Testmoeder 1: BABY born pop 2+

Door: Sam1986!
Sam1986!
TESTMOEDER Sam1986!

Even voorstellen...

Hi, ik ben Samantha. Samen met mijn dochtertje Tess van 2 jaar heb ik de BABY born getest. We vonden het testen van de BABY born 2+ erg leuk en willen daarom onze ervaringen met jullie delen. Lees hier mijn review!

8.0

voordelen

 • Drinken
 • Plassen
 • Ziet er kwalitatief uit
 • Kan makkelijk uit- en aangekleed worden
 • Is goed qua formaat

nadelen

 • Past nog niet helemaal bij de leeftijd
 • Kan geen geluidjes maken
 • Heeft geen speen
 • Plas loopt eruit; speciale luier zou handig zijn

Hoe reageert je kindje op de pop?

Tess is net 2 jaar en is nog niet heel erg gewend om met poppen te spelen. Ze is de Baby Born daarom ook nog echt aan het ontdekken. Tess vindt het leuk om over Baby Born te moederen; het flesje geven, over het bolletje aaien en laten plassen. Erg leuk om te zien hoe ze omgaat met haar 'popje' zoals ze deze zelf noemt!

Blijft je kindje getriggerd om met de pop te blijven spelen? Hoe speelt je kindje met de pop?

Tess blijft nog niet getriggerd genoeg om de pop steeds te pakken. Als je de pop aanbiedt om mee te spelen, dan vindt ze het ineens wel interessant en kan ze er circa 5 minuten de aandacht voor hebben. Ze heeft nog een andere pop die ook geluidjes maakt (huilen, papa, mama etc) en die vindt ze eigenlijk nog iets aantrekkelijker om mee te spelen. Wellicht ligt dat ook aan haar leeftijd. Ze vindt het met name leuk om de pop drinken te geven en te laten plassen. 

Heeft de pop een leerzaam effect op je kindje (sociale vaardigheden als verantwoordelijkheid en communicatie)?

Jazeker, Tess vindt het fijn om de pop te liefkozen. Ze ziet dit ook bij haar neefje van een half jaar en op het kinderdagverblijf; ze leert daar echt dat je goed voor een baby moet zorgen. Ze weet dat je een pop zou moeten behandelen als een 'baby'. Ik vind het erg fijn dat mijn dochtertje door deze pop veel dingetjes leert. Ze is van zichzelf erg zorgzaam en kan dit goed toepassen op de BABY born.

Foto’s

Wat vindt je kindje het leukst aan de pop?

Ze vindt het leukst aan de pop dat deze kan plassen. Ook vind ze het leuk om samen met het popje te spelen of lekker te liefkozen  Ze vind dit vooral leuk omdat ze dan een echt een moedertje kan spelen over de haar popje :-)

Zou jij het BABY born product aanraden aan andere ouders? Zo ja/nee waarom?

Ik zou de pop wel aanraden aan andere ouders, aangezien kinderen van rond de 2 jaar in de fase zitten dat ze zich er bewust van worden dat ze zelf kunnen plassen en daarmee wellicht ook begrijpen dat je moet plassen als gevolg van drinken. Ook zou dit een positief effect kunnen hebben op het zindelijk maken van je kindje.

Foto’s

Werken de verschillende functies goed van de BABY born producten?

De functies van de baby Born werken naar behoren. Het zou wel interessanter voor Tess zijn als de pop ook geluid zou maken en een speen zou hebben. Zo wordt ze net iets meer getriggerd om met haar pop te blijven spelen en zelf naar haar popje te vragen. 

Is het product geschikt voor de leeftijd van je kindje (zo ja, waarom wel en zo nee, waarom niet)?

Het product zou geschikt zijn voor 2 jaar en ouder; ik denk dat dit ook wel klopt, echter denk ik dat ze er pas echt intensief mee zal gaan spelen als ze een half jaartje ouder is (circa 2,5 jaar). Dan kunnen ze zelf al net iets meer en hebben misschien meer een trigger om met de pop te spelen. Dit is bij ieder kind natuurlijk anders. 

Videos

Scores

 • Indruk
  7.5
 • De werking/functies
  7.5
 • Kwaliteit
  8.5
 • Aan te raden
  8.5
 • Leerzaam
  9.0
 • Geschikt voor leeftijd
  7.0

Totale score

8.0

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >