Te gek de Fisher Price Swing

Door: Mamaplaats
Mamaplaats
TESTMOEDER Mamaplaats

Even voorstellen...

Van de week is de Swing bezorgd en wat opvalt is dat het zo’n lekker relatief kleine doos was. De volgende dag de doos open gemaakt en het blijkt dat alles vrij compact ingepakt is. Zo compact dat de enige mogelijkheid om alles eruit te krijgen is de doos op zijn kop zetten... De woonkamer ligt al snel bezaait met onderdelen. Het lijkt allemaal heel makkelijk in elkaar te zetten, maar toch maar de gebruiksaanwijzing volgen. Per stap staat het in 12 talen uitgelegd, mmm ik vind het toch handiger om alle stappen per taal bij elkaar te hebben en dan de tekeningen die bij de stappen horen er op een uitvouwblad erbij te hebben.

7.8

voordelen

nadelen

De test

Maar goed we beginnen met het in elkaar zetten van de mobiel en daarna het in elkaar zetten van de poten. Dit is allemaal gewoon klikken en bij de poten er op letten dat de palletjes in de veiligheidsgaatjes schieten. Dit is prima alleen te doen. Daarna de poten op het motor gedeelte zetten. Beide poten moeten tegelijkertijd geplaatst worden dus hiervoor heb ik een extra handje nodig van mijn man. Eerst wel één voor één geprobeerd, maar dan bleek er één goed te zitten en kreeg je de andere er niet meer in. De plek waar je de buizen aan elkaar bevestig worden wordt weggewerkt met een mooi stofje, welke je met klittenband aan elkaar bevestigt. 

Om ervoor te zorgen dat het geheel blijft staan als er geswingd wordt, zit er tussen de twee poten een veiligheidsstang die naar boven en beneden geschoven kan worden en gefixeerd kan worden, zodat de poten niet kunnen gaan schuiven. Nu het stoeltje in elkaar zitten. Ook dit gaat weer soepel. Onderdelen schuif je zo in elkaar en de stof en riempjes zijn ook makkelijk te bevestigen aan haakjes. Om het stoeltje aan de swingstang te bevestigen heb je een kruiskop schroevendraaier nodig. Schroefjes zijn meegeleverd. De swingstang wordt aan het mainframe bevestigd middels een borgmoer, die met de bijgeleverde inbussleutel aangedraaid wordt. Als laatste worden de beestjes aan de mobiel bevestigd en is de swing, nadat er 4 van die grote batterijen in geplaatst zijn, klaar voor gebruik. Wim heeft al mijn verrichtingen met grote ogen vanuit de wipper zitten te bekijken en kan niet wachten totdat hij erin mag.

De eerste keer in de swing

Het erin zetten van Wim is erg makkelijk. Je kan de mobiel namelijk omhoog klappen zodat je je kind er van bovenaf in kan zetten. Bandjes om zijn middel en heupen vastzetten en we kunnen. Het blad kan je ook nog over het stoeltje klappen, maar dit is niet echt noodzakelijk. Als ik het blad dichtklap schopt Wim er steeds tegenaan, dus we laten hem open. Gelukkig klapt deze niet bij het swingen dicht en ook de bewegelijkheid van Wim zorgt er niet voor dat het dichtklapt. Ik overweeg zelfs om het blad eraf te halen, maar op deze manier gaat het ook. Het stoeltje heeft twee standen. Het verstellen van de bovenste stand naar de onderste stand gaat vrij makkelijk, maar andersom heb ik er wat meer moeite mee. Je moet aan de zijkant aan weerszijde van de stoel twee knoppen indrukken en tegelijkertijd het bovenste deel van het stoeltje verschuiven, net als bij een wippertje of maxi-cosi. Gedurende het eerste ritje zit Wim vol interesse naar de mobiel boven zijn hoofd te kijken. Als ik deze aanzet valt op dat deze een enorm geluid maakt. Wim schijnt er niet zoveel last van te hebben, maar ik vind het enorm storend. Maar snel één van de geluidjes aanzetten. Er zijn vier verschillende soorten geluiden; twee muziekjes en twee soorten regenwoud geluiden. Ik kies voor een rustig regenwoud geluidje waarin vogels te horen zijn. Wim vermaakt zich prima en na een half uur zit hij nog steeds vol interesse naar de beestjes te kijken.

Muziekjes uitproberen

Vandaag gaan we de geluidjes maar eens uit proberen. De vogeltjes hadden we al gehad, dus het is nu tijd voor het andere geluidje.. Dit geluidje is een soort waterval geluid met een klingel geluid ertussendoor. Ik veronderstel dat het een druppel voorstelt die ergens vanaf stuitert, maar het kan ook zo’n bamboe klankding wat je wel eens in de tuin ziet voorstellen. Ik heb er niet echt iets mee en besluit voor muziek te gaan. Het eerste muziekje zijn een soort van slaapliedjes, maar aangezien Wim nog lang niet moe is, proberen we het tweede muziekje. Dit zijn Caribische klanken, kijk dat is waar ik van houd. Terwijl Wim in de Swing zit, loop ik al dansend door de woonkamer heen. Als ik voor Wim een beetje gek sta te doen, krijg ik een grote glimlach van hem. Kijk daar houd ik van!

Wim is deze week voor het eerst naar het kinderdagverblijf geweest. Ik breng hem ’s ochtends weg en ben daardoor om 6 uur pas thuis, terwijl mijn man vroeger begint en om 5 uur Wim ophaalt. Als ik thuis kom tref ik die twee de laatste twee dagen gezellig bij elkaar op de bank aan. Maar vandaag is anders. Als ik thuiskom ligt Wim heerlijk in zijn Swing met de slaapliedjes aan. Ik zie dat hij zijn oogjes bijna niet meer open kan houden als ik hem een kus geef en laat hem maar lekker schommelen. Mijn man is ondertussen heerlijk aan het kokkerellen en ik kan niet wachten om aan tafel te gaan. Als ik even later met een glas drinken terug naar de Swing loop zie ik dat de kleine heerlijk ligt te slapen. Ik zet het geluid uit en de ogen blijven gewoon dicht. Uiteindelijk heeft hij zo nog drie kwartier geslapen. Toen wij klaar waren met eten ging er precies één oog open. Het was ook precies flesjestijd, dus dat kwam goed uit. Voor ons heerlijk dat we voor de fles van 7 uur konden eten. Vanaf nu zetten we hem bijna altijd in de swing als wij aan het eten zijn. We zetten hem dan op de kop van de tafel zodat hij er gewoon bij is. Na ons avondeten is het dan tijd voor zijn flesje. Tot nu toe gaat dat prima.

Rustig worden van de swing

Deze week geen filmpjes en foto’s want eerst was Wim ziek en daarna ikzelf. Wel heeft Wim deze week volop in de Swing gelegen. Toen hij zo ziek was, werd hij van het gewieg heerlijk rustig. De geluidjes en bewegende beestjes hoefden van hem niet zo nodig, maar het heen en weer wiegen vond hij wel erg lekker. Wat wel opviel was dat er weinig steun voor hem was in het stoeltje. Normaal zit hij er vrij opgewekt in en zit hij aardig rechtop en ook als hij in slaap valt gaat dat prima, maar nu was het natuurlijk een hoopje ellende wat echt in elkaar gezakt in het stoeltje hing. Ik heb dat opgelost door de verkleiner uit de maxi-cosi te halen en die in het stoeltje te plaatsen. Wim had toen meer steun en zat/lag duidelijk comfortabeler. Ook voor hele kleine/jonge baby’s is dit een oplossing. Toen hij wat opknapte eerst weer de mobile en later de geluidjes en liedjes aangedaan. Merk wel dat hij bij de drukkere Caribische muziek niet in slaap valt, maar bij de andere muziekjes/geluidjes wel. Niet dat hij de Caribische muziek niet leuk vindt, want hij zit nog steeds met een grote glimlach alles te bekijken, maar de muziek is waarschijnlijk net iets te druk om bij weg te soezen. Volgende week al weer de laatste testweek. Bijna tijd om de balans op te maken.

Na 3 weken

De Swing staat nu drie weken in huis en Wim heeft er bijna elke dag wel in gezeten. Alle knopjes zijn ondertussen al een keer gebruikt en zijn volkomen helder, alleen de resetknop begrijp ik nog niet helemaal. De resetknop is de meest rechterknop op het paneel en volgens de gebruiksaanwijzing dien je hem te gebruiken als de mobiel en muziekjes na ongeveer 7 minuten vanzelf ophouden en je de mobiel en muziekjes weer wilt starten. Door te drukken op de resetknop heb je dan nogmaals 7 minuten kijk- en luisterplezier. Volgens mij heb ik regelmatig de mobile en de muziekjes langer aan dan 7 minuten, maar de resetknop heb ik nog niet gebruikt. Wel gaat het geluid soms in eens weer aan als ik het geluid heb uitgezet, maar de schakelaar van de muziekjes/geluidjes niet op nul gezet heb. Misschien is daar de resetknop ook voor? Het is mij niet duidelijk geworden. Dan de afmetingen. De swing neemt best wel wat ruimte in. Zeker als hij volledig uitgeklapt staat (1 meter bij 80/90 cm). Gelukkig kun je hem inklappen, maar dan nog steeds is hij 50 cm bij 80/90 cm. Dit omdat het stoeltje 50 cm breed is. In mijn vorige blog had ik het er al over dat het voor jonge/kleine baby’tjes handiger is om een zitje in het zitje te zetten zodat ze niet teveel onderuit kunnen gaan hangen. Door het zitje van de maxi-cosi te gebruiken is dit makkelijk op te lossen. De testweken zitten er nu bijna op. In mijn volgende blog zal ik de voor en tegens tegen elkaar afwegen.

Eindoordeel

Positief: - Vrolijk uiterlijk - Makkelijk in elkaar te zetten met twee personen. Alleen lukt ook wel, maar is lastiger - Mobile die je naar boven kan doen - Twee richtingen swing - Veiligheidsaspecten (buizen die in elkaar klikken en afgeschermd zijn, borging voor de poten, driepuntsgordel in het zitje) - Muziek, mobile en bewegingen zijn onafhankelijk van elkaar aan en uit te zetten - Muziek voor elke gelegenheid (slapen, spelen, etc).

Voor verbetering vatbaar: - Gebruiksaanwijzing per taal opschrijven en niet per handeling in alle talen - Geluid mobile is vrij hard/storend. Muziek is nodig om het te maskeren - Is vrij groot qua afmeting - Prijs - Stoeltje is wat groot, inzetje zou handig zijn - Werking resetknop is onduidelijk - Mogelijkheid om een activiteitenbord op de plate te schuiven/bevestigen zodat de kleintjes naast het schommelen kunnen spelen. 

Conclusie: Hier is de swing met veel plezier de afgelopen weken uitgetest. Wim vind het heerlijk om erin te liggen en zijn voorkeur gaat uit naar het van voor naar achter schommelen. Daarnaast valt hij er bijna altijd in slaap in. Qua muziekjes zijn de vogelgeluidjes ideaal om in slaap te vallen en ook op de rustige liedjes lukt dit wel. Op de Caribische muziek blijft Wim eigenlijk altijd wakker en zit dat vol verwondering naar de mobile boven zich te kijken. Als Wim wakker is en blijft dan houdt hij het ongeveer een kwartier tot half uur uit in de swing, maar als hij in slaap valt soms wel 2 uur. Wel zetten we dan de mobile en muziek uit. Typisch is dat wanneer we de swing uitzetten Wim vanzelf wakker wordt. Wij gebruiken hem vaak als wij gaan eten. Papa en mama kunnen dan rustig eten terwijl Wim heerlijk in de swing zit. Ook is het een goed alternatief voor als hij uitgespeeld is in de box en je zelf je handen even vrij wilt hebben. Het grootste nadeel vind ik echter de prijs. Ik heb diverse (online) winkels geraadpleegd en de goedkoopste aanbieder rekende 149 euro voor de swing. De meest gangbare prijs is echter 169 euro. Ondanks dat de swing hier een groot succes is weet ik niet of ik dit bedrag ervoor over zou hebben aangezien de swing ook maar tot 9 kg gebruikt mag worden.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  6.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

7.8
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >