Gezinsauto getest: De Suzuki Baleno

Door: Mvb3
Mvb3
TESTMOEDER Mvb3

Even voorstellen...

Ik ben Kim, moeder van 3 kinderen en woon samen met mijn man Richard. Dochter Yara is 10 jaar, zoon Lucas is 7 jaar en zoon Elior is 12 weken. Samen met onze kinderen doen wij graag leuke dingen, dagjes weg, zwemmen, naar de speeltuin of het park en samen hebben wij al heel wat kilometers door de wereld gereisd. De nieuwe Suzuki Baleno testen was voor ons heel gaaf om te doen, wat een mooie auto! Al een tijd zijn wij op zoek naar een betaalbare auto waar wij met het gezin in passen zonder dat iemand krap zit of we de helft van de spullen thuis moeten laten. En met een baby gaan er heel wat spullen mee!

8.4

voordelen

 • Ontzettend ruim
 • Zuinig
 • Hoog en fijn zicht op de weg
 • Makkelijk in gebruik
 • Mooie afwerking

nadelen

 • Stugge vering
 • Windvanger
 • Lage dakrand
 • Stuur stuurt te snel terug na bocht

Waar hebben jullie de Baleno voor gebruikt en waarheen zijn jullie gereden?

Op woensdag 13 juli hebben wij de Suzuki Baleno opgehaald in Vianen samen met de kinderen. Bij aankomst stonden er 3 auto's klaar en omdat wij de eerste zijn mochten wij kiezen. Een rode auto hebben we al eens gehad en een grijze vinden we zo saai dus we stemmen met zijn allen en we nemen de blauwe! Na de sleuteloverdracht snel de kinderen in de auto en rijden maar naar Rotterdam. 

Onderweg flink wat regen maar hoe dichter bij huis hoe mooier het weer werd. 's Avonds nog even naar Hoek van Holland gereden om de zoon van manlief op te halen en dat is gelijk een mooie testafstand. De auto rijdt hier prima maar op de dijk merken we wel dat hij best slingert door de wind, dat komt natuurlijk door zijn voordelige licht gewicht. Op donderdag zijn wij naar Ikea gereden voor een ledikantje voor de baby, dat past met doos en al prima in de kofferbak. Daarna zijn wij nog naar oma gereden om de auto te laten zien natuurlijk! 

Op vrijdag hebben wij overdag wat boodschappen gedaan en 's avonds hebben wij onze logeerspullen in de auto geladen en zijn we naar Spannum (Friesland) gereden. Hier merkten wij al bij het inladen dat er verschrikkelijk veel ruimte te benutten is in de auto. De kinderwagen, kinderwagenbak en de tas passen met gemak in de kofferbak en ook de kinderen kunnen heerlijk op de achterbank zitten. Zaterdag middag reden wij weer naar huis vanaf Friesland en nog voor wij bij de Afsluitdijk waren lagen alle drie de kinderen al te slapen, dit lukt in onze eigen auto niet omdat zij dan veel te krap op elkaar zitten en elkaar hierdoor irriteren. 

Zondag zijn we naar Breskens gereden voor een dagje bij familie. Vanwege de lange ritten spelen we een beetje met het indelen van de kinderen. De Maxi-Cosi blijkt ook prima in het midden te passen en zo kunnen Yara en Lucas beide naar buiten kijken terwijl Elior slaapt in het midden. Maandag zijn we naar het meer gereden voor een dagje zwemmen. Hup, kinderwagen uit de auto en strandspullen erin. Probleemloos passen de parasol en tassen achterin en de airco zorgt er op de terugweg voor dat de auto lekker koel is. Dinsdag zijn we nog een lekker stuk wezen rijden om andere aspecten van de auto te testen. Nog even genieten van alle ruimte en het luxe gevoel wat de auto te bieden heeft. Woensdag moesten wij helaas alweer afscheid nemen van de auto.

Foto’s

Hoe is de Suzuki Baleno bevallen?

Bij het ophalen van de auto waren mijn man en kinderen direct weg van de auto, vol enthousiasme riepen ze door elkaar welke geweldige dingen de auto wel niet had. Airco, cruise control, een 'tablet' en heel veel knopjes! En wat bijzonder was: je hoefde geen sleutel te gebruiken omdat de auto is voorzien van een startknop. 

De auto is te openen met het zwarte knopje op de portiergreep en je kunt hem zelfs straten terwijl de sleutel in je tas of zak zit. Wat een luxe (wij reden in de meest luxe uitvoering). Bij het inladen van de kinderen viel direct op hoeveel ruimte de auto heeft. Er passen 3 autostoeltjes naast elkaar zonder krap te zitten op de achterbank! Ook voorin de auto is er meer dan genoeg ruimte, zelf ben ik 1.68 maar mijn man is 1,90 en die had alle ruimte. De auto rijdt heerlijk, zit heel comfortabel en voelt heel groot. Mijn eerste idee was 'help ik zit in een vrachtwagen', maar gelukkig went het heel snel en door de stoel omhoog te zetten verdween ook het vrachtwagen gevoel.

Wat zijn de pluspunten?

De auto heeft veel ruimte, kofferbak is heel groot en heeft een dubbele bodem voor extra ruimte. Hierdoor passen de kinderwagenbak en het onderstel in 1 keer in de kofferbak. Daarnaast een ruime achterbank waardoor er 2 zit-verhogers en een Maxi-Cosi op de achterbank passen. Multimediasysteem is erg makkelijk in gebruik en duidelijk. De achterramen zijn standaard geblindeerd wat erg fijn is voor de kinderen, zo hebben ze minder last van de zon. 

De auto is erg zuinig in verbruik en dat is natuurlijk heel fijn, veel kilometers voor weinig geld. Mooie uitstraling en ziet er erg stoer uit. De verstelbare bestuurdersstoel is zeker een pluspunt, ikzelf ben niet zo groot dus ik zit graag hoog anders zie ik niks, maar mijn lange man zat graag laag anders zag hij niks. In onze huidige auto zit ik altijd op een kussentje en deze auto was dus heel fijn voor ons. De achterramen zijn te blokkeren waardoor alleen de bestuurder deze kan openen en dat is heel fijn met kleine kinderen. De auto heeft 2 USB-poorten, 1 voorin en 1 achterin. Ik kan dus zelf mijn telefoon aansluiten terwijl de kinderen achterin een filmpje kijken en de tablet opladen. Geen gezeur meer dat de tablet leeg is onderweg.

Wat waren de reacties uit de directe omgeving, van familie en vrienden?

Mijn moeder vond de auto erg luxe aanvoelen en ze hoorde de auto bijna niet. De familie in Zeeland was helemaal weg van de auto en vonden het heel veel auto voor weinig geld. Mijn broertje wilde heel graag een rondje meerijden, er werd zelfs ruzie gemaakt wie er nu weer een rondje mocht meerijden zodat iedereen in de auto had gezeten. Een vriend van ons is automonteur en deze keek wat kritischer naar de auto maar ook hij was aan het eind van de rit helemaal om, "een mooie auto, zuinig en de wegenbelasting is goedkoop"

Wij vinden de Baleno de ideale gezinsauto; klopt dit en zo ja, waarom?

De Baleno is een ideale gezinsauto. Ruime achterbank waardoor er 2 zitverhogers en een Maxi-Cosi op de achterbank passen, maar ook met 2 autostoeltjes zit de persoon ertussen niet krap! De kofferbak heeft een dubbelde bodem waardoor het onderstel van de kinderwagen en de kinderwagenbak in 1 keer in de kofferbak passen. Ook de boodschappen passen heel goed in de kofferbak naast de kinderwagen. Tussen de stoelen en de achterbank zit een 12 Volt stekkeraansluiting en een USB-poort zodat de kinderen onderweg ook hun tablet kunnen opladen bij lange ritten, zoals eerder gezegd. Als de bestuurdersstoel op de laagste stand staat past de Maxi-Cosi er normaal tussen. Ook de bijrijdersstoel heeft heel veel beenruimte, er passen met gemak een babytas en een gewone tas bij de benen en nog is er ruimte over. Bij het overstappen in eigen auto herkende we dit verschil direct.

Biedt de Baleno voldoende bagageruimte en opbergruimte in het interieur?

De Baleno heeft heel veel opbergruimte. Tussen de stoelen en het dashboard had ik voldoende ruimte voor mijn benen en de luiertas. De kinderen hielden op de achterbank voldoende beenruimte over en plek voor hun tas. Zelfs als de bestuurdersstoel op zijn laagste stand stond kon er tussen die stoel en de Maxi-Cosi nog een grote boodschappentas. De kofferbak is al ruim maar als je de dubbele bodem opzij vouwt komt er nog extra ruimte beschikbaar. Aan de zijkanten van de kofferbak zitten ook aan weerszijden vakken waar je nog spullen kwijt kunt. Het vakje in de deuren heeft een uitsparing voor een flesje drinken. Ook is de auto hoog van binnen waardoor je niet zo snel je hoofd stoot bij drempels.

Zouden jullie de Suzuki Baleno aanbevelen en zo ja, waarom?

Wij hebben iedereen die wij afgelopen week gesproken hebben uitgebreid verteld wat een fijne auto wij de Suzuki Baleno vinden en dat als zij een auto zoeken die fijn in gebruik is, zuinig en niet duur is in aankoop en wegenbelasting, dat zij dan zeker de nieuwe Suzuki Baleno eens moeten overwegen en er zeker een proefrit mee moeten maken.

Het afscheid is gekomen, vanwege welke reden gaan jullie de Baleno het meest missen?

Wij gaan de Suzuki het meest missen omdat hij verschrikkelijk lekker reed, heel zuinig is en omdat we in tijden niet zo ver hebben kunnen rijden voor zo weinig geld (met zoveel ruimte voor de kinderen achterin). De baleno gaf ons een week lang het gevoel van een droom die uitkwam, zonder gemopper lekker relaxed rijden in een hele fijne auto.

Foto’s

Scores

 • Binnenruimte
  9.0
 • Bagageruimte
  9.0
 • Weggedrag
  7.5
 • Verbruik
  8.0
 • Design
  8.0
 • Uitrusting
  9.0
 • Opbergruimte
  9.0
 • Comfort
  8.0
 • Kwaliteit
  8.0
 • Prijs/kwaliteitsverhouding
  9.0

Totale score

8.4

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >