Stayokay Bergen op Zoom: de gezinstest!

Door: BEBABR
BEBABR
TESTMOEDER BEBABR

Even voorstellen...

Ik ben Sacha (34 jaar), gelukkig getrouwd met Werner (37 jaar) en trotse moeder van 3 kinderen, 1 zoon Bente (11 jaar), en 2 dochtertjes, Baukje (8 jaar) en Britt (7 jaar) en vind het super spannend allemaal! Ik vind het altijd ontzettend leuk om de blogs en verhalen op Mamaplaats te lezen maar zelf ben ik iemand die zich graag wat meer op de achtergrond houdt... en nu ikzelf een review ga schrijven slaat de onzekerheid toe... Maar ik doe mijn best :-)

Ik had ons gezin opgegeven om als testgezin een paar dagen naar Stayokay Bergen op Zoom te gaan, met de gedachte “wie niet waagt, wie niet wint”. En jawel hoor, tot mijn grote verbazing kreeg ik op een druilerige dag telefoon dat wij als gezin uitgekozen waren om 3 heerlijke dagen te mogen beleven in hostel Stayokay in Bergen op Zoom ! Wij gaan niet zo vaak op vakantie met hoofdreden dat het vaak een probleem is dat we met 5 zijn. 2 kinderen kunnen vaak bij de ouders op de kamer terecht, 3 kinderen niet en om dan mijn kind van 11 jaar helemaal alleen (of samen met zus van 8 jaar !?!) in een vreemde kamer in een vreemde omgeving te laten vind ik net een stapje te ver... En om eerlijk te zijn, we hadden dan ook nog nooit van Stayokay gehoord. Héél jammer want anders hadden we toch vaker op vakantie kunnen gaan ! Want wat een mooie, nette omgeving was dat en super leuk voor de kinderen !!!

9.1

voordelen

 • Heel vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Mooie en net vernieuwde huisjes
 • Gezellige en moderne uitstraling van het hostel
 • Veel speelgelegenheden
 • Op wandelafstand leuke activiteiten die je kunt doen
 • Spelletjes en leesboeken voor de kinderen

nadelen

 • Geen drankenkaart waar alles wat ze hebben en aanbieden op staat

Wat heeft je verrast tijdens je verblijf?

We voelden ons ontzettend welkom en verwend. Alles lag klaar en de bedden waren opgemaakt.

Eenmaal op de kamer kwamen we tot besef dat er maar voor 4 personen (1 volwassenen en 3 kinderen) gereserveerd was... Voor het slapen was dat op zich geen probleem (de meisjes konden gerust samen slapen) maar ik besefte dat al de rest wel eens een probleem kon zijn zoals het ontbijt, de fietsen, het lunchpakket,... Dus nadat we ons rustig geïnstalleerd hadden wij terug naar de incheckbalie en ik kan je vertellen, dit werd onmiddellijk én met een glimlach aangepast! We vroegen dan ook naar een extra lakenpakket zodat we even het vijfde bed konden opmaken, maar dat was absoluut niet nodig! Terwijl wij konden genieten van een welkomstdrankje werd het vijfde bed wel even opgemaakt. Terwijl mijn man en ik s'avonds nog gezellig op het terras een hapje en drankje aan het nuttigen waren, waren de kids zich al aan het amuseren met de andere kinderen die er ook verbleven... SUPER gewoon!

Het slapen ging een beetje moeilijker. Je hoort tenslotte toch allemaal vreemde geluidjes (zowel van de omgeving als van je eigen kinderen) maar ook het slapen in een ander bed dan je gewoon bent.

Het ontbijtbuffet
Na de eerste nacht mochten we genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Er was voor ieder wat wils ; kaiserbroodjes, wit en donker brood, crackers, beschuit, rijstkoek, peperkoek, cornflakes, muesli, verschillend beleg; kaas, kip, salami, chocolade hagelslag, vruchten hagelslag, chocopasta, pindakaas, 2 soorten confituur, vers gekookte eitjes, verse melk en yoghurt van een lokale boer, biologische appel- en sinaasappelsap, koffie en thee. En een stuk vers fruit (appels, peren en bananen) ontbrak er niet.

We mochten zelf ons lunchpakket klaarmaken, maar ook kregen we er nog een stuk fruit naar keuze mee, een koek, een flesje water en blikje sinaasappelsap mee. Wat heeft dat gesmaakt s'middags!

Foto’s

Wat vonden de kinderen het leukste van het verblijf in het hostel?

De kinderen vonden ALLES leuk ! En wilden op dag 3 dan ook helemaal niet naar huis :-)

De keuze wie waar ging slapen was het moeilijkst... Er was immers maar 1 bed extra opgemaakt op de kamer bij mama & papa en nu wilden ze er ineens wel alle drie slapen!? Met een “raad het getal” spelletje kwamen we tot een winnaar :-)

Speeltuintje is favoriet
Het speeltuintje dat zich dicht bij ons terras bevond was de favoriet van alle drie !

Op dag twee stonden er fietsen voor ons klaar. Wat een lol hebben we beleefd ! Fietsen in een vreemde/onbekende omgeving is voor ons dan ook niet weggelegd. Mijn man nam de leiding en moet je eerlijk bekennen dat ik verschillende wegen en boerderijtjes en velden een paar keer gezien heb maar nee hoor, mijn man was de weg niet kwijt!?! Zoo grappig!!! Maar hij heeft zijn best gedaan hoor ;-)

Foto’s

Wat zal je het meest bijblijven van het verblijf?

Dat we geheel onverwacht deze heerlijke mini-vakantie hebben mogen maken en al helemaal omdat we net dag voor ons vertrek (14-08) 12 jaar getrouwd waren... Dit verblijf kon niet op een beter tijdstip vallen! We hebben ook het geluk gehad dat we drie aangename en zonnige dagen hadden wat ervoor zorgde dat we verschillende uitstappen hebben kunnen maken. Echt een mini vakantie die zo geregeld is. Gaan we vaker doen! 

Foto’s

Wat hebben jullie in de omgeving ontdekt tijdens het verblijf?

Natuurpodium
Op het terrein zelf een eigen bijenhotel; Bee-okay, super interessant ! Ook bevindt zich er ter plaatse een natuurpodium dat zijn kennis deelt over natuur, cultuurhistorie en economie over de Brabantse Wal. Op basis van expedities, exposities, workshops en rondleidingen laten ze jou dit bijzondere gebied leren, ontdekken, beleven. In het Natuurpodium staat een zinnenprikkelende tentoonstelling verspreid over zeven ruimten. Telkens wanneer je een hoek omgaat, valt er iets nieuws te ontdekken, leren en beleven. De exposities zijn voor iedereen, of je nu 4 jaar jong bent of 99. Zeker een bezoekje waard! Langs de rand van het sfeervolle Lievensbergbos in Bergen op Zoom is er partycentrum ’t Appeltje. Deze voormalige boerderij staat in de regio al tientallen jaren bekend om z’n unieke locatie en gemoedelijke sfeer. Of het nu gaat om het gezellige terras, hun befaamde kinderspeeltuin of vlak naast de speeltuin hertjes kijken in het hertenkamp. De kinderen kunnen zich uitleven op een van de vele speeltoestellen terwijl je aan het aangrenzende terras geniet van je ravottende kroost. Er staat van alles tussen: van wipwappen en schommels tot een spannend klimkasteel met glijbaan, familieschommel en een grote trampoline.

Het blote voeten pad
Tegenover 't Appeltje ligt het beginpunt van de 2,5 km lange tocht van het blote voeten pad van Bergen op Zoom. Harde steentjes gaan over in een knuppelpad van boomstammetjes. Dan weer kruipt modder tussen je tenen, wat daarna wordt weggeveegd door zacht mos. Warm zand van de open vlakte gaat over in een vochtig pad door het donkere bos. Je komt weer op het 'rechte pad', wat je terug leidt naar de stad. Ook dit vonden de kinderen een super fijne uitstap!

De pluktuin en naar het klimbos
Ook zijn we op dinsdag naar de pluktuin van Familie Franken geweest om zelf rode besjes en bramen te plukken, wat ook op wandelafstand ligt. Wat hebben we lekker gesmuld! En een bezoekje aan de winkeltjes in het centrum kon ook niet ontbreken. We hebben er geshopt, een heerlijk ijsje gegeten en gezellig een terrasje gedaan! En de laatste dag, net voor we onze rit naar huis terug zouden starten zijn papa met de kinderen gedurende 3 uur gaan klimmen in het klimbos. Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom is wat je noemt een beestachtig bos. Hier vind je maar liefst 7 verschillende klimavonturen en circa 100 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 3 tot 18 meter. Wij hebben 5 verschillende klimroutes gedaan en de tokkelbaan. Ik kan je vertellen, plezier verzekerd!

Ook naar Stayokay Bergen op Zoom?

Dat kan! Kijk op de site voor meer mogelijkheden en de beschikbaarheid, klik hier!

Videos

Scores

 • Omgeving
  9.0
 • Medewerkers
  9.0
 • Accommodatie
  9.0
 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Service
  10.0
 • Sfeer
  9.0
 • Ontbijt
  9.0
 • Overall cijfer voor verblijf
  9.0

Totale score

9.1

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >