De baby Touch Tablet van VTech

Door: Neeltje de Laat
Neeltje de Laat
TESTMOEDER Neeltje de Laat

Even voorstellen...

Blij verrast was ik toen ik uitverkoren was om de baby touch tablet te reviewen! Ik ben Neeltje, 31 jaar en moeder van bijna 2-jarige Zen. Zen's interesse gaat voornamelijk uit naar auto's. Het woord auto is het meest voorkomend in zijn nog beperkte vocabulaire, hij staat ermee op en hij gaat ermee naar bed. Ik was dus zeer benieuwd hoe groot de interesse voor de tablet zou zijn.

8.4

voordelen

 • Simpel in gebruik
 • Stevig
 • Leuke, leerzame functies

nadelen

 • Geen 'echte' tablet
 • Niet krasbestendig

Hoe reageert het kind op de Baby Touch Tablet?

Bij de eerste aanblik, toen het karton er nog niet eens af was, werd hij enthousiast. Hij was nieuwsgierig wat voor cadeautje hij nu weer gekregen had en begon meteen op de knopjes te drukken. Karton eraf gehaald en de volgende ochtend meteen mee genomen in de auto onderweg naar Zeeland. ZIjn auto's liet hij niet los, maar hij was wel geïnteresseerd. Dit ebde echter al snel weg. Het knopje 'zoom uit!' heeft hij veel ingedrukt, maar verder toonde hij weinig interesse meer. 

Foto’s

Wordt het kind uitgenodigd om met de Baby Touch Tablet te spelen?

Na de eerste kennismaking heb ik de tablet nog een paar keer aangezet en onder zijn neus geschoven. Hij vindt het dan eventjes leuk om ermee te spelen, vooral om constant op 'zoom uit' te drukken, maar gezien zijn gebrek aan enthousiasme ligt de tablet voornamelijk ongebruikt in de speelgoedbak. Hij heeft ook wel echt veel te veel speelgoed om uit te kiezen en neigt altijd naar zijn auto's, het andere speelgoed laat hij een beetje links liggen. Ik denk dat je met iets heel goeds moet komen om hem van zijn auto's af te brengen.

Wat vind je van het gebruiksgemak?

Mijn zoon is, in tegenstelling tot waarschijnlijk veel andere kinderen, amper bekend met het fenomeen touchscreen. Dat is denk ik de reden dat hij snel de 'zoom in, zoom uit'-knop had gevonden, omdat dat echt een knop is. De andere knoppen waren voor hem nog een beetje vreemd. Gelukkig heeft hij een opa en oudoom die het gebruiksgemak wel even wilden testen. Zij hebben zich toch een behoorlijke tijd kostelijk vermaakt met de tablet. De knoppen zijn heel gevoelig, dus je hoeft er niet heel hard op te drukken om er geluid uit te krijgen. De tablet is licht en dus ook voor kindjes makkelijk vast te houden. Als je een kindje hebt dat technologie leuk vindt, is het denk ik een heel handig ding.

Foto’s

Wat vind je van de functies die de Baby Touch Tablet heeft?

Er zitten voor kleine kindjes veel verschillende leuke functies op. De combinatie van de gevoeligheid, de lampjes en de geluidjes maakt het aantrekkelijk voor kindjes. Het feit dat ze er ook nog iets mee kunnen leren (tellen, dierengeluiden etc.) maakt het ook voor iets oudere kindjes aantrekkelijk. Wel denk ik dat je hier bij een wat ouder kind niet mee aan hoeft te komen, omdat die het al gauw 'saai' zal vinden. Ik denk dus dat de indicatie van de leeftijdscategorie wel juist is. Er zitten leuke functies op, maar de hoeveelheid functies is natuurlijk veel beperkter dan bij een normale tablet.

Foto’s

Wat vind je van de Baby Touch Tablet over het algemeen?

Ik ben er zelf erg enthousiast over, maar mijn zoon iets minder. HIj kan zich nog niet goed concentreren, dus is heel snel afgeleid. Ik denk, als hij zich wat meer gaat bezighouden met tellen en (meer) praten, hij het een stuk leuker zal vinden. Voor kindjes die daarin wat sneller zijn is deze tablet op jongere leeftijd al leuk, zelf denk ik bij onze zoon dat het van 2 tot 3 leuk zal zijn. Mijn zoon kan gewoon echt niet zonder zijn auto's, dat is alles voor hem en dat hebben we ook nu weer gemerkt. Ik vind de Baby Touch Tablet dus heel leuk, maar wel alleen voor kindjes die lichtjes en geluidjes leuk vinden of al echt bezig zijn met leren. Niet voor mijn 'autotist'. Een nadeel is ook dat er, nog voordat ik het karton er vanaf had gehaald, al een kras op het scherm zat. Wat dat betreft dus niet heel kindbestendig. Stevig is hij wel, want na een aantal keer hard op de grond vallen doet hij het nog steeds prima. Maar dat ben ik wel gewend van al het Vtech speelgoed.

Foto’s

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  9.0
 • Uitstraling
  7.0

Totale score

8.4
Neeltje de Laat

Neeltje de Laat

'Die andere moeders doen ook maar wat'. Mooie uitspraak vind ik dat. Ik ben Neeltje, 31 winters jong, student, werknemer, vriendin en moeder. Maar bovenal probeer ik mezelf te blijven. Ik verbaas me continu over dagelijkse kleine en grote gebeurtenissen, zeker sinds ik moeder ben. De eigenaardigheden van mijn kind, die we niet zonder reden de koosnaam 'kwibus' hebben gegeven. De druk van buitenaf die op ons moeders gelegd wordt. De meningen van anderen over wat goed moederschap zou moeten zijn. En de paniek die dat onder moeders veroorzaakt. Er wordt al zoveel over geschreven, dat mijn mening één van de vele is. Maar dat neemt niet weg dat ik hem graag met jullie deel. Ik hoop dat jullie mijn blogs met veel plezier zullen lezen en vooral met een korreltje zout zullen nemen. Neeltje

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >