Met het gezin naar Stayokay Texel

Door: EliJos
EliJos
TESTMOEDER EliJos

Even voorstellen...

Even voorstellen: ik ben Sandy, getrouwd met Marcel en we hebben drie kinderen; Daphne Josie van 11, Jason Joshua van 10 en Emily Caitlin van 7. Ik heb ons opgegeven voor dit testpanel omdat ik zelf heel nieuwsgierig was naar Texel en naar het “hostel” concept (en dus ook naar Stayokay). Als gezin zijn we nog nooit naar één van de eilanden geweest en geen van ons heeft ervaring met een hostel. Daarom wilden wij het graag uitproberen en met anderen onze ervaringen delen door middel van deze review.

8.2

voordelen

 • Rustige, mooie omgeving
 • Vlak bij centrum Den Burg
 • Gezellig op één kamer
 • Netjes en verzorgd

nadelen

 • Je sliep samen op een kamer

Voldeed het verblijf aan je verwachtingen?

Verwachtingen hadden we eigenlijk niet. We waren geen van allen ooit op Texel geweest. Ook zijn we nooit als gezin met de boot geweest. De overtocht naar Texel was voor ons dus de vuurdoop. Verder hadden we geen idee wat we konden verwachten van Texel of een hostel omdat we er nog nooit eerder waren geweest.

Het hostel lag aan de rand van Den Burg, achter het gemeentehuis en een school. Het was gemakkelijk te vinden. De routebeschrijving uit de informatiemail die we van te voren van Stayokay Texel gekregen hadden was duidelijk en leidde ons rechtstreeks naar het hostel. Het hostel zelf zag er verzorgd en ruim uit. In verband met kerst en oud en nieuw hing er overal kerstversiering, heel gezellig!


Bij binnenkomst in de hal vielen gelijk de verschillende bakken voor gescheiden afval op (absoluut geen slordige indruk, maar dus een keurig nette uitstraling). Goed bezig! Bij de receptie werden we netjes begroet en kregen we onze kamer toegewezen. We kregen vijf keycards voor de kamer en we kregen uitleg over het hostel. Met de card kon je de voordeur van het hostel openen. Daarnaast kregen we een ‘goodybag’ met informatie over het hostel, informatie over activiteiten voor kinderen en een paar foldertjes van dingen uit de omgeving. Ook zaten er drie slaapmutsen en drie kerstmutsen bij.

De kamer
De kamer was netjes, niet super nieuw, maar ook niet echt oud. Vooral de vloer zag er netjes verzorgd en schoon uit. De kamer was eenvoudig ingericht met 3 stapelbedden (het was een zespersoons kamer), een tafeltje met twee stoelen en een vaste open kast. Elk bed had zijn eigen leeslampje waardoor de ouders nog even bij hun eigen leeslampje kunnen lezen als de kinderen slapen. Vooral handig als je niet graag je kinderen alleen laat op de kamer terwijl je zelf in de gezamenlijke ruimtes gaat lezen. Alle bedden waren opgemaakt en overal lag een handdoekenpakket klaar. Keurig netjes geregeld. De matrassen waren voor ons gevoel een beetje hard, waardoor we de eerste nacht niet heel goed konden slapen, de tweede nacht ging al een stuk beter. De matrassen waren waterdicht, een soort plastic (wat je trouwens met slapen niet merkte), dus je hoefde je geen zorgen te maken dat je daarin iets van een vorige gast tegenkwam.

De badkamer was ook eenvoudig, maar prima. Ook deze zag er netjes uit. Let wel op als je met wat kleinere kinderen komt. De badkamer was namelijk voorzien van een noodkoortje wat op een centimeter of 30 van de grond langs de muren liep. Onze kinderen kon je duidelijk uitleggen waarvoor het was en wat je ermee kon en die bleven er dan ook wel vanaf, maar voor kleinere kinderen kan ik me voorstellen dat zo’n rood draadje een enorme aantrekkingskracht heeft. De douche en het douchegordijn zagen er ook netjes uit en de douche voldeed ook prima, zowel qua temperatuur als qua waterstraal. Een klein minpuntje was de houder van de toiletborstel die niet goed vast zat aan de muur. Overigens gaf de borstel zelf wel een schone indruk… Niet geheel onbelangrijk! Het sanitair was ook gewoon netjes en schoon omdat het dagelijks werd schoongemaakt.

Wat vind je van de hotelfaciliteiten voor het gezin?

Speelmogelijkheden: De speelruimte buiten en de speelruimte binnen zagen er netjes uit. Er was ook een kidshonk waar activiteiten voor de kinderen georganiseerd werden. Opzich hoeven kinderen zich niet snel te vervelen, zowel binnen als buiten is er eigenlijk van alles om mee te spelen.

Fietsverhuur: Allerlei maten voor verschillende leeftijden en, indien beschikbaar, geen probleem om te ruilen als de kleur niet helemaal overeenkomt met wat je kind in gedachten had of als de maat toch niet helemaal goed was. Daphne Josie en Emily Caitlin hebben van die mogelijkheid dankbaar gebruik gemaakt.

Bar: De bar zag er netjes en gezellig uit. Veel verschillende mogelijkheden om te zitten. Je kon op lage stoelen een beetje hangen en met het weer in december hebben wij ons de warme chocolade melk met slagroom hier heerlijk laten smaken. Maar je kon ook samen lekker aan een grote tafel zitten met andere gasten, aan een hoge tafel of een bar. Er hing in de bar zelfs een tv.

Eetzaal: De eetzaal zag er opgeruimd uit, ook hier maakte de kerstversiering het heel gezellig. Er waren twee zalen, één voor het diner en allebei de zalen werden gebruikt voor het ontbijt. Het ontbijt zat standaard bij de overnachting inbegrepen (geweldig concept) dus daar was het iets drukker. Je kon apart met je eigen gezelschap eten of met andere gasten aan een tafel zitten, alles was mogelijk!

Ontbijt: Het ontbijt stond klaar in buffet vorm; brood, warme broodjes, muesli, cornflakes en allerlei soorten beleg. Lekkere gekookte eitjes en nog veel meer. De kinderen vonden het geweldig. Met hun eigen dienblad lekkers uitzoeken, opeten en nog een keer halen! Er was: sinaasappelsap, appelsap, water, melk, karnemelk, yoghurt, koffie (verschillende soorten) en thee. Ook wat betreft drinken was er voor iedereen wel iets wat hij of zij lekker vond. Na afloop vonden onze kinderen het ook geweldig om alles bij de afruimbalie in de manden neer te zetten. Papa en mama hadden het gemakkelijk.

Diner: Het diner was ook in buffetvorm. Het zag er verzorgd uit en er werd vriendelijk uitgelegd wat er allemaal was. Heel goed dat er met speciale wensen rekening werd gehouden. Vegetarisch (in mijn geval) was geen enkel probleem. Een deel van de keuzes was bij voorbaat al vegetarisch en naast de kip saté was er ook een vegetarische variant. Ook nu weer vonden de kinderen het geweldig zelf een paar keer te lopen. Ze wilden alles proberen en wat lekker was nog een keer halen. Ook gingen ze netjes hun eigen spullen en die van papa en mama afruimen. Op de toegang naar de eetzaal stond overigens aangekondigd wat het keuze buffet bij het diner zou zijn.

Welke activiteiten heb je met het gezin ondernomen?

Spelen: Je kon gezellig spelletjes spelen met de kinderen. In het hostel waren er verschillende plekken gecreëerd waar je kon gaan zitten en rustig een spelletje kon doen. Ook kon je daar een boek lezen of gebruik maken van gratis Wifi. Was je uitgekeken op de meegebrachte spelletjes, of vergeten iets in te pakken? Geen nood, er waren in het hostel verschillende spelletjes beschikbaar om te lenen. Daarnaast stonden in de hal een tafelvoetbalspel, een poolbiljart en twee computers om bijvoorbeeld contact te houden met familie en vrienden. In het Kidshonk vond je ook nog diverse spelletjes, sjoelbakken (een grote en een kinderformaat) en een tv hoek. Ook lagen er bij de receptie kleurplaten van Fay en Ray klaar voor de kids. Emily Caitlin wilde er meteen één kleuren en toen ze klaar was werd deze bij de overige collectie achter de balie opgehangen. Ook buiten waren er verschillende mogelijkheden voor de kids om zich uit te leven. Een kabelbaan, voetbalveld, tafeltennistafel, schommel, een speelveld waar ook nog een volleybalnet gespannen kon worden en van alles waar op geklommen en geklauterd kon worden.

Kinderen knutselen: In het kidshonk ‘Puur Plezier’ lekker knutselen met Fay en Ray, het schaapje en de zeehond van de kleurplaten (de Texelse mascottes). Het knutselen stond dit keer in het teken van de naderende jaarwisseling. De kids konden vuurpijlen knutselen. Dit viel bij onze kids goed in de smaak, met zijn drieën hebben ze er even vijf gemaakt!

Wat vond je van de ligging/ omgeving?

De omgeving van Texel is prachtig. Op de fiets hebben we “Fort de Schans” bezocht. Dit fort is aangelegd rond 1574 in opdracht van Willem van Oranje en rond 1811 vergroot in opdracht van Napoleon Bonaparte maar in 1930 voor de helft afgegraven om de grond te gebruiken voor dijkverzwaring. De helft die nog overgebleven was, is in de jaren 90 door Natuurmonumenten gerestaureerd zodat dit deel nu vrij te bezichtigen valt. Vooral Jason Joshua was onder de indruk. Helaas stond er veel wind, waren de kinderen nogal moe en moest de jongste ook nog naar de wc. Toen zijn we maar weer terug gefietst naar het hostel.

Het Stayokay Texel lag aan de rand van Den Burg en het is vanaf daar maar 5 minuten lopen naar het centrum. Ook hier natuurlijk nog de kerstversiering die een gezellige uitstraling gaf. Groot aanbod van verschillende winkeltjes met allerlei snuisterijen in en rond de leuke gezellige straatjes en pleintjes. Ik ben trouwens ook erg benieuwd hoe dit er op een zomerdag uit ziet. Wellicht dat we dat zelf ook nog een keer gaan testen.

Zeker een mooie omgeving dus!

Wat vond je van de mate van kindvriendelijkheid?

Er was van alles te doen voor de kinderen. Ze hebben zich geen moment verveeld! De spelletjes en activiteiten die aangeboden werden waren perfect en ook wij konden ons ding doen. Ook het eten was geschikt voor kinderen, er was goed over nagedacht.

Videos

Scores

 • Hoe vond je de sfeer in het hostel?
  8.0
 • Wat vond je van het ontbijt in het hostel?
  7.5
 • Hoe kindvriendelijk vond je het hostel?
  8.0
 • Hoe beoordeel je de gastvrijheid/ personeel?
  8.5
 • Wat vond je van de ligging van het hostel?
  9.0
 • Wat voor cijfer geeft je het verblijf overall?
  8.0

Totale score

8.2
EliJos

EliJos

Ik ben mamma van 3 geweldige kinderen en ben gelukkig getrouwd met Marcel. We wonen samen met 2 honden en ongeveer 10 vissen. Samen met de kids ben ik dol op Disney filmpjes kijken en winkelen, hoewel ik ondertussen wel genoeg bekend ben met de Intertoys ;-)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >