Storio2 baby getest door dayenneketelaar

Door: dayenneketelaar
dayenneketelaar
TESTMOEDER dayenneketelaar

Even voorstellen...

Een aantal dagen terug arriveerde de Storio Baby. De doos ging natuurlijk meteen open en de reactie is goed te zien op de foto. Joepie!! Helaas moest Amy eerst nog een middagje naar school maar daarna werd hij natuurlijk uitgepakt. We vinden het erg leuk om de Storio te mogen testen. Amy speelt regelmatig met onze tablet dus de handigheid heeft ze al wel.

7.0

voordelen

 • Heel kindvriendelijk
 • Je kunt de lens omdraaien
 • Meerdere profielen aan te maken
 • Incl. USB kabeltje
 • Bekende kleuterverhalen
 • Duidelijke uitleg
 • Leerzaam

nadelen

 • Sommige spellen te kinderachtig
 • Batterijen zijn heel snel leeg
 • Laden duurt soms wat lang

De test

Vol van nieuwsgierigheid en ongeduld wilde Amy gaan spelen met de tablet. Eerst wel ff de batterijen erin doen! Daarna moest er een profiel voor Amy worden aangemaakt. Handig hierbij is dat je de bijbehorende foto zelf kunt maken met de Storio. De lens van de camera is ook om te draaien zodat ze zelf kan zien hoe ze eruit ziet op de foto uit ziet. Vervolgens nog de naam typen en het profiel van Amy was klaar. Je kunt overigens meerdere profielen aanmaken zodat ook voor Siem een profiel kan worden aangemaakt.Behalve fotos maken kun je er ook mee filmen

Verschillende programma's

Omdat Amy al de nodige "ervaring" heeft met onze tablet werden de spelletjes op de Storio als snel ontdekt en gespeeld. Toch kwamen we al snel tot de conclusie dat de standaard programma's misschien al te kinderachtig zijn voor een meisje van 4. Gelukkig kun je via je pc met bijbehorend usb kabeltje andere programma's downloaden. We mogen gebruik maken van 2 gratis downloads, daarna zijn de downloads tegen betaling. In alle talen en alle soorten zijn er downloads beschikbaar. Spelletjes, voorleesverhaaltjes etc. De voorleesverhaaltjes hebben overigens als pluspunt dat de tekst a lá karaoke meeloopt. Alle bekende kleuterhelden van Dora tot Donald Duck en van Nemo tot Sneeuwitje bieden hun avonturen aan tegen ook zeer uiteenlopende prijzen.

Een aanrader

Wij zijn zeker te spreken zijn over de tablet. Het grootste voordeel is natuurlijk dat het een uiterst kindvriendelijk apparaat is. De uitleg die door het apparaat gegeven worden is duidelijk en tegelijkertijd leerzaam. De verschillende apps op je apparaat zijn leuk en door de verscheidenheid aan apps die je erbij kunt kopen zal het ook niet snel vervelen. Het is wel zo dat je er wel wat moeite voor moet doen om het apparaat leuk te houden. Ik bedoel hiermee dat sommige spellen wel snel gaan vervelen. Dus dan gooi je er maar weer een download tegen aan(tegen betaling) om het aantrekkelijk te houden. Dit is wel voor elk kind en leeftijdscategorie verschillend natuurlijk.

Andere nadelen zijn het gebrek aan een accu en oplader, het ding vreet batterijen. Tijden het swipen door de menu's en het laden zit nogal wat tijd, dit had m.i. ook wel wat sneller gemogen.

Eindconclusie

Redelijk leuk speelgoed. Bedenk wel als je dit apparaat overweegt te kopen dat de kosten niet blijven bij het aankoopbedrag. Tuurlijk, Amy vermaakt zich er prima mee en dat is en blijft het belangrijkst. Voor haar is dit een geweldig stukje speelgoed!!

Foto’s

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Veiligheid
  ?
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  6.0
 • Uitstraling
  7.0

Totale score

7.0
dayenneketelaar

dayenneketelaar

Ik ben Dayenne, 31 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Erwin in de Achterhoek. Samen hebben we twee kindjes Amy en Siem. Amy is vier jaar en een heerlijke kleuter. De hele dag gezellig kletsen en ze helpt overal bij mee. Ons zoontje Siem is 14 maanden en stapt al lekker rond, allemaal nieuwe dingen aan het ontdekken. Verder werk ik parttime in de gezondheidszorg. Dit is goed te combineren met het moederschap. De tijd thuis kan ik heerlijk genieten van mijn gezinnetje. Amy en ik vinden het erg leuk dat we de nieuwe storio baby mogen gaan testen. De Storio stond bovenaan het verlanglijistje dus ben erg benieuwd.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >