Testmoeder 4: Dyson

Door: Marion
Marion
TESTMOEDER Marion

Even voorstellen...

Hi! Ik ben Marion, oprichtster van Mamaplaats. Net als jij, ben ik ook moeder. Ik heb 3 super lieve kindjes; Rosa, Felice en Huub. Mijn leven is best druk en hectisch, maar vol met leuke, interessante avonturen. Ik blog over van alles en nog wat. Dingen die ik zie, mee maak, waar ik een mening over heb, wat me opvalt en nog veel meer. Ik heb de Dyson V8 mogen testen en bij deze mijn review. Lees je mee?

9.0

voordelen

 • Geen gesjouw meer
 • Geen snoer
 • Met één hand bedienen
 • Handige hulpstukken
 • Met veel kracht stofzuigen

nadelen

 • Knop moet je blijven indrukken

Voldoet de Dyson V8 aan je verwachtingen (denk aan zuigkracht, gebruiksduur, gebruiksgemak)?

Ik ben FAN!!! De Dyson V8 voldoet meer dan aan mijn verwachtingen. Deze superkleine stofzuiger heeft een onwijze zuigkracht. Stofzuigen is voor mij een kleine moeite geworden, bijvoorbeeld even gauw onder de tafel te stofzuigen na het ontbijt, toch fijner thuiskomen!

Voordeel daarbij is dat de steel en de  kop super wendbaar is. Met één hand draai je met gemak om alle stoelpoten heen.

Gebruiksduur is goed. Het is een stofzuiger waarbij je rekening moet houden dat de accu beperkt is, maar voor mij voldoende.

Het gebruiksgemak zit hem wat mij betreft in het gewicht, geen snoer en met 1 hand bedienen. Door het eenvoudige gebruikersgemak pak ik hem super vaak. Dat deed ik met mijn oude stofzuiger niet. Dus eigenlijk is door de V8 mijn huis gewoonweg schoner.

Wel heb ik 1 verbeterpuntje voor Dyson: is het mogelijk om met 2x klikken de stofzuiger aan te laten staan en met een volgende klik weer uit te zetten? Nu moet je de knop met je vinger steeds ingedrukt houden, dat is geen probleem, maar als je wat langer stofzuigt voel je dat wel.

Foto’s

Kun je momenten noemen waarop de V8 goed van pas kwam?

Zeker! Allereerst vind ik hem super handig voor onder de tafel. Ik heb een groot gezin met 3 kindjes. Na een ontbijtje ligt er nogal wat op de grond (en op de stoelen).

Een ander moment waarop de V8 goed van pas kwam is bij het zuigen van de trap. Onze trap is een soort stofmagneet. Met de V8 is de trap in no-time schoon en ik zou bijna zeggen dat het hierdoor bijna een leuk klusje wordt.

Ik kan nog meer momenten noemen, maar vooral komt bij ons de V8 goed van pas, doordat je supersnel de trappen op kan naar boven me het apparaat. Mijn zoontje van 4 sjouwt iedere dag een zandbak mee in zijn schoentjes. Regelmatig vind ik dan ook door het hele huis hoopjes zand. Met de V8 voelt het niet als een klus om dit even weg te halen, omdat het zo gedaan is.

Oh, en super handig om even de auto extra te zuigen!

Heb je tijdens de testperiode nog gebruikgemaakt van je huidige stofzuiger?

Eerlijk gezegd niet. Ik vind het ook niet nodig. Ik merk dat ik vaker stofzuig, waardoor het niet nodig is om in 1 keer je hele huis te stofzuigen. Ik vind de V8 een volwaardige stofzuiger. Bijkomend voordeel is dat je ook plekjes mee neemt die je normaal vergeet; plintjes, tussen bedrand, onder bank, etc.

Foto’s

Van welke accessoires heb je het meest gebruikgemaakt?

Ik heb het meest gebruik gemaakt van de grote kop voor de harde vloer. Ik heb een tegelvloer en een houten vloer. Daarnaast van de kop voor tapijt. Ik heb een tapijt in de kamer. Maar juist ook de lange kop en de kop voor de trap. Handig hierbij vind ik dat je de “haartjes” kan in en uitschuiven, waardoor je in de kleine hoekjes kunt komen. Eigenlijk zijn alle accessoires nuttig en ik gebruik ze allemaal.

Heeft de Dyson V8 jouw manier van schoonmaken veranderd?

Ja absoluut. Ik stofzuig vaker, waardoor ik niet 1x per week een “grote” stofzuig klus heb, maar waardoor ik stofzuigen constant doe en waardoor het altijd schoon is. Ook irriteer ik mij minder wanneer ik merk dat ik boven of op zolder stof of zand tegen komen. Ik pak met gemak even de V8 en hup, alles is weg.

Foto’s

Beschrijf in je eigen woorden je bevindingen over het testen van de V8.

Ik wil graag eerlijk zijn: de V8 is LOEI duur. Maar ik zou zo graag willen zeggen tegen alle moeders hier op Mamaplaats; het is het ECHT waard!!! Je gaat anders aankijken tegen stofzuigen. Het wordt bijna leuk om met zo’n mooi stylish apparaat even door je huis te zwiepen. Stofzuigen wordt een ini mini klusje tussen door, je huis is schoner.

Geen gesjouw meer, geen snoer, met 1 hand bedienen, handige hulpstukken en met veel kracht stofzuigen; dat zorgt ervoor dat je het “negatieve” gevoel wat ik had over het “moeten stofzuigen” is veranderd in “even snel wat weghalen en schoonhouden”.

Als je je realiseert dat je voorheen dat negatieve gevoel over het “moeten stofzuigen” week in week uit meerdere keren had – als je tegen stofzuigen op zag, als je met tegenzin begon met stofzuigen, of als je het uitstelde en baalde van de viezigheid – dat is nu echt weg. Voor mij is dat onbetaalbaar. Ik kijk met plezier door mijn huisje en alles is lekker schoon op elk moment.

Ik heb ervaring met een gewone stofzuiger van Dyson, dus ik weet dat de spullen van Dyson oersterk zijn en jaren mee gaan.

Al met al raad ik iedereen de V8 aan. Het is de manier van stofzuigen van de toekomst. Het is de investering meer dan waard.

PS: nog een leuke bijkomstigheid, doordat hij er zo stoer uitziet en licht is, vinden onze kindjes het zelfs leuk om mee te helpen. Handig toch? 

Videos

Scores

 • De zuigkracht van de Dyson V8
  9.0
 • Het geluidsniveau van de Dyson V8
  8.0
 • De hoeveelheid vuil en stof die de Dyson V8 van de vloer verwijdert
  9.0
 • Het gebruiksgemak van de Dyson V8
  10.0
 • Het legen van het stofreservoir van de Dyson V8
  9.0
 • De meegeleverde accessoires van de Dyson V8
  9.0

Totale score

9.0
Marion

Marion

Hi! Ik ben Marion, oprichtster van Mamaplaats. Net als jij, ben ik ook moeder. Ik heb 3 super lieve kindjes; Rosa, Felice en Huub. Mijn leven is best druk en hectisch, maar vol met leuke, interessante avonturen. Ik blog over van alles en nog wat. Dingen die ik zie, mee maak, waar ik een mening over heb, wat me opvalt en nog veel meer. Lees je mee?

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >