Attractiepark Toverland testmama Grietje

Door: GrietjedeJonge
GrietjedeJonge
TESTMOEDER GrietjedeJonge

Even voorstellen...

Hallo, ik ben Grietje. Mijn 2 (stief)kinderen en ik zijn helemaal gek van achtbanen. Mijn man niet zo, maar dat komt goed uit, want hij kan mooi bij de jongste (Anne van 2,5) blijven die nog te klein is voor al dat snelle geweld. Toen ik zag dat ik me kon aanmelden om Toverland te testen, wist ik dan ook meteen dat dit echt iets voor ons was. Toen ik de jongens aan het begin van de meivakantie vertelde wat we gingen doen en waarom, sprongen ze een gat in de lucht. Samen hebben we dan ook deze review geschreven.

8.5

voordelen

 • Personeel
 • Schoon, netheid
 • Achtbanen
 • Natuur
 • Attracties binnen

nadelen

 • Weinig voor de kleintjes
 • Toegang obv lengte

Wat was het meest avontuurlijke hoogtepunt van de dag?

De jongens keken de hele dag uit naar Troy, de snelste, houten achtbaan van de Benelux. We zijn hier met z'n drieën in gegaan en het was geweldig! Al tijdens het wachten is het spannend: het geluid van de karretjes die voorbij komen terwijl je staat te wachten is intens en hard. Dit geluid is zo anders dan een 'gewone' achtbaan en dat werd nog eens versterkt doordat een deel van de baan door het gebouw waar je staat te wachten loopt.

Foto’s

30 attracties in 4 themagebieden, wat was jullie tactiek om in alle attracties te gaan?

Eerst zijn we Het land van Toos gegaan. Dit is het gedeelte waar je binnenkomt en er is voor elke leeftijd wel iets. Daarna zijn we elke gebied af gegaan tot we als laatste bij Troy Area kwamen. 

Hoe heeft ieder familielid zich een hele dag vermaakt in Attractiepark Toverland?

De jongens konden zich heerlijk vermaken met achtbanen en andere snelle, stoere dingen. Voor Anne was het af en toe even slikken dat ze nog geen 90 cm was en dus niet overal in mocht. Ze is klein voor haar leeftijd en dus eigenlijk al toe aan dingen die ze qua lengte nog niet mocht. Vooral de Paarden van Ithaka was een attractie die ze geweldig had gevonden. Samen met haar vader stond ze in de rij, met haar broers voor zich. Helaas mocht ze toch echt niet mee. Op zich goed dat de medewerkers zich aan de regels houden, maar hier schoot het z'n doel voorbij. Anne is nou eenmaal klein, maar prima in staat om samen met haar vader op zo'n paard te zitten. Kinderen die jonger en motorisch minder ontwikkeld waren, konden er wel op. Dat was niet fijn om te zien.

Welke themarestaurants hebben jullie bezocht en wat vonden jullie van het eten en drinken?

We zijn bij de Waldstube wezen eten. Wat een verademing dat er niet alleen een vette hap te halen is, maar ook salades en broodjes. We hebben dan ook hier voor gekozen. Ik vind het goed dat ze dit ook aanbieden, want hier is nou eenmaal ook behoefte aan.

Wat zal jullie het meeste bijblijven van jullie bezoek aan Attractiepark Toverland

De vriendelijkheid van het personeel: al bij aankomst werden we heel vriendelijk welkom geheten door een medewerker van de parkeerplaats. Ook bij de kassa en entree werden we heel vriendelijk ontvangen. We voelden ons gasten in plaats van een nummer.

Het toppunt was toch wel toen ik een foto stond te maken van mijn man en de kinderen en één van de medewerkers aanbood om een foto van ons vijven te maken. 

Foto’s

Wat was jullie favoriete attractie tijdens het bezoek en waarom?

De jongens waren helemaal weg van Troy. Het is dan ook tenslotte de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux, dus dit moest natuurlijk geprobeerd worden. Zelf vond ik de Booster Bike geweldig, omdat dit een totaal andere achtbaan dan anders is.

Wat vonden jullie van de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux, Troy?

Heerlijk, die achtbaan! Dat gevoel in je buik in de bochten of als je keihard naar beneden raast, het geluid van het karretje over de baan, de snelheid. Alles is en was geweldig. Zeker de moeite waard om uit te proberen. Zeker een tweede keer waard!

Wat heeft jullie het meest verrast tijdens het bezoek?

Het park was groter dan we dachten. Ook dachten we oorspronkelijk dat Toverland een park voor peuters was. Dat er zoveel voor oudere kinderen was, heeft ons echt verrast. Het zou van ons nog veel groter en uitgebreider mogen. 

Aan de andere kant is het nu nog steeds heel knus en gemoedelijk, wat ook echt een voordeel is. Dit in combinatie met de vriendelijkheid van de medewerkers maakten dat het de sfeer heel goed was.

Videos

Scores

 • Attractiepark Toverland is een magische omgeving
  8.0
 • De sfeer in Toverland is goed
  9.5
 • Wij hebben ons de hele dag vermaakt in Attractiepark Toverland
  8.0
 • Ik zou Attractiepark Toverland aanraden aan familie/vrienden en kennissen
  8.5
 • Ik wil Attractiepark Toverland zeker nog een keer bezoeken
  8.5

Totale score

8.5
GrietjedeJonge

GrietjedeJonge

Hi! Ik ben Grietje de Jonge.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >