Testmoeder 2: Dyson

Door: daantje8201
daantje8201
TESTMOEDER daantje8201

Even voorstellen...

Hallo mede mama's,

Ik ben Danielle Zijlstra (35 jaar) en moeder van Romijn (9 jaar) Lucca (7 jaar), Bink (2 jaar) en Isis (2 jaar).

Ik woon in Alkmaar samen met Sander en onze lieve hond Mans. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik geselecteerd zou worden om een product te testen. Ik win namelijk nooit iets... Ik was dus zeer verrast toen ik benaderd werd door Mamaplaats om de Dyson te testen.

8.7

voordelen

 • Goede zuigkracht
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Geluidsniveau
 • Veel opzetstukken

nadelen

 • Accu tijd is beperkt

Voldoet de Dyson V8 aan je verwachtingen (denk aan zuigkracht, gebruiksduur, gebruiksgemak)?

Ja zeker! Ik had vrij hoge verwachtingen van de Dyson. Hij is best prijzig en dus heb ik zelf nooit de stap gemaakt om deze aan te schaffen. Maar ik moet toegeven dat hij ook echt doet wat hij belooft.

Toen hij werd geleverd heb ik hem meteen uitgetest op mijn vloerkleed en was verrast maar ook wel een beetje geschrokken. Ik heb namelijk de avond ervoor nog met mijn eigen stofzuiger het kleed gezogen en na twee halen met de Dyson zat er een heleboel haar en stof in. Ik maar denken dat het redelijk schoon was... :(

Een groot voordeel vind ik dat je geen lomp apparaat achter je aan het mee slepen bent, mijn kleintjes vinden het namelijk een sport om erop te gaan zitten of om de stofzuiger aan of uit te zetten. Tot grote ergernis van mama. Daar ben ik mooi vanaf. Het enige nadeel vind ik dat als je de Dyson op maximale zuigkracht zet, je maar een kleine 10 minuten kan stofzuigen.

Foto’s

Kun je momenten noemen waarop de V8 goed van pas kwam?

We hebben afgelopen weekend onze camper weer uit de stalling gehaald en in plaats van twee verlengsnoeren aan elkaar te moeten koppelen en de stofzuiger door de steeg naar het parkeerterrein te brengen, kon ik de Dyson pakken. Super handig. Ik ga deze ook zeker meenemen op vakantie. Voorheen moest ik altijd met een stoffer en blik alle zand en troep verwijderen. Wat zal ik een tijd overhouden! :)

Ook vind ik het fijn dat je naast de lange stang ook een mondstuk heb voor bijvoorbeeld het stofzuigen van je bank of hondenkussen. Voorheen was ik daar altijd best een lange tijd mee bezig. Nu zet ik de kleine zuigmond eraan en het is zo klaar.

Heb je tijdens de testperiode nog gebruikgemaakt van je huidige stofzuiger?

Nee eigenlijk nog niet. Ik heb de montage beugel in mijn meterkast hangen en op die manier wordt hij altijd direct weer opgeladen. Altijd klaar voor gebruik. Scheelt ook een hoop ruimte in mijn trapkast. Nu krijg ik of mijn kids tenminste geen stofzuigerslang op z'n voeten als je de kast deur opentrekt.

Van welke accessoires heb je het meest gebruikgemaakt?

Het meeste wat ik tot nu toe heb gebruikt is het kleine zuigmondje en het opzet stuk met lange hals om tussen de bank, kussens en tussen mijn matras te stofzuigen. En de lange stang uiteraard. In mijn woning heb ik best een hoog plafond en nu kon ik gemakkelijk in de hoeken van het plafond zuigen. Dat doe ik normaal niet zo snel.

Heeft de Dyson V8 jouw manier van schoonmaken veranderd?

Ja! Je pakt hem heel gemakkelijk en ik maak nu snel even de boel schoon voor ik naar mijn werk ga. Dit is heerlijk als je uit je werk komt en het is gewoon netjes. Doordat ik alles nu vaker bij hou, ben ik minder tijd kwijt aan het schoonhouden van mijn huis.

Foto’s

Beschrijf in je eigen woorden je bevindingen over het testen van de V8.

Ik vind de Dyson erg prijzig en dat is wel een nadeel. Niet iedereen kan dit makkelijk betalen. En dat weerhield mij ook om er eentje aan te schaffen. Ik was er niet zeker van dat hij daadwerkelijk zo goed zou zijn als op de reclame. Want een fabrikant zal zelf nooit zijn eigen apparatuur afkraken. Maar ik moet toegeven alles wat op de doos staat klopt. Hij maakt minder geluid dan een normale stofzuiger. Kids helemaal blij, als moeder nu zuigt kunnen ze de tv nog horen. :)

Hij is makkelijk in gebruik. Zoals je op de video kunt zien kunnen mijn oudste twee er gemakkelijk mee overweg. Ze hebben zelf ruzie over wie er mag stofzuigen. Voor alle moeders een aanrader als je je klusjes wilt uitbesteden aan je kids.

Ik vindt het uiterlijk ook erg mooi. Maar dat is denk ik een vrouwending. Maar vriend lachtte me namelijk uit. Als Dyson het voor elkaar krijgt om de accu duur nog beter te krijgen, dan weet ik zeker dat ik nooit meer een andere stofzuiger nodig heb. Nu wil ik weleens mijn stofzuiger als afstoffer en stofzuiger gebruiken voor mijn hele huis. Maar dat houdt hij niet vol. Ook vindt ik de zuigkracht wat minder als het mondstuk met het kleine borsteltje eraan zit. Maar verder een blijvertje.

Thanks Mamaplaats, en natuurlijk Dyson voor het testen. Ik ben er zeer blij mee!

Videos

Scores

 • De zuigkracht van de Dyson V8
  9.0
 • Het geluidsniveau van de Dyson V8
  8.5
 • De hoeveelheid vuil en stof die de Dyson V8 van de vloer verwijdert
  8.5
 • Het gebruiksgemak van de Dyson V8
  9.0
 • Het legen van het stofreservoir van de Dyson V8
  9.0
 • De meegeleverde accessoires van de Dyson V8
  8.0

Totale score

8.7

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >