Fisher-Price Speel en leer puppy kruipbal en Stella

Door: Inekevk
Inekevk
TESTMOEDER Inekevk

Even voorstellen...

Vandaag kwam de Speel en leer puppy kruipbal binnen en aan Stella, onze 16 maanden oude dochter, de eer om het product testen! Allereerst de verpakking, die werd zorgvuldig door haar bekeken. De verpakking vind ik bij vele producten van Fisher Price zeer goed. Zo ook bij dit product.

8.0

voordelen

 • Leuke kleurtjes
 • Makkelijk uit de verpakking te halen
 • Schakelaartje voor het geluid
 • Mooie kwaliteit

nadelen

 • Niet geschikt voor kinderen ouder dan 10 maanden

De test

Het is uitnodigend vanwege de leuke kleurtjes en omdat je het al goed kan bekijken terwijl het nog niet uit de verpakking is gehaald. De manier waarop het tegenwoordig uit de verpakking gehaald kan worden is ook verbetert. Achterop maak je eenvoudig het karton los, je draait twee knopjes om en hup “klaar om te spelen”! Er zit ook nog een kleine gebruiksaanwijzing achter het karton. Hier staat alleen wat informatie op over het type batterij dat er in moet en de aan/uit knop.

Installeren van de kruipbal

Achterop de kruipbal heb ik de schakelaar gevonden (het was niet mogelijk hem aan te zetten toen hij nog in de verpakking zat). Net zoals bij veel Fisher Price producten heeft ook dit product twee volume standen. Bij ons staat het speelgoed met zo'n functie eigenlijk altijd op het zachtste niveau. De speel en leer puppy kruipbal is (zoals de naam al doet vermoeden) een puppy in een vliegtuigje op een groot wiel met een spiegeltje erin. Speelgoed met hondjes erop of er in verwerkt is altijd wel een succes hier vanwege het feit dat we zelf honden hebben. Ze herkent al snel dat dit een hondje voor moet stellen en ook dat je het heen en weer moet bewegen, maar ze beweegt hem niet ver genoeg om er zelf al muziek uit te krijgen. Dus ze pakt hem op en komt hem naar mij brengen. Misschien weet mama raadt?

Leuk voor de kruipfase

Als ik haar zo zie lopen met de kruipbal, realiseer ik me dat het jammer is dat ze niet meer in de kruipfase zit voor dit speelgoed. Want ondanks dat ze er ongetwijfeld ook zittend en staand plezier aan kunnen beleven, lijkt me er voor liggen met dat spiegeltje erin ook wel erg leuk. Dit zijn de eerste indrukken van de “Speel en Leer puppy kruipbal”. Hoogtijd om er eens lekker mee te gaan spelen!

Stella en de kruipbal

De afgelopen twee weken heeft de Speel en Leer Puppy Kruipbal van Fisher Price op een prominente plek in de huiskamer gestaan om onze Stella te motiveren om ermee te spelen. Helaas bleef het bij af en toe een zetje er tegen aan geven om een liedje te horen (met liedjes maak je haar altijd blij). Maar dat was het dan. Ik heb hem door de kamer gerold, om haar uit te dagen er achter aan te gaan, maar ik kreeg een blik terug van “jij hebt hem weggerold, ga hem zelf dan ook maar halen”. Stella is 16 maanden en al echt aan het spelen met haar Little People poppetjes (in de trein, uit de trein, met de trein door de kamer en ondertussen al 'babbelend' etc.). In de Speel en Leer Puppy Kruipbal kon ze denk ik haar fantasie niet kwijt.

Eindoordeel

Het is desondanks zeker geen slecht product, integendeel, het is van de mooie kwaliteit en degelijkheid die we van Fisher Price gewend zijn. Ik denk dat ik het als geboortegeschenk zeker zou kopen, maar ik zou het niet zo snel cadeau geven aan kinderen ouder dan een maand of 10. Voor kinderen in de kruipfase of jonger lijkt het me het leuk speelgoed. Liggend op de grond dat ze het spiegeltje kunnen zien en er dan achter aan kruipen als je de bal voor ze weg rolt.

Zodra het kind kan lopen denk ik dat de interesse wel wat zal afnemen. De leeftijd van 3 tot 36 maanden zoals op de verpakking staat lijkt me dan ook iets te ruim. Hoewel ik wel denk dat een kind die dit product op jongere leeftijd krijgt (dus in de kruipfase) er wellicht wel langer mee zal spelen.

Kortom weer een mooi en vrolijk product van Fisher Price maar helaas niet (meer) uitdagend genoeg voor onze dochter om er intensief mee te spelen, maar desondanks zeker een aanrader voor jongere jongens en meisjes die nog in de kruipfase zitten!

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Veiligheid
  7.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.0
Inekevk

Inekevk

Mijn naam is Ineke, 32 jaar, woonachtig in het mooie midden Limburg samen met mijn man en inmiddels alweer 1 jaar oude dochter Stella. Na jarenlang in de deurwaarderij werkzaam te zijn geweest ben ik nu aan het genieten van het moederschap. Full-time moeder zijn bevalt me beter dan ik me ooit had kunnen bedenken. Wat is het heerlijk om alles mee te kunnen en mogen maken. Wij hebben ook nog honden in huis, ik fok namelijk -hobbymatig- ruwharige Jack Russell terriers die we tevens op shows uitbrengen. Onze website is www.ofthehunterspride.nl . Een hobby die Stella ook zeer op prijs stelt want er is niets leukers dan een nest puppen in huis! Door de honden hebben we vrienden over de hele wereld die we ook regelmatig bezoeken dus Stella is al een kleine wereldreiziger en heeft wellicht al meer van de wereld gezien dan menig volwassene. Voordeel is dat ze daardoor erg makkelijk is, ze past zich makkelijk aan en slaapt overal! Sinds dit najaar ben ik thuiswerkmoeder voor mamaplaats en schrijf ik dus artikelen. Erg leuk om te doen en gezien de research die vaak nodig is voor het schrijven van een artikel ook nog heel leerzaam!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >