De baby Touch Tablet

Door: ValerieLeroy
ValerieLeroy
TESTMOEDER ValerieLeroy

Even voorstellen...

Als jonge mama van 3 kids, leek het me wel leuk om de baby tablet te mogen testen. En wat nog meer, van de drie kindjes viel hun leeftijd (ongeveer) binnen de categorie, waarvoor ze een testmoeder zochten. Na veel geduld te moeten uitoefenen op het te testen speelgoed, was het eindelijk zover. Een postauto voor de deur, ja hoor, daar was het lang verwachtte pakje eindelijk. Onze Storm, bijna 2,5, riep van ver: " Mama, mama, wat zit erin? Eens kijken?" Omdat het bij ons in België,  al vakantie is vanaf 1 juli, was de oudste ook thuis wanneer het pakje aankwam. Ook bij Vlinder kriebelde het om het pakje te openen. Zo gezegd zo gedaan!

8.8

voordelen

 • herkenbaar
 • stevig
 • aangepast aan kinderhand
 • licht in gebruik

nadelen

 • schermgrootte
 • handleiding toevoegen

Hoe reageert het kind op de Baby Touch Tablet?

De baby tablet was nog niet helemaal uit de verpakking, of hij was al uit mijn handen verdwenen! Het eerste wat onze man opviel, was zijn vertrouwde Nino beer, die net naast het scherm staat. Mama dat is hetzelfde als mijn knuffel, klonk het. Het stuk speelgoed scoorde meteen al een punt bij hem. Oh, mama, het is zo'n computertje als van papa. Punt nr 2 was al binnen voor de tablet. Meteen begonnen de oudste kindjes hun vingertjes op dat scherm te tikken, te gleiden, te schuiven,... Nog voor ikzelf goed en wel het vtech product bekeken had, waren zij er al helemaal mee weg en gingen ze er al helemaal in op. Concentratie ten top! Oke, ze keken even niet of lagen lekker te snurken in hun bed, zag ik mijn kans om het, op het eerste zicht uitziend, leuk tabletje eens zelf in handen te nemen. Hmmm, waar zij alles snel gevonden hadden, zocht ik zelf even uit naar de activiteitjes, melodietjes en alle andere functies. Leuk!

Foto’s

Wordt het kind uitgenodigd om met de Baby Touch Tablet te spelen?

Het is fijn dat vanuit vtech echt hele leuke kleurtjes worden gebruikt en voor sommigen, zoals ons zoontje dus, herkenbare wederkerige figuren. Het is voor hem ook zijn berenvriendje die hem aanspreekt tijdens het spelen. Maar we wijken even af. Op het este zicht is het echt wel een leuk dingetje. Simpele symbolen, die je kind normaal wel zou herkennen van ik boeken. Wat natuurlijk ook super is, is dat het echt lijkt op een tablet, met een afbeelding en activietite rond de klok, het weer, foto maken... echt heel leuk allemaal en zo wederkerig van tablet van mama en of papa.

Foto’s

Wat vind je van het gebruiksgemak?

De tablet beschikt over leuke touchknopjes en schermpje. Het schermpje vinden we persoonlijk iets aan de kleine kant, maar uiteindelijk voor de kindjes stoort dit niet. Ze hebben nl ook nog altijd kleinere vingertjes dan wij. En kunnen zich zo ook makkelijker focussen op hetgeen wat binnen dat kleine schermtje gebeurd. Het beschikt over automatische uitschakeling, wanneer het even niet gebruikt wordt. Ook is het tabletje heel licht qua materiaal en dus ideaal voor de kleine kinderhandjes. 

Foto’s

Wat vind je van de functies die de Baby Touch Tablet heeft?

Qua speelplezier is het echt wel een toppertje, dieren, cijfers, letters, muziek, muziekinstrumenten en ja hoor zelfs e-mails komen aan bod. Eigenlijk wel ontzettend slim gevonden. Ze zijn dit zo gewoon van mama/papa hun tablet. Ook al kennen ze dit nog niet zoals onze kleine meid Sterre van 11m, vind de tablet al leuk. Oke bij haar hoort het sabbelen en het bijten op het stuk speelgoed er natuurlijk wel nog bij. Maar doordat het toestel echt aanrakingsgevoelig is en daarop leuke melodietjes afspeelt, kan ook zo er gefacineerd naar zitten kijken. Het drukken van de knoppen lukt ook, maar dit is natuurlijk nog onbewust. 

De tablet is ook nog voorzien van volumeregeling,  dit is natuurlijk wel vaker zo bij vtech speelgoed.

Foto’s

Wat vind je van de Baby Touch Tablet over het algemeen?

Als mama vind ik dus dat het tabletje van vtech in het algemeen wel goed geslaagd is. Leuke kleuren, makkelijk te bedienen. Heel herkenbare toffe, simpele symbolen. Ook de kindjes kunnen er een tijdje zoet mee zijn. Onze man mort niet meer wanneer we hem deze in zijn handen geven, als hij voor de duizendste keer de onze heeft kunnen bemachtigen. Er wordt zelfs ruzie om gemaakt. Dus het is voor ons gezin meer dan geslaagd. Alleen hadden we graag een rubberen rand gezien tegen het vallen en een iets groter scherm. Ook jammer dat er geen uitleg over hoe en waar het bekomen van de activiteitjes als handleiding is bijgesloten in de verpakking. Maar verder vinden we het een top speeltje!

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.8
 • Veiligheid
  9.0
 • Gebruiksgemak
  8.9
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.5

Totale score

8.8
ValerieLeroy

ValerieLeroy

Een mama van 23, met 3 ontzettend schatten van kinderen. Ik werk als onthaalouder en heb naast onze kindjes thuis, iedere dag nog 6 andere kapoenen onder mijn hoede.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >