Handig & hip: De babboe City bakfiets test

Door: Fatou
Fatou
TESTMOEDER Fatou

Even voorstellen...

Mijn naam is Nicoline, en ik ben 32 jaar oud. Samen met mijn van oorsprong Senegalese man woon ik sinds enkele jaren in hartje Leiden. In 2011 is onze zoon Sam geboren. Mijn man is muzikant en daardoor veel op reis en ik werk zelf als begeleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Gelukkig hebben we ondanks onze onregelmatige werktijden toch ook veel tijd samen, die we graag besteden met veel aandacht voor elkaar. Bij ons thuis hoor je altijd muziek en we houden allebei erg van koken. Daarnaast zijn we regelmatig aan het klussen in ons kleine huisje van begin 1900 en ben ik zelf vaak in de tuin te vinden, samen met ons zoontje.

We hebben geen auto en doen dus alles op de fiets of lopend. Wel zo handig, want hier midden in de stad is het altijd moeilijk parkeren en een fiets zet je zo op de stoep. Maar het is soms ook wel eens lastig: bijvoorbeeld om ons zoontje op de fiets mee te nemen als er tegelijkertijd ook veel boodschappen mee moeten. En je haalt ook niet zomaar even een paar zakken tuingrond bij het tuincentrum. Vandaar dat we de laatste tijd aan het nadenken zijn over de aanschaf van een bakfiets. En dit was de uitgelezen kans om te kijken of het ook echt iets voor ons is.

7.8

voordelen

 • Rijdt en stuurt soepel.
 • Leuk voor je kindje.
 • Ziet er mooi uit.
 • Veel ruimte in de bak.

nadelen

 • Kostbare accessoires.
 • Neemt veel ruimte in.

Wat zie jij als de grootste voor- en nadelen van een bakfiets?

Voordelen: De Babboe City zit comfortabel voor mijn zoontje, en ik kan hem zien. Er is veel ruimte om spullen te vervoeren. Hij is stabiel en veilig. De bakfiets heeft een erg makkelijk verstelbaar zadel & stuur. Hij is handig voor in de stad. De fiets heeft ook een zeer goede vering, en gaat soepel over drempels en andere hobbels heen.

Nadelen: De fiets neemt wel behoorlijk wat ruimte in op de stoep, en het is daardoor soms lastig ‘parkeren’. Ik vind bepaalde accessoires behoorlijk kostbaar (zoals de regentent). Voor langere afstanden met tegenwind vind ik de Babboe wat minder geschikt.

Foto’s

Is de bakfiets een goed alternatief voor de auto?

Ik heb de bakfiets bijna dagelijks gebruikt. Normaal fiets ik op een gewone ‘moederfiets’ met een zitje voor Sam achterop. Wij hebben geen auto, maar de bakfiets is wat betreft vervoersmogelijkheden in mijn ogen zeker een goed alternatief voor een auto. Erg handig in de stad, want je kunt hem (bijna) overal neerzetten en je kunt er heel veel in meenemen.

Wat vinden je kindjes van het fietsen met de bakfiets?

Sam vindt het een hele mooie fiets. Hij vindt het erg leuk om in de bak te zitten, omdat hij alles om zich heen dan goed kan zien, en niet tegen de rug van mama aan zit te kijken. Hij zou alleen eigenlijk nog liever zien dat mama in de bak gaat, en hij op het zadel, maar dat heeft vast iets met de peuterpuberteit te maken.

Foto’s

Hoe vind je het aanbod van bijbehorende accessoires?

Ik zou direct een kussentje aanschaffen voor op het bankje, en een regenhoes of regentent, aangezien de fiets bij ons buiten staat. Op de website staat bij de accessoires ook een soort klepje voor onder het bankje, waardoor je extra opbergruimte creeërt, dat lijkt me ook handig.

Voldoet de Babboe (City of Curve) bakfiets aan je verwachtingen?

Van tevoren vond ik het moeilijk om in te schatten hoe de bakfiets zou bevallen, en daarom was ik erg benieuwd. Ik had gedacht dat hij veel zwaarder zou fietsen, maar dat viel heel erg mee. Doordat hij 7 versnellingen heeft kom je in elke omstandigheid goed vooruit. De bak was ook groter dan gedacht, en je kunt er veel in kwijt. Het sturen en ‘parkeren’ heb je snel onder de knie. De uiteindelijke conclusie is dan ook dat ik vind dat je er een stuk soepeler mee rijdt dan ik van tevoren had ingeschat.

Foto’s

Videos

Scores

 • Wat zie jij als de grootste voor- en nadelen van een bakfiets?
  7.5
 • Is de bakfiets een goed alternatief voor de auto?
  8.0
 • Wat vinden je kindjes van het fietsen met de bakfiets?
  8.5
 • Hoe vind je het aanbod van bijbehorende accessoires?
  7.0
 • Voldoet de Babboe (City of Curve) bakfiets aan je verwachtingen?
  8.0

Totale score

7.8
Fatou

Fatou

Fatou is de naam die mijn Afrikaanse familie mij ooit heeft gegeven, en die ik graag gebruik vanwege de mooie betekenis: "waardevolle schat". Mijn echte naam is Nicoline, en ik ben nu 32 jaar oud. Samen met mijn van oorsprong Senegalese man woon ik sinds enkele jaren in Leiden. In 2011 is onze zoon Sam geboren. Mijn man is muzikant en daardoor veel op reis, en ik werk zelf in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Gelukkig hebben we ondanks onze onregelmatige werktijden toch ook veel tijd samen, die we graag besteden met veel aandacht voor elkaar. In ons huis hoor je altijd muziek, en we houden allebei erg van koken. Daarnaast zijn we regelmatig aan het klussen is ons kleine huisje van begin 1900 en ben ik zelf vaak in de tuin te vinden, samen met ons zoontje.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >