Stayokay Gorssel: de gezinstest!

Door: Anouk H
Anouk H
TESTMOEDER Anouk H

Even voorstellen...

Hallo lezers van Mamaplaats, leuk dat jullie een kijkje willen nemen in mijn ervaring met een verblijf bij Stayokay Gorssel. Ik ben Anouk (31 jaar) en heb deze ervaring gedeeld met mijn man Eddy (33 jaar), zoon Sam (7 jaar), dochter Milou (5 jaar) en zoon Noud (3 jaar).

We vinden het erg leuk om met z’n allen weg te gaan, maar als gezin van 5 vallen er toch al veel plekken af. Een hotel heeft vaak maar de mogelijkheid om met 2 kinderen te komen en een bungalowpark wordt gelijk alweer een stuk duurder. Een goed moment dus om te testen of Stayokay wel aan onze wensen zou kunnen voldoen. Lees je mee? 

8.7

voordelen

 • Kamer groot genoeg voor een groot gezin
 • Veel buiten speelgelegenheid
 • Grote ‘woonkamer’ met veel speelgoed
 • Fietsen te huur
 • Leuke kinderactiviteiten
 • Uitstraling van het hostel

nadelen

 • Douche werd tussendoor een beetje koud

Wat heeft je verrast tijdens je verblijf?

Onze ervaring met Stayokay Gorssel begon al een paar dagen voordat we zouden gaan. We kregen een mail met daarin de bevestiging van het verblijf. Een nette mail met daarin de opmerking dat als we nog vragen hadden, we dan altijd contact konden opnemen. Ik had inderdaad een vraag, dus ik mailde terug. Binnen 10 minuten had ik een reactie, wat een snelle service! Ik kreeg nu al zin in het verblijf (wat een snelle en nette reactie toch al kan doen voor een goed gevoel)...

Het testen kon beginnen
Maandag was de dag dat we lekker mochten gaan genieten van ons verblijf bij Stayokay Gorssel, we kwamen wat later op de dag aan (18.15 uur) omdat we eerst nog een verjaardag hadden. Ook kwamen we niet met z’n vijfjes, de eerste nacht was ik namelijk alleen met mijn 2 kleine mannetjes. Dochterlief was logeren bij opa en oma en manlief had helaas verplichtingen op zijn werk. Dit mocht echter de pret niet drukken!

Bij aankomst gingen we ons melden bij de incheckbalie. We hoefden geen moment te wachten en er werd ons gevraagd of we misschien eerst nog wat wilden eten of dat we gelijk naar de kamer wilden. We kwamen net van een verjaardag af, dus dat eten lieten we even aan ons voorbij gaan. Er liep iemand mee naar onze kamer/huisje, hij gaf een uitleg over alles en legde uit dat het ontbijt de volgende dag in de grote zaal was. Inmiddels waren de jongens al gevlogen, er was namelijk een gigantische speelplek achter het hoofdgebouw, ons huisje grensde daar ook aan, dus uit het oog verliezen kon ik ze niet. Ik kon dus rustig alles een plekje geven, terwijl de jongens zich al vermaakten. Ik hield wel even de tijd in de gaten, want om 19.00 uur was er een kampvuurtje met marshmallows, iets wat wij niet aan ons voorbij wilden laten gaan.

Elke avond een activiteit
Erg leuk, Stayokay heeft namelijk elke avond een leuke activiteit voor de kinderen, goed geregeld! Niet alleen erg leuk om te doen, maar ook voor de contacten is het niet verkeerd. Het voelde alsof we met z’n allen op de camping waren, iedereen sprak ook met elkaar. Voor mij niet verkeerd, aangezien ik deze avond toch ‘in mijn eentje’ met de jongens door moest komen. Ook de buren naast ons waren erg gezellig, we deelden samen een picknicktafel voor onze kamer, waardoor je makkelijk met elkaar in gesprek kunt gaan, terwijl er ook op de kids gelet kan worden. We waren echter wel de enigen die hiervan gebruik maakten, de rest van de mensen zat voornamelijk binnen.

Ons hostel
Binnen in het hostel was een grote ‘woonkamer’, hier was een gigantische kast vol met spelletjes/speelgoed/boeken, een voetbaltafel, een pooltafel, lekkere zitzakken en een paar banken met daarbij een grote televisie. Dat laatste was zeker een welkome verrassing, aangezien veel mensen toch wel op de hoogte wilden blijven van de Olympische Spelen. Deze woonkamer was zeker op de dinsdag een grote aanwinst, toen regende het ’s middags namelijk een tijdje, waardoor buitenspelen even geen optie was.

Het hele verblijf was één grote verrassing. Ten eerste natuurlijk al het feit dat WIJ waren uitgekozen om dit verblijf te mogen testen. Toen ik in de overeenkomst las wat er allemaal bij het verblijf zat, werd ik nog meer verrast. We mochten 2x overnachten, 2x ontbijten, een dag fietsen huren en we kregen ook nog een lunchpakket mee. Maar wat de grootste verrassing van het verblijf was, was dat mijn verwachtingen echt totaal verkeerd waren. Ik had echt een soort jeugdherberg met slaapzalen in mijn hoofd, waar je de douche met andere moest delen en waar de service en netheid te wensen over zou laten. Het tegendeel was waar. De service was perfect, we hadden een prachtige ruime kamer met eigen sanitair en alles was tot in de puntjes geregeld en afgewerkt!

Nette service
Over die nette service gesproken. We hadden gelezen dat de bedden nog door ons zelf opgemaakt moesten worden, tot onze blije verbazing was dit echter al voor ons gedaan. Ook het slapen met z’n allen in één ruimte heeft mij verrast, natuurlijk hoor je elk geluidje wat iemand maakt, maar doordat ik boven sliep en de kinderen beneden, werd dit toch enigszins beperkt. 

Ontbijt
Het ontbijt in de ochtend was ook erg goed geregeld, een lekker buffet met voor ieder wat lekkers. Dinsdagochtend waren er verschillende kleine broodjes (pistoletjes/kaiserbroodjes in wit en bruin), verschillende soorten boterhammen, beschuitjes, roggebrood, crackers, rijstwafels, cornflakes, verschillend zoet beleg, verschillend hartig beleg en fruit. Tevens hadden we de keuze uit biologische appel- en sinaasappelsap, melk, karnemelk en koffie en thee. Op woensdagochtend werden de kleine broodjes vervangen door grote croissants. Alles was heerlijk, alleen de beschuitjes en rijstwafels werden een beetje taai (ze lagen open en bloot). 

Foto’s

Wat vonden de kinderen het leukste van het verblijf in het hostel?

Mijn oudste zoon zei bij aankomst: “Dit gaat echt de leukste vakantie ooit worden!” De kinderen vonden het ook heel erg moeilijk om één ding te noemen wat ze het leukst vonden. Ik denk het ‘laagdrempelige’ en het ‘campinggevoel’ wat we kregen, dat ze dat erg fijn vonden. Lekker buiten spelen met andere kinderen en voor ieder wat wils. Voetballen, schommelen, glijden, in het bos spelen, binnen tafelvoetballen, snookeren, spelletjes spelen of televisie kijken, alles was mogelijk! Wat ze tevens geweldig vonden, was dat we met z’n allen op één kamer sliepen en ze zelf mochten kiezen waar ze gingen liggen. Als laatste was het ontbijtbuffet een grote hit. Zelf mogen kiezen wat ze zouden eten en de mogelijkheid om zelfs nog een keer te pakken.

We willen terug!
Ze waren het er ook alle drie niet mee eens dat we weer naar huis gingen, ze waren eigenlijk juist net gewend en hadden leuke vriendjes gemaakt om mee te spelen. Dat is natuurlijk wel even jammer om achter te moeten laten. Het viel me trouwens wel op dat er eigenlijk weinig mensen waren in het hostel die voor langere tijd daar bleven. De meeste mensen die ik gesproken heb, bleven 1 t/m 3 nachten, een week was bijvoorbeeld echt een uitzondering. De kinderen waren het er alle drie over eens dat we hier nog maar een keer naartoe moesten gaan, dat is toch het grootste compliment wat we Stayokay kunnen geven!

Foto’s

Wat zal je het meest bijblijven van het verblijf?

Als eerste natuurlijk het moment waarop we te horen kregen dat WIJ mochten gaan testen, echt super! Maar daarnaast ook hoe erg de kinderen genoten hebben van deze ervaring en dat het echt een formule is wat bij ons paste. Wat ik eerder al benoemde had ik er niet bepaald hoge verwachtingen van, maar het oversteeg dus elke verwachting die ik had. Het was echt een geschikte locatie voor een paar leuke dagen weg met een gezin van 5 kinderen. Zowel voor in de zomer als in de winter, want ook als het niet zulk lekker weer is, kan je hier goed zitten.

Foto’s

Wat hebben jullie in de omgeving ontdekt tijdens het verblijf?

Voor de dinsdag hadden we een lekkere fietstocht gepland, dat zat namelijk ook bij ons verblijf, een dag fietshuur. Mijn oudste was net groot genoeg voor de kleinste fietsen, dus hij mocht lekker zelf fietsen, terwijl de jongste telg bij mij achterop mocht. Echt super degelijke en nette fietsen, waar we wel een stukje op konden rijden. Voor vertrek werden de banden etc. nog even gecheckt door een medewerker en we waren klaar om te gaan. We hebben niet teveel van de omgeving gezien, maar zijn lekker even naar Gorssel gefietst voor een kleine boodschap. Het was gelukkig vrij vlak allemaal, waardoor mijn zoon het ook goed volhield. Een mooie omgeving met veel mooie huizen. Het mooiste van de tocht vonden de jongens echter de NS trein die voorbij kwam.

Veel meer hebben we niet van de omgeving gezien deze dagen, het regende ’s middags een beetje, waardoor we besloten om lekker in de speelkamer in het hostel te gaan spelen.

’s Avonds begon de zon weer te schijnen en waren manlief en dochterlief ook gearriveerd. Toen zijn we met z’n allen weer op de fiets gestapt en hebben we nog wel een lekker frietje gegeten bij de snackbar in Gorssel, die hadden we ’s morgen tijdens onze fietstocht namelijk al ontdekt. De omgeving verder kennen we wel heel goed, mijn man is in Twello geboren en dat ligt in de buurt, ook in Deventer komen we regelmatig. Een erg leuke stad om lekker te winkelen, borrelen of het zwembad (de Scheg) te bezoeken tijdens regenachtige dagen. Het is een landelijke, rustige omgeving, waar je heerlijk kan fietsen.

Ook naar Stayokay Gorssel?

Dat kan! Kijk op de site voor meer mogelijkheden en de beschikbaarheid, klik hier!

Foto’s

Videos

Scores

 • Omgeving
  8.0
 • Medewerkers
  9.0
 • Accommodatie
  8.5
 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Service
  9.0
 • Sfeer
  9.0
 • Ontbijt
  8.0
 • Overall cijfer voor verblijf
  9.0

Totale score

8.7
Anouk H

Anouk H

Ik ben een jonge mama met drie schatten van kindertjes. Ik vind het heerlijk om op internet te zoeken naar dingen voor mijn kinderen. Dit verschilt van informatie over eten, drinken, slapen etc. tot het online shoppen van kleding en andere benodigdheden. Op deze manier ben ik ook op mamaplaats terecht gekomen. Ik heb inmiddels al de nodige blogs geschreven en ben nog niet van plan om te stoppen!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >