Wij hebben de Suzuki Baleno getest

Door: Eva Arons
Eva Arons
TESTMOEDER Eva Arons

Even voorstellen...

Ik ben Eva en moeder van een zoon en een dochtertje. Hij is bijna 12 en zij is anderhalf. Mijn partner moest enkele dagen werken en had daarna ook een paar dagen vrij. Op de dagen dat hij aan het werk was kon ik met de Suzuki Baleno mooi op bezoek gaan bij opa en oma in Haarlem. De andere dagen hebben we vol gepland met leuke uitjes. Mijn partner en ik houden allebei van autorijden dus hebben we er optimaal gebruik van gemaakt om deze auto goed te testen.

Samen met mijn vriend en dochter hebben we de Suzuki Baleno opgehaald in Vianen op van hoofdkantoor van Suzuki en werden netjes ontvangen. Nadat ook de redacteuren van Mamaplaats gearriveerd waren, had Suzuki Vianen had een aangename verassing voor ons. Namelijk een smakelijke high tea waar wij goed van hebben genoten. Mooi moment om even te kletsen natuurlijk. Onder andere over wat de opzet is en wat er van ons precies werd verwacht.

Na het eten en theeleuten werden we aan de auto’s voorgesteld. Net als de kleur waren het drie verschillende uitvoeringen. Een glossyrode automaat, een metallic diepzee blauwe ‘normale’ schakelbak en een grijze metallic semi hybride ook handgeschakeld. De testmoeder die eerder was vertrokken had de blauwe ‘normale’ handgeschakelde uitvoering mee. Ikzelf heb nog nooit in een automaat gereden. Vandaar ik de handgeschakelde uitvoering prefereerde. Ik wilde niet de eerste zijn die met de nieuwe Baleno schade maakt. De andere testmoeder wilde juist ervaren hoe het is om automaat te rijden. Dus kreeg ik de grijze semi-hybride. We hadden samen nog even de auto doorgenomen. Vervolgens het kinderstoeltje voor mijn dochter overgezet alsmede de kinderwagen. Hij leek in eerste instantie niet te passen, maar wat bleek: Het betreft een kofferbak met dubbelbodem. Hierdoor paste de wagen er toch makkelijk in. Het testen kon beginnen!

8.6

voordelen

 • Design (strak, volwassen, sportief)
 • Hoge instap
 • Zuinig
 • Alle opties aanwezig
 • Motor is erg stil
 • Veel beenruimte

nadelen

 • Auto kan een beetje schommelen door harde wind
 • Geen airco/ventilatie achterin

Waar hebben jullie de Baleno voor gebruikt en waarheen zijn jullie gereden?

De terugweg was al een belevenis op zich. De hele weg naar huis heeft het hard geregend. Was een mooie eerste test om te kijken hoe ik de auto vond rijden in de regen. Ruitenwissers moesten op de snelste stand maar het zicht bleef goed. Diezelfde dag ben ik langs mijn ouders gereden, ik was benieuwd wat zij van de auto vonden. Net als ik vonden zij het een mooi vormgegeven auto. Zij vonden vooral de koplampen opvallen. Die trekken (als ze aan staan) helemaal de aandacht. Daarna zijn we terug naar huis gereden en hebben we nog even boodschappen gedaan. Met de kinderwagen achterin paste zelfs mijn tassen met boodschappen nog in de kofferbak.

De volgende dag moest mijn vriend nog werken. Mijn dochtertje en ik hebben hem toen afgezet bij zijn werk en zijn toen samen gezellig in Alkmaar gaan winkelen. Toen ik moest inparkeren vielen de parkeersensoren direct op. Dat was even wennen aangezien ik daar nog nooit mee heb ingeparkeerd. Het is wel erg fijn en makkelijk moet ik zeggen.

Vrijdag zijn we met zijn drietjes eropuit geweest. De oudste moest immers naar school. We zijn naar het Sprookjesbos in Enkhuizen gereden. Waar we erg blij mee waren was dat de airconditioning erg snel erg koud werd aangezien het buiten behoorlijk warm was. Na zo'n een drukke dag merkte je wel dat het erg fijn is om een auto te hebben met een hoge instap. Dat viel mijn partner ook op.

Zaterdag was de laatste dag dat mijn vriend moest werken dus hij had zichzelf naar Alkmaar gereden, en Elise en ik reden daarna weer terug naar huis. Later op de dag zijn wij met zijn tweetjes nog even op de koffie geweest bij mijn ouders in Haarlem. Via Zandvoort zijn we terug naar huis gereden. Ik kan wel wennen aan zo'n fijne auto, lekker zuinig, ruim van binnen en erg stil op de weg. Ik hou van autorijden en vindt die punten toch wel erg belangrijk.

Zondag zijn we naar Den Helder gereden, op bezoek bij de andere opa. Mijn vriend heeft de hele weg gereden, wat hem op viel is dat het zonnescherm erg klein is. Verder vond hij het een hele fijne auto. Wat hij erg fijn vond is de adaptieve cruise control (wel bij 1 of 2 streepjes) want dan hoef je niet zelf op de rem te trappen of je snelheid aan te passen.

Maandag hebben we een tropisch zwemparadijs bezocht in Flevoland.

Dinsdag zijn we nog naar kennissen gereden die vlakbij Nijmegen verbleven. Het blijft opvallen hoe fit je aankomt na een lange rit, wat in een kleine auto meestal wel een groot minpunt is. We kwamen helemaal vers van de pers aan!

Wij kregen een tankpas mee met €100 tegoed, in totaal hebben we 1490 kilometer gereden, bij het inleveren van de auto was de tank nog voor de helft vol! Ik denk dus dat we 1490 kilometer hebben gereden met ca. €70,- aan benzine. Het is echt een hele zuinige auto!

Foto’s

Hoe is de Suzuki Baleno bevallen?

De Baleno is bij ons erg goed bevallen. De airco werd met de temperaturen van de afgelopen dagen lekker snel koud. Bij koude temperaturen kun je natuurlijk ook de stoelverwarming aanzetten. De bediening op het stuur vond ik erg fijn, het is makkelijk te bedienen.

Wat zijn de pluspunten?

Het dashboard is erg mooi en heeft een uitgebreide infotainment. De hoge instap wat ik al vaker heb genoemd zie ik echt als een pluspunt. De zuinigheid en het geruisloze is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. De airbags zitten overal wat mij ook een veilig gevoel geeft want je zit toch op de weg met twee kleine kinderen.

Wat waren de reacties uit de directe omgeving, van familie en vrienden?

Mijn vader was de eerste die de auto te zien kreeg. Hij vond het een hele mooie auto. Niet groot qua uiterlijk maar wel groot van binnen, de auto biedt ontzettend veel ruimte! Toen ik de auto bij mijn ouders voor het appartementencomplex parkeerde stopte er een meneer op een scooter om foto’s te maken van de auto! Blijkbaar zag hij hem ook voor het eerst echt staan. Mijn schoonzus en zwager vonden het ook een erg mooie auto.

Foto’s

Wij vinden de Baleno de ideale gezinsauto; klopt dit en zo ja, waarom?

De auto is een goede, fijne gezinsauto. Lekkere stoelen waardoor je uitgerust op je bestemming arriveert. Tevens heb je achterin ook veel beenruimte. Zelfs met de Maxi-Cosi op de achterbank bleef er nog genoeg ruimte over.

Biedt de Baleno voldoende bagageruimte en opbergruimte in het interieur?

Doordat de auto een dubbele bodem heeft in de kofferbak biedt hij wel veel meer opbergruimte. Ook aan de zijkant heb je vakken waar je spullen in op kan bergen waar ik zelf ook gebruik van heb gemaakt. Alleen een weekendje weg met zijn vieren gaat makkelijk!

Foto’s

Zouden jullie de Suzuki Baleno aanbevelen en zo ja, waarom?

De Baleno zou ik zeker aanbevelen. Het is een zeer luxe, veilige en zuinige auto. Wij hadden een luxe semi hybride uitvoering en die zou ik zeker weten aanbevelen. Meerprijs hybride systeem haal je er wel uit hoor.

Het afscheid is gekomen, vanwege welke reden gaan jullie de Baleno het meest missen?

Stiekem hoopte ik dat we de auto’s mochten houden. Helaas, snik snik. Wat ik het meest ga missen zijn alle opties (luxe), fijne hoge instap, stille motor en hoe zuinig hij is in gebruik. In het begin was weer even wennen in onze eigen auto.

Foto’s

Scores

 • Binnenruimte
  8.0
 • Bagageruimte
  8.0
 • Weggedrag
  8.5
 • Verbruik
  10.0
 • Design
  8.5
 • Uitrusting
  9.0
 • Opbergruimte
  8.0
 • Comfort
  9.0
 • Kwaliteit
  8.0
 • Prijs/kwaliteitsverhouding
  9.0

Totale score

8.6

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >