Helen test Quooker Fusion

Door: helenvdzijden
helenvdzijden
TESTMOEDER helenvdzijden

Even voorstellen...

Ik ben Helen, 37 jaar jong. Mijn man en ik hebben samen twee hele leuke jongens, van 4 jaar en 5 jaar. Ik heb mij aangemeld voor het testpanel van de Quooker Fusion, omdat het mij gemakkelijk lijkt om continue kokend water paraat te hebben. Na een schooldag zijn de kinderen ontzettend moe. Hoe later we eten, hoe minder goed er wordt gegeten. Het is belangrijk om snel het eten klaar te hebben. In de loop der tijd zijn wat maaltijden van ons menu verdwenen, omdat het klaarmaken te lang duurt.

8.8

voordelen

 • Mooie kraan
 • Eén kraan voor alles
 • Gemakkelijk in te bouwen
 • Veilig voor kinderen

nadelen

 • Geen nadelen

Vind je de Quooker veilig in huis met kleine kinderen?

Ja! Wat een slim systeem. Het vat staat in het keukenkastje en voelt aan de buitenkant niet warm aan. Niks dus om je aan te kunnen verbranden in het keukenkastje. De kraan zelf is ook veilig. Als je niet weet hoe het werkt, krijg je er niet per ongeluk kokend water uit. De "gewone kraan" bedien je met een hendel die uitsteekt. Dit is ook het eerste wat je automatisch pakt als je water nodig hebt. De eerste dag vond ik het wel spannend met de kinderen, maar op de tweede dag durfde ik de kinderen weer helemaal zelf de kraan te laten bedienen. Uiteraard heb ik wel een aantal keer getest of er echt geen warm water uit de kraan komt nadat er kokend water uit de kraan is getapt. Maar gelukkig werkt dat goed en komt er gewoon koud water uit.

Videos

Waar gebruik je de Quooker het meeste voor en bespaart de Quooker je veel tijd?

Het meest voor de hand ligt natuurlijk een kop (of pot) thee. Het is een stuk sneller en gemakkelijker dan een waterkoker. In de waterkoker doe je altijd te veel water, wat daarna in de gootsteen verdwijnt. En het scheelt ook weer een apparaat op het aanrecht. Bij het koken is het ook echt een uitkomst. Ik was benieuwd of het zou schelen in de tijd, dus hutspot gemaakt van de week en het scheelt zeker veel tijd. Je zet de aardappelen en groenten gelijk in kokend water op het vuur. Het scheelt echt dat je niet meer hoeft te wachten tot het water eindelijk kookt. Ik merk nu al dat ik bijvoorbeeld sneller even een eitje kook bij de sla of het ontbijt.

Vind je de Quooker handig in gebruik en bediening?

Als je weet hoe de ring werkt waarmee je de quooker bedient, is het heel simpel. Je glas of pannetje hoog bij de kraan houden zorgt ervoor dat je geen spetters op je handen krijgt. Bij het vullen van een grotere pan, kan deze naast de gootsteen staan (op een onderzetter) om te vullen. De ring kun je ook loslaten als het kokende water eenmaal stroomt, dan blijft het lopen. Als je genoeg water hebt, hoef je de ring maar een klein zetje terug te geven en hij slaat weer uit.

Wat vond je van de service van Quooker tijdens het monteren?

De service was erg goed. De monteur was er ruim op tijd. Hij heeft de kraan keurig vervangen en zelfs een extra stopcontact in het keukenkastje gemonteerd. De PRO3-VAQ kan samen met de vaatwasser op één groep. Hierdoor is het inbouwen in de bestaande keuken extra makkelijk. Wij dachten dat na het plaatsen van de Quooker onze prullenbak niet meer in het keukenkastje zou passen, maar ook daar werd rekening mee gehouden. In de tijd dat het water werd opgewarmd (tien minuten) kreeg ik alvast zo veel mogelijk informatie. Voordat de monteur de deur uit ging, was ik al goed op de hoogte en had ik onder zijn toeziend oog een paar keer kokend water uit de kraan gehaald. Dat vond ik wel prettig. Binnen een uur was alles geregeld, super!

Lukt het vrienden en familie zonder Quooker om kokend water uit de kraan te krijgen?

Na uitleg lukt het prima. Het valt op dat veel mensen het eng vinden als ze horen dat er kokend water uit de kraan kan komen. Als je dan uitlegt hoe het werkt en laat zien dat het prima beveiligd is, neemt dat de angst weg. Even voordoen is wel fijn. Men schrikt een beetje van de druppels, maar als je uitlegt waarom dat is (veiligheid, als je een dikke straal op je hand zou krijgen verbrand je direct) en laat zien dat je veilig je glas of pan kunt vullen is het gelijk goed. Ik vind het wel een prettig idee dat je het uit moet leggen voordat iemand het kan gebruiken. Als dat niet zo was, zouden kinderen het ook gemakkelijk uitvogelen.

Een normale dag met een Quooker ziet er als volgt uit:

De quooker wordt dagelijks gebruikt voor thee en bij het bereiden van het avondeten. We hebben hem ook al eens gebruikt als hulp bij een flink aangekoekte sauspan. Het scheelt echt veel tijd. Jammer dat we dit niet eerder hebben gedaan. Wat zou dit gemakkelijk zijn geweest toen de kinderen nog heel klein waren. Een flesje en een kruik zijn dan natuurlijk snel gemaakt. Ook voor het steriliseren van flesjes en spenen lijkt het mij ideaal. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het mij vroeger ook gevaarlijk leek. Nu heb ik gemerkt dat het eigenlijk alleen maar gemakkelijk is, zeker niet eng.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.5
 • Tijdbesparend
  9.5
 • Veiligheid
  8.5
 • Design
  9.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Energiezuinig
  8.0

Totale score

8.8
helenvdzijden

helenvdzijden

Ik ben moeder van twee super leuke jongens van inmiddels alweer 4 en 5 jaar. Ik werk parttime en probeer er ook nog wat bij te studeren af en toe.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >