Yes! Ik mag de stoere Easywalker Mosey testen!

Door: Janneke Hooplot
Janneke Hooplot
TESTMOEDER Janneke Hooplot

Even voorstellen...

Hallo, Mijn naam is Janneke Hooplot en ik ben gelukkige moeder van 2 meiden. Livia van 4 jaar en Vayen van 7 maanden oud. Ik woon in het centrum van Haarlem en ik ben werkzaam bij een alarmcentrale voor verzekeringen. Ik werk 24 uur per week, dit kan ik prima combineren met het moeder zijn. Ik lees graag alle verhalen op mamaplaats en ik kan mij vaak vinden in de verhalen die voorbij komen.
Introductie

Een paar weken geleden zag ik de oproep dat mamaplaats opzoek was naar een testmoeder voor de nieuwe Easywalker Mosey kinderwagen. Toen ik de oproep zag dacht ik meteen wauw dat is gaaf en wat ziet de kinderwagen er mooi uit! Ik melde mij snel aan maar ik ging er niet vanuit hier nog iets over te horen. Ik was net mijn jongste dochtertje van opvang aan het halen en mijn telefoon ging, ik nam een beetje geïrriteerd op tijdens het rijden….en hoorde zo snel niet met wie ik sprak, word ik nou echt gebeld door een enquêtebureau? Daar had ik mijn telefoonnummer toch voor afgemeld…toen ik het woord kinderwagen testen hoorde was ik al snel vrolijk. Ik parkeerde de auto langs de kant en hoorde vol enthousiasme het gesprek aan, wat een super leuk nieuws! Ik was gekozen als de testmoeder van de nieuwe Easywalker Mosey en daarna mocht ik hem houden, ik mocht zelfs nog een kleur uitkiezen! Ongeduldig was ik in afwachten van het emailtje wat ik zou ontvangen met meer info over de levering. Ik refreste mijn inbox wel 40x per dag maar geen email….2 dagen gingen voorbij totdat ik vrijdag thuis aan het werk was en de deurbel ging. Er stond een groter vrachtwagen op mijn stoep met een pakket voor mij, ik vroeg de bestuurde nog: weet je zeker dat het voor mij is, ik had toch niks besteld!? En ja hoor, daar kwamen 3 dozen van Easywalker uit de wagen en werden bij mij naar binnen gebracht. Ik moest nog 3 uur werken en ik had geen geduld meer. Ik maakte de dozen snel open en legde alle onderdelen in de huiskamer neer. Whouw wat zag alles er mooi en modern uit! Hij werd geleverd met de reiswieg, het zitje incl. voetenzak, de adapters voor de maxi Cosi en beide regenkappen en muggennet. Ik moest mijn dienst uitwerken en las tijdens het werken het instructie boekje al door.Yes! na 3 uur werken was mijn dienst eindelijk klaar, het inelkaar zetten kon beginnen.

9.8

voordelen

 • Makkelijk te switchen
 • Ideaal bij verschillende situaties
 • Klein en compact
 • Verschillende ligstanden

nadelen

 • Geen meerijplankje

Gebruiksgemak (stoeltje omdraaien, opvouwen, tassenhaakjes)

Het gebruiksgemak van Easywalker Mosey is erg goed.
Ik begon met het uitklappen van de reiswieg, deze zit opgevouwen en doormiddel van een koord waaraan je kan trekken komen de zijkanten van de reiswieg omhoog. Ik bleef maar ongeduldig trekken en uiteindelijk was het mij gelukt. Het viel mij meteen op dat de reiswieg licht van gewicht en compact is. Het onderstel sprak voor zich, deze klapt makkelijk uit en ik had de 4 wielen snel gemonteerd. Het frame is super licht en de wielen ook. Ik kwam er al snel achter dat deze kinderwagen makkelijk mee kan in mijn bakfiets!!!! Nu het zitje nog, wat een werk was dat om de kap er op te krijgen. Gelukkig ging de deurbel en daar was mijn vader, hij kwam precies op tijd! Mijn geduld begon op te raken en ik wilde de kinderwagen uitgaan proberen. Hij kreeg de kap er snel op en bevestigde deze op het frame. Ik was meteen verkocht. Het zwarte frame was zo mooi met de beige kap! Zowel de reiswieg als het stoeltje zijn met een klik gemakkelijk te monteren op het frame. Alle onderdelen zijn heel licht van gewicht. De Mosey weegt met de reiswieg incl. frame 12 kg en met het stoeltje weegt hij 10 kilo.

Ik haalde snel mijn dochtertje van 7 maanden op bij opvang en legde haar thuis in de reiswieg. Ze paste er nog gemakkelijk in. Ik hoopte dat ze ook al in het zitje zou passen en ook dit probeerde ik uit. Ze kan nog niet helemaal zelf los zitten maar ze zat heerlijk in het stoeltje van de Mosey. Ze vond het prachtig en kon heerlijk rond kijken. Ik switch vaak tussen de reiswieg en het stoeltje. Het stoeltje geeft haar voldoende ondersteuning in haar rugje. De reiswieg klikt gemakkelijk via een klink op het frame en via een hendel trek je de reiswieg er gemakkelijk af. Het stoeltje klik je ook gemakkelijk op het frame en door middel van een hendel haal je ook deze er gemakkelijk weer af. Het stoeltje kan op 2 manieren op het frame geklikt worden, je kindje kan naar je toe kijken of van je af. Dit is ook weer mogelijk door slechts 1 handeling. Omdat mijn dochter nog klein is kan ik haar omdraaien terwijl zij in het stoeltje zit. Super fijn!

Compactheid (opbergen in de auto en in de hal bijvoorbeeld)

De Easywalker Mosey is erg compact en ligt van gewicht!
De volgende test kon beginnen! Hoe compact is de kinderwagen? De stang waarmee je de kinderwagen vooruit duwt kan helemaal ingeschoven worden. Op deze manier neemt de kinderwagen met of zonder je kindje erin niet veel ruimte in beslag. Handig voor in een café tijdens je lunch of in een restaurant. Je kan de kinderwagen gemakkelijk met ingeschoven stand als een kinderstoeltje gebruiken. Dit is mogelijk bij alle standen, ook bij de ligstand! Op deze manier kan je hem ook klein in huis wegzetten zonder dat je hem in hoeft te klappen! Wat mij opviel is dat de Mosey echt heel licht is en heel gebruiksvriendelijk. Het in en uitklappen spreekt al snel voorzich. Ik heb zelf een kleine auto (Micra) en hij past gemakkelijk in mijn kofferbak met zowel het zitje als met de reiswieg. De reiswieg moet wel door het koordje ingeklapt worden voordat ik hem op het frame in mijn kofferbak kan leggen.

Rijcomfort (wendbaarheid, loop comfort)

Het rijcomfort van de kinderwagen is erg fijn!
Tijd voor test 3! Ik pakte mijn jongste dochter lekker warm in en zette haar in het stoeltje van de kinderwagen, Livia mijn dochter van 4 wilde ook mee. Wauw wat een heerlijke voetenzak zit er bij, deze is helemaal gevoerd, perfect voor de winter die eraan komt. Ik woon in het centrum van Haarlem en we vertrokken richtig het centrum over veel hobbelige wegen, de kinderwagen is erg stabiel waardoor mijn dochter niet alle kanten opwiebelt. Mevrouwtje vond het heerlijk dat ze lekker rond kon kijken. Het handvat waar je de kinderwagen mee vooruit duwt is erg handig op je eigen lengte af te stemmen. Livia, mijn oudste dochter van 4 kan op deze manier ook makkelijk de kinderwagen vooruit duwen, wat vond ze dat leuk! De zussen waren vrolijk en hadden er zin in! We liepen langs het water richting het centrum en bij het centrum aangekomen merkte ik al snel dat ik gemakkelijk door de smalle paatjes van het Kruidvat paste. Met mijn oude kinderwagen (Bugaboo) was dit soms niet mogelijk doordat deze breed is. De Eaywalker Mosey is smal, compact en licht. De drempels van de winkels zijn ook geen probleem en je tilt de voorste twee vielen van de kinderwagen heel licht omhoog op. Ik was er al snel achter gekomen dat de Mosey echt een stadskinderwagen is, die voor mij echt ideaal is! Onderweg naar huis viel Vayen heerlijk in slaap. Achter het zitje zit een hendel waar je het zitje gemakkelijk naar een ligstand toe kan brengen. Ze heeft zo heerlijk geslapen en bij thuiskomst klapte ik de stang in en zo kon ze heerlijk in de huiskamer rustig doorslapen.

Design (stoffen, frame, kleuren)

Toen ik de oproep voor testmoeder op Mamaplaats zag staan was ik al meteen verkocht door het mooie hippe design van de Mosey. Het disign en ontwerp zijn helemaal naar mijn smaak en in het echt ziet het zwarte frame er nog mooier en stoerder uit dan op de foto's..De lichte kap is zowel leuk voor de zomer als voor de winter. De regenkap is speciaal ontworpen voor de Mosey en sluit perfect aan, je kindje zit heerlijk droog. Ook dit heb ik tijdens een flinke regenbui ervaren. De voetenzak is gevoerd en heerlijk warm ook deze sluit perfect aan zelf als je de ligstand gebruikt en wordt in de zelfde kleur als de kap geleverd. Op het schoolplein ben ik al aangesproken door een moeder die de Mosey zo mooi vond en hem ook wil gaan bestellen.

Dat er bij de Easywalker geen meerijplankje te koop is van Easywalker zelf vind erg jammer. Mijn oudste dochter van 4 kan al goed meelopen maar na een lange schooldag is ze vaak moe en zou het erg fijn zijn als ze op een meerijplankje zou kunnen staan. Ik ben zelf op onderzoek uitgegaan en vond gelukkig een meerijplankje die op bij alle kinderwagens past. Deze heb ik meteen gekocht en hij paste er gelukkig op! Op deze manier kan ik ook lange afstanden wandelen met mijn beide dochters!

Videos

Scores

 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Compactheid
  10.0
 • Rijcomfort
  10.0
 • Design
  10.0

Totale score

9.8
Janneke Hooplot

Janneke Hooplot

Ik ben Janneke Hooplot, moeder van twee super lieve leuke en mooie dochters! Ik geniet van alle leuke momenten en alle leuke activiteiten met de meiden!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >