Inge test Quooker Fusion

Door: ingekvvk
ingekvvk
TESTMOEDER ingekvvk

Even voorstellen...

Hi, ik ben Inge (38). Getrouwd met Daan (40) en samen de trotse ouders van een zoon (7) en dochter (bijna 5). We werken respectievelijk 3 en 4 dagen en vooral op de dinsdag en donderdag wil het ‘echt’ koken er wel eens bij inschieten.

Toen ik op Mamaplaats zag dat je je kon inschrijven voor een testpanel voor de Quooker, heb ik meteen de stoute schoenen aangetrokken. En… we ‘re in!

8.2

voordelen

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Multifunctioneel

nadelen

 • Kokend water spettert een beetje

Vind je de Quooker veilig in huis met kleine kinderen?

Ja en nee. Dat zal ik toelichten; afgelopen zomer heeft dochterlief haar arm verbrand aan kokend heet water, dus we zijn extra alert nu met kokers, pannen, etc. Zelf is ze natuurlijk ook heel bedachtzaam en dat blijkt ook met de Quooker het geval. Ze gebruikt de kraan netjes om haar handen te wassen, maar zelf proberen hoe het kokend hete water eruit komt, wil ze niet. Bij de uitleg stoof ze naar achteren. Dus ja; voor haar is het veilig ;-)

Zoonlief is een stuk zelfstandiger en wil van elk apparaat in huis weten hoe het werkt. Hij stond er ook met zijn neus bovenop toen we het hem uitlegden. Meneer had aan een half woord genoeg en zet inmiddels zelf zijn dagelijkse glas thee (zie ook de film bij de review). Hij kan het goed, maar het BLIJFT kokend heet water, dus hij mag (voorlopig?) alleen de Quooker aanzetten wanneer wij erbij zijn.

Gelukkig stopt de toevoer van het kokende water zodra je de Quooker uitzet en druppelt het ook niet na. Wanneer je de gewone kraan daarna aanzet, komt er direct de temperatuur uit die je hebt ingesteld. Dat vind ik wel veilig.

Wel spat het water een beetje en dat voelt als vuurwerk-sterretjes. Heet, maar niet heel pijnlijk. Het prikkelt.

Ook is het klik-en-draai systeem een handigheidje dat niet elk kind zomaar door heeft denk ik. 

Videos

Waar gebruik je de Quooker het meeste voor en bespaart de Quooker je veel tijd?

De Quooker gebruiken we vooral voor het zetten van thee (man, in tijden niet zoveel ervan gedronken!) en het koken van eieren, aardappels, groenten en pasta. Alles wat je kookt heeft natuurlijk een kooktijd om gaar te worden, maar je kunt de tijd die water nodig heeft om te koken eraf trekken: scheelt zomaar 10 minuten. Dat lijkt misschien niet veel, maar hoeveel het is merk je pas wanneer je aan het koken begint!

Ook thee zetten is a piece of cake. Niet meer wachten tot de fluitketel fluit of de waterkoker afslaat, maar meteen het zakje in het glas en tappen maar!

Ik slaap vaak met een kruik en ook die is nu zó gevuld!

Dus ja: de Quooker bespaart veel tijd!

Vind je de Quooker handig in gebruik en bediening?

Het is niet moeilijk om de Quooker te gebruiken, het is een handigheidje. In het begin was ik wat te langzaam met het op-en- neer klikken en wanneer je dan opzij draait, werkt het niet. Heel snel hoeft ook niet, maar het moet wel in een iets soepele beweging.

Wel een veilig idee dat een kind dat het draaisysteem opzij draait, maar niet vaak genoeg klikt, geen kokend water krijgt.

Wat vond je van de service van Quooker tijdens het monteren?

Prima! Vriendelijke monteur die netjes werkte en meedacht. We vroegen ons af of we wel het juiste reservoir geleverd kregen en hij nam meteen contact op met het hoofdkantoor. Alles werd vervolgens netjes geinstalleerd en we kregen een duidelijke uitleg over de werking van de Quooker. 

Lukt het vrienden en familie zonder Quooker om kokend water uit de kraan te krijgen?

Iedereen die hoort dat wij de Quooker mochten testen was enthousiast! En na uitgebreide uitleg van onze 7-jarige Quooker-master is het iedereen die wilde proberen gelukt er kokend water uit te krijgen. De Quooker werkt dus heel makkelijk, ook voor vrienden en familie die de Quooker niet kennen of er geen ervaring mee hebben. 

Een normale dag met een Quooker ziet er als volgt uit:

Sinds deze week beginnen we de dag zelfs met thee! Voor heel Nederland waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar voor ons in de ochtend-hectiek te veel gedoe om de waterkoker aan te zetten (altijd te veel water, dus duurt te lang). Klinkt heel lui en gestrest, dat ben ik me bewust ;-) Een vaatdoek gooi in nu ook onder het kokende water, zijn meteen de bacteriën er weer uit.

Tussen de middag een eitje koken is ook zo gepiept: water in de pan en dan de tijd instellen voor de hardheid van het ei. Klaar! Ik vergeet te vermelden dat het water, wanneer je het op het gas zet, wel even nodig heeft om weer te gaan borrelen. Maar dat is misschien 30 seconden.

En voor het avondeten gaan de aardappels, groenten, pasta of wat er maar moet koken zó in de pan met kokend water en koken maar.

We hebben de Quooker pas een week, dus we hebben nog heel veel mogelijkheden niet ontdekt. 

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Tijdbesparend
  9.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Design
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Energiezuinig
  8.0

Totale score

8.2

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >