Testmoeder 1: Dyson

Door: Thi1980
Thi1980
TESTMOEDER Thi1980

Even voorstellen...

Hallo allemaal, ik ben Cindy, 36 jaar en samen met Bram (39 jaar) heb ik 2 lieve zoontjes Wytse van 5 jaar en Jouke van bijna 10 maanden. We wonen in het mooie Brabant samen met onze hond Jara.

Ik lees al een langere tijd verschillende blogs op Mamaplaats en toen ik laatst zag dat ze testmoeders zochten voor de Dyson v8 heb ik mezelf daarvoor opgegeven. Ik heb al langere tijd last van mijn rug/ bekken en het huishouden doen is soms niet zo makkelijk. Om die reden en omdat we al een langere tijd op zoek waren naar een goede stofzuiger, heb ik de gok gewaagd. Wat was ik blij verrast toen ik gebeld werd met de vraag of ik dan ook daadwerkelijk de Dyson v8 wilde gaan testen, natuurlijk!

Graag wil ik jullie laten weten wat we van de Dyson v8 vinden.

9.0

voordelen

 • Snoerloos
 • Krachtig

nadelen

 • Accu snel leeg

Voldoet de Dyson V8 aan je verwachtingen (denk aan zuigkracht, gebruiksduur, gebruiksgemak)?

Ja, de Dyson voldoet zeker aan de verwachtingen. Geen snoer meer dat te kort is zodat je steeds met je stekker op zoek moet naar een ander stopcontact of je steeds terug moet lopen omdat het snoer toch net niet om al die stoelen en tafel heen kan. De Dyson is wendbaar in hoeken en rondom kasten zonder al te rare houdingen aan te hoeven nemen. Ook de zuigkracht is prima, we krijgen onze kleden er goed mee schoon. Wel is het jammer dat als je de krachtige stand gebruikt de accu in een mum van tijd leeg is. Na de eerste keer stofzuigen hadden we dus een half schoon kleed. Iets om rekening mee te moeten houden.

De Dyson ligt iets zwaarder in de hand doordat de accu en het reservoir op de stofzuiger zitten in plaats van dat ze op de grond op wieltjes voortgerold worden. Ook moet om te stofzuigen de knop de hele tijd ingehouden worden. Dat is wel even wennen (ik kreeg de eerste keer spierpijn in mijn hand leek het wel).

Foto’s

Kun je momenten noemen waarop de V8 goed van pas kwam?

We hebben een hond die liever op het speelkleed en ons kleed ligt dan op zijn eigen kussen. Daardoor zitten er al snel van die kleine vervelende haren in de kleden die ik er steeds maar met moeite af/uit kreeg. Nu na 1 keer stofzuigen zijn de kleden schoon en dat is echt ontzettend fijn met 2 kinderen waarvan er 1 kruipt. Voor onze kleden is het dus een echte aanwinst.

Ook hebben we ontdekt dat het weghalen van een spin zo gedaan is. Onze zoon moest niets van het beestje hebben en voordat hij het wist was de spin weg. Het reservoir buiten geleegd, waar de spin weer vrolijk verder liep.

Heb je tijdens de testperiode nog gebruikgemaakt van je huidige stofzuiger?

Nee, we hebben/hadden maar een kleine stofzuiger (niet zoveel zuigkracht) met een kort snoer omdat we niet zoveel opbergruimte hebben. Dat was dus eigenlijk al een langere tijd geen succes. We hebben hem nog wel, maar staat inmiddels ver verstopt op zolder. De Dyson is veel makkelijker en heeft niet veel opbergruimte nodig.

Van welke accessoires heb je het meest gebruikgemaakt?

We hebben tot nu toe gebruik gemaakt van de 2 grote stofzuigmonden voor onze tegelvloer en kleden. Op de trap hebben we gebruik gemaakt van de kleine stofzuigmond.

Het is nu ook makkelijker om de plinten even mee te nemen omdat er ook een smalle stozuigmond bij zit die aan de lange stang bevestigd kan worden. Geen gebuk meer dus.

De accessiores zijn heel makkelijk te verwisselen dus daardoor gebruik je ze ook door elkaar heen indien nodig.

Heeft de Dyson V8 jouw manier van schoonmaken veranderd?

De Dyson heeft er vooral voor gezorgd dat het makkelijker is geworden. Geen gedoe meer met het gewicht van een stofzuiger of snoeren en ook het legen van het reservoir is in een handomdraai gedaan. We zien er minder tegenop om te stofzuigen en net zoals bij een kruimeldief pakken we hem nu makkelijker om even een klein stukje te stofzuigen.

Ideaal als je maar een klein stuk wil stofzuigen (alleen beneden voor als er visite komt) en niet veel tijd hebt.

Foto’s

Beschrijf in je eigen woorden je bevindingen over het testen van de V8.

We hebben het er regelmatig over gehad om een Dyson aan te schaffen, maar twijfelden een beetje. Van mensen om ons heen die een Dyson hebben hoorden we positieve verhalen, maar de prijs van een Dyson hield ons een beetje tegen. Dit kwam eigenlijk doordat we al meerdere stofzuigers hadden gehad van een ander merk en daar niet altijd even tevreden over waren.

Aangezien ik zelf rugklachten heb, zijn we altijd op zoek geweest naar een praktische stofzuiger; licht van gewicht, makkelijk wendbaar, een lang snoer zodat er niet steeds gebukt hoeft te worden om de stekker steeds in een ander stopcontact te steken en een stang die lang genoeg is. Ook met een huisdier en (inmiddels) 2 kinderen zijn we altijd op zoek geweest naar een krachtige stofzuiger. De Dyson leek wel aan deze verwachtingen/eisen te voldoen, maar zou dat ook echt zo zijn?

Nu na het testen durven we volmondig ja te zeggen. Hij is zijn geld zeker waard. Heerlijk om zonder halsbrekende toeren (met een snoer) door het huis te kunnen lopen. We kunnen zelfs nonchalant stofzuigen als we willen, de stang heeft voor ons de perfecte lengte. De Dyson is licht genoeg om zonder problemen de trap te kunnen stofzuigen en meteen door te kunnen lopen naar boven. Daarnaast waren we bij onze kleden erg benieuwd of we nu dan eindelijk na 1 keer stofzuigen in plaats van 3 keer de kinderen erop konden laten spelen. En jawel, na een grondige inspectie op handen en knieen zagen we dat na 1 keer stofzuigen de hondenharen weg waren. We hadden ook meteen in het reservoir kunnen kijken, want wat daar na 1 keer stofzuigen allemaal in zat… Gelukkig is het reservoir meteen te legen waardoor je de keer daarna niet tegen het vuil aankijkt als je de stofzuiger uit de kast pakt. Het enige waar we nog aan moeten wennen is dat het in de hand wat zwaar aanvoelt (door de accu en het reservoir wat bovenop de Dyson zit) in combinatie met het knopje wat je steeds ingedrukt moet houden om te kunnen stofzuigen. Ook is het even afwachten hoe duurzaam de accu is, want daar hebben we wisselende verhalen over gelezen.

Voor nu zijn we ontzettend tevreden met de Dyson!

Videos

Scores

 • De zuigkracht van de Dyson V8
  9.0
 • Het geluidsniveau van de Dyson V8
  8.0
 • De hoeveelheid vuil en stof die de Dyson V8 van de vloer verwijdert
  9.5
 • Het gebruiksgemak van de Dyson V8
  9.0
 • Het legen van het stofreservoir van de Dyson V8
  9.5
 • De meegeleverde accessoires van de Dyson V8
  9.0

Totale score

9.0
Thi1980

Thi1980

Ik ben Cindy 36 jaar en samen met Bram (39 jaar) heb ik 2 lieve zoontjes Wytse van 5 jaar en Jouke van bijna 10 maanden.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >