZ

Even voorstellen...

Hoi, leuk dat je mijn review gaat lezen! Ik ben Brenda en heb een zoontje van 2 jaar, en een newborn girl van 2 maanden. Wij zijn uitgekozen om de Easywalker Mosey+ te testen, wauw, wat een geluk! Ik kan jullie alvast verklappen dat ik de test met heel veel plezier heb uitgevoerd. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan snel verder!

8.7

voordelen

 • Stuurt erg fijn
 • Heel licht in gewicht
 • In 1x op te vouwen
 • Foam wielen
 • Zitje in 1 klik van voor naar achter
 • Een fijne reiswieg (net een bedje)
 • Zitje kan in 3 verschillende standen

nadelen

 • De zonnekap mag iets steviger
 • Verder geen nadelen

Gebruiksgemak (Draaien van de stoel, inklappen, tassenhaakjes etc.)

Wauw, de Easywalker Mosey+ is binnen! In eerste instantie heb ik de kinderwagen uitgepakt en gekeken wat er allemaal bij zat. Hierna heb ik hem in elkaar gezet. Dit ging enigszins moeiteloos. Je moet wel even in de boekjes spieken hoe je het zitje in- en uitklapt bijvoorbeeld en hoe je hem goed vastzet. Maar als je dit eenmaal weet, dan kan een kind de was doen. Maar dat is natuurlijk altijd met alle nieuwe dingen.

Ik heb de kinderwagen eerst met mijn zoontje (2 jaar) getest. Ik klikte het zitje gemakkelijk vast op het onderstel. Zo te zien zat erg comfortabel. Zijn gezichtje stond naar mij toe gericht omdat ik hierna wilde testen hoe makkelijk ik de draai naar achteren kon maken. De stoel kan namelijk van voor naar achter draaien in slechts één klik. Daarnaast kan het zitje in 3 verschillende standen. Dus wanneer je kindje moe is, kan je hem lekker laten rusten.

Natuurlijk hebben wij ook de reiswieg getest. Dit lijkt wel bedje, kindjes hebben hier een geborgen gevoel in, en dat vinden ze erg fijn. Ik denk dat de reiswieg hier ook op gebaseerd is. De reiswieg ligt zacht omdat hij 2,5 cm dik is. Daarnaast is hij ook volledig wasbaar. Dat is erg handig voor een moeder met een newborn. Het is ook handig om te weten dat wanneer je adapters in bezit hebt, de Maxi Cosi op de wagen kan klikken.

Wanneer je boodschappen hebt gedaan bijvoorbeeld, kun je het mandje onderin gebruiken. Het ziet er best compact uit maar er past nog best veel in! Ik heb ook gezien dat er nog een aparte tas te koop is die je aan het stuur kan vastmaken. Dan kan je nog veel meer meenemen. Aan opbergruimte dus geen gebrek!

Inklappen gaat ontzettend makkelijk. Je hoeft zowel de reiswieg als het zitje niet te verwijderen wanneer je de wagen wilt inklappen. Je vouwt hem zo in elkaar.

Foto’s

COMPACTHEID (MAKKELIJK MEE TE NEMEN IN DE AUTO, IN DE HAL OP TE BERGEN)

Dat de compactheid heel erg fijn is, is een ding dat zeker is. De kinderwagen is namelijk in één beweging op te vouwen zonder het zitje te verwijderen. Wanneer je de reiswieg op de kinderwagen hebt, hoef je deze ook niet te verwijderen. Je hebt dus binnen een paar seconden de kinderwagen helemaal ingeklapt. Om deze reden klap je hem ook weer heel makkelijk uit. Je hoeft niet steeds te zeulen met de zitjes die je er los op moet klikken. Dat is echt een uitvinding, wij zijn hier heel blij mee! De kinderwagen past met gemak in de auto, sterker nog; er past nog veel meer in de kofferbak. Ik denk, tenminste dat schat ik in, dat de Mosey+ in iedere auto past. Zo compact is hij. Ik was gewend om de zitjes er eerst af te klikken en vervolgens keek ik hoe het makkelijk in de auto zou passen. Dat hoeft nu dus allemaal niet meer. Ik vind dat iedere kinderwagen dit zou moeten hebben. Het gesjouw met een kind vergt al genoeg energie ;). Hij past trouwens ook met gemak in onze kleine berging.

RIJCOMFORT (WENDBAARHEID, LOOP COMFORT)

De kinderwagen stuurt erg fijn. Je hoeft geen kracht te zetten om te sturen. Mijn dochtertje ligt heerlijk in de reiswieg en mijn zoontje kan ik in het zitje zetten. Het maakt niet veel uit welk onderdeel je op de kinderwagen vastzet (reiswieg of zitje), dit heeft namelijk geen invloed op het rijcomfort. Wij hebben al wat uitstapjes gemaakt met de Easywalker Mosey+ en zijn zo ook in de supermarkt geweest. De Mosey+ kan overal makkelijk langs, door de schappen en langs de kassa bijvoorbeeld. Thuis heb ik een erg smalle gang en ook geen ruime berging, toch is de kinderwagen compact genoeg zodat wij hier geen problemen van ondervinden. 

Foto’s

DESIGN (STOFFEN, FRAME, KLEUREN)

Wij hebben de Easywalker Mosey+ getest in de kleur 'mos groen'. Een hele mooie aparte kleur die je niet vaak ziet. Ik vind het een hele prettige maar vooral stevige stof. De stof voelt fijn aan en als er een vlekje opkomt kan je het er zo afhalen. Het frame is gemaakt van aluminium. Het is geen gewone aluminium maar lichtgewicht aluminium. Hierdoor is de kinderwagen ook extra licht in gewicht. Het gedeelte waar je je handen houdt om te sturen (en de 'stang' bij het zitje van je kindje) is gemaakt van kunststof zodat het lekker aanvoelt en je geen koude handen krijgt. 

De wielen zijn gemaakt van foam. Hier hoef je dus nooit meer naar om te kijken.

Daarnaast weegt de kinderwagen maar 10.5 kilo. Dit is zelfs inclusief zitting, stootbumper en de mand! Erg licht in gewicht dus (dat maakt het sturen ook makkelijker). Maar ondanks dat is de kinderwagen erg stevig. Wanneer je je boodschappen aan de haakjes hangt (aan het stuur), kan het frame tot 20 kilo dragen.

Foto’s

Videos

Scores

 • Wendbaarheid
  9.0
 • Design
  9.0
 • Opbergruimte
  8.5
 • Rijcomfort
  9.0
 • Gebruiksgemak
  8.0

Totale score

8.7
MamaZ

MamaZ

Hallo allemaal! Ik vind het leuk om te bloggen en blogs te lezen. Daarom leek Mamaplaats mij een leuke site om mijn vehalen te vertellen en mee te praten over leuke onderwerpen!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >