Stapelledikant

Door: Renske Verkoijen
Renske Verkoijen
TESTMOEDER Renske Verkoijen

Even voorstellen...

Vandaag komt het stapelledikant dan eindelijk. Hij zou er eerst bijna een week geleden al zijn, maar er waren leveringsproblemen. We waren netjes op de hoogte gehouden dus dat was prettig. Vandaag tussen 1 en 4. Nu maar hopen dat het dichter bij 1 uur is dan 4, maar om 3 uur nog niks. Ik kijk op de klok en die zegt 4 uur. Ineens hoor ik een vrachtwagen remmen. Zal dat hem zijn? Ik loop naar de woonkamer en kijk door het raam. Een grote keukenleverancier stopt voor de deur. En even later gaat de bel. Ja, daar is het stapelledikantje.

8.0

voordelen

 • Handig voor twee kids
 • Makkelijk in elkaar te zetten

nadelen

 • Omlaag brengen van de bodem gaat wat lastig

De test

Ja, daar is het stapelledikantje. Twee dozen en een plastic pak komen er binnen. We pakken het maar beneden uit. Want het is wat zwaar om mee naar boven te nemen in de verpakking. We doen de doos open en we zien allemaal wit. Een grote lach verschijnt op mijn gezicht. We hebben de witte variant gekregen. Dat zal mooi staan in de slaapkamer. Mijn man tilt alles naar boven en begint alvast de handleiding te lezen. Ik volg snel om te helpen. We snappen de helft niet. Nog maar een keer lezen. Oh, zo moet dat. En dan ruim een uur later staat het bed. Als je het bed zo ziet hoeft het echt geen uur te kosten om in elkaar te zetten. Had de handleiding maar meer à la IKEA geweest.

Het schuifrekje hebben we vast gemaakt en onder het peuterbedrandje. Het schuifrek lijkt heel gammel. Maar als ik het beter bekijk zie ik dat je wel een heel slimme baby moet zijn om dat open te krijgen. Je moet namelijk het rekje omhoog tillen, dan het schuifje rechts en links naar voren halen en dan het rek naar beneden. Ik geloof niet dat baby's dat motorisch gezien al kunnen. Als we de matrasjes uitpakken valt ons iets op. Er zit een dikke laag plastic omheen. Behalve waar het hoofd ligt, daar niet. Ben er niet helemaal kapot van en we besluiten dat als het bed ons bevalt we de matrasjes vervangen voor gewoon schuimrubber en er bij de HEMA een waterdichte molton bij kopen. Snel maak ik de bedden op terwijl ons eten in de oven staat.

Videos

Eindoordeel

We besluiten in het tweede weekend het matras van Koen omlaag te brengen. Om te testen hoe makkelijk dat is. En om te kijken hoe het dan is om Koen in bed te leggen. Het omlaag brengen van de lattenbodem is wat gepriegel. Maar het kan zonder het hele bed uit elkaar te halen. Daarna leggen we de matras er weer in en leg ik Koen er in. Oh, dat valt echt mee. Veel makkelijker dan ik had verwacht. En wat blijkt? Ook Jasmijn kan nog net zitten in haar bed. Het ledikant raad ik aan, het is een fijn product en al helemaal handig voor als je 2 kids hebt en een slaapkamer tekort komt!

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.0

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >