Femke test Quooker Fusion

Door: fammetje
fammetje
TESTMOEDER fammetje

Even voorstellen...

Ik ben Femke Horstman-Schmidt, 32 jaar en getrouwd met Mark. Samen met onze zoon Mick van bijna 5 en onze dochter Lizzy van 2,5 wonen we in Velserbroek.

Toen ik de oproep voor het testen van de Quooker fusion voorbij zag komen op Mamaplaats dacht ik meteen “dat is wat voor ons”.

Aangezien ons warme water op zolder “woont” en er nogal lang over doet om naar beneden te komen, staat een Quooker al een tijdje op ons verlanglijstje. Maar met twee kleine kinderen is er altijd wel weer iets anders waar het geld aan uitgegeven “moet” worden, dat de Quooker weer even moet wachten.

Dus als je dan de kans krijgt om het te mogen testen? Dan grijp je die kans dan ook meteen met beide handen aan!!!

Op 8 september even na 15:00 gaat nietsvermoedend mijn telefoon met een voor mij onbekend nummer… “Met Eline van Marktplaats”…. Marktplaats? Heb ik wat op Marktplaats staan denk ik…. Volgens mij niet…en zet al helemaal niet mijn 06-nummer op Marktplaats… Maar al snel wordt duidelijk dat Eline niet over een advertentie van Marktplaats belt, maar van Mamaplaats is en geweldig nieuws heeft!! Ik ben uitgekozen om de Quooker Fusion te gaan testen!!! Ik spring een gat in de lucht, hang na een leuk gesprek met Eline op en bel meteen mijn man!! Hij denkt dat ik een grapje maak, maar uiteindelijk gelooft hij het toch en is bijna net zo blij als ik :-D

29 september komt er iemand van Quooker, de Quooker plaatsen, ik ben benieuwd!!! Is hij net zo makkelijk maar vooral veilig in gebruik zoals wij denken? We gaan het zien! Ik ben klaar om het uitgebreid te gaan testen en reviewen….

8.2

voordelen

 • Mooi design
 • Eenvoudig in gebruik
 • Veilig met kinderen
 • Past in iedere keuken

nadelen

 • Spettert een beetje

Vind je de Quooker veilig in huis met kleine kinderen?

Of de Quooker veilig is met kleine kinderen, daar was ik het meest nieuwsgierig naar. Met twee kleine kinderen die zelf hun handen wassen is toch de angst dat ze hun handjes verbranden… Is de beveiliging die er op zit, wel veilig genoeg? Hebben ze dat niet snel door als ze het ons zien doen?

Bij de Quooker Fusion zit er een dubbel klik en draai systeem op. Twee keer drukken en vervolgens draaien en pas dan krijg je heet water. Dit hebben we natuurlijk niet uitgelegd aan de kinderen en aangezien dit systeem in de hals van de kraan zit, komen de kinderen daar ook niet in de buurt.

De kraan lijkt precies op onze oude kraan, dus de kinderen wassen gewoon nog steeds zelf hun handjes, zonder de angst dat ze hun handen verbranden.

De oudste merkte wel op dat het een andere kraan was en vond het rode lichtje wel interessant wat gaat branden als er heet water uit komt, maar na een korte uitleg over een speciale nieuwe kraan waar ook kokend water uit kan komen, maar dat alleen papa’s en mama’s dat kunnen en mogen gebruiken, was de nieuwsgierigheid alweer weg…… Verder geen hoe, waarom en waar, gelukkig maar. Onze jongste dochter vond het allemaal wat minder interessant en bestede er verder geen aandacht aan.

Niet vertellen hoe de Quooker werkt is denk ik de beste beveiliging in dit geval. Ook niet teveel aandacht aan besteden, want iets wat ze niet mogen is natuurlijk reuze interessant om zelf op onderzoek te gaan. Hier heb ik de kinderen gelukkig niet op kunnen betrappen.

Wat ik erg veilig vind is de rode lichtgevende ring. Als je hem al lichtjes aanraakt, licht deze op. Dit geeft je dan toch een soort waarschuwing.

Waar gebruik je de Quooker het meeste voor en bespaart de Quooker je veel tijd?

De Quooker gebruiken we het meeste voor het avondeten en dat bespaart ons zeker veel tijd. Zoals je in het filmpje kan zien, duurde het bijna 50 seconden voordat we echt goed heet water hadden met onze oude kraan. Nu met de Quooker hebben we direct kokend water en kan de groente, aardappels en/of pasta direct op het vuur en is het eten sneller klaar. Met beide een drukke baan, eten we vaak pas laat, nu met de Quooker gaat dat allemaal een stukje sneller.

Vind je de Quooker handig in gebruik en bediening?

Ja, de Quooker is zeker handig in gebruik en bediening. Het twee keer drukken en draaien heb je snel onder de knie. De kraan is groot genoeg om hem richting het aanrecht te draaien en er bijvoorbeeld een pan onder te zetten. Is de pan vol, dan kan je gemakkelijk de Quooker weer uit draaien.

Een nadeel is dat er erg veel stoom van af komt, wat ook erg heet is en dat de kraan erg spettert. Hij spettert zelfs zo erg, dat de druppels over het aanrecht op de grond vliegen.

Wat vond je van de service van Quooker tijdens het monteren?

Tijdens het eerste telefoontje van Quooker om een afspraak te maken kreeg ik al een goeie indruk van de vriendelijkheid en service. Ze wilde komen op woensdag, maar dinsdag is mijn vrije dag, dus net even makkelijker. Geen probleem, er werd wat omgegooid en dinsdag 29 september tussen 8:00 en 9:00 komen ze hem installeren! Ik mocht zelfs nog kiezen tussen een ronde of vierkante hals (rond graag!) en het enige wat ik moet doen is m’n keukenkastje onder de wasbak even leeg maken!

Op 29 september stond de monteur van Quooker dan ook keurig om 7:50 op de stoep. Binnen een uurtje was de kraan gemonteerd en werd me keurig uitgelegd hoe alles werkt en hoe ik de kraan kan onderhouden. De service was echt top!! Er werd netjes gewerkt en alles in en rondom het keukenkastje werd weer netjes en in oude staat achtergelaten.

Ook plaatste de monteur een speciale contactdoos zodat de vaatwasser en de Quooker samen op 1 groep kunnen, maar dat bij het gebruik van beide, de vaatwasser voorrang krijgt.

Op de foto zie je dat m'n zoontje de grote hulp was bij het installeren :-)

Lukt het vrienden en familie zonder Quooker om kokend water uit de kraan te krijgen?

Na uitleg en een korte demonstratie lukt het iedereen op kokend water uit de kraan te krijgen! De moeilijkheid zit hem toch in het 2x drukken en vervolgens draaien. De meeste zijn geneigd om te drukken en te draaien zoals het kinderslot op potjes en flessen. Dus als het voor volwassenen al wat lastiger is, dan benadrukt dit eigenlijk alleen nog maar meer de veiligheid voor kinderen.

Na even de uitleg, demonstratie en zelf even proberen, lukt het iedereen om kokond water uit de kraan te krijgen.

Een normale dag met een Quooker ziet er als volgt uit:

Op een normale vrije dag gebruiken we de Quooker voor:

07:30 papfles voor m’n dochter

07:45 papfles even afspoelen en weer hij is weer schoon

09:00 kopje thee

09:30 sopje maken voor de schoonmaak

12:30 lunchborden even snel afspoelen en dan de vaatwasser in

15:30 kopje thee

17:45 pan groente + pan aardappels vullen met heet water en op t vuur

19:00 servies en pannen van het avondeten afspoelen en dan in de vaatwasser

20:00 kopje thee

Op andere dagen kwam het ook voor dat een van de kinderen een glas limonade om liet vallen, op de bank, dus dan even snel een doek onder de Quooker om het schoon te maken.

Of we kwamen ’s ochtends beneden en had een van onze twee katten gespuugd en ook dan even een heet sopje met Dettol en alles was weer schoon.

Kortom; het is eigenlijk verbazend hoe vaak we de Quooker gebruiken, dus blij dat we zijn!!

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.5
 • Tijdbesparend
  8.0
 • Veiligheid
  8.5
 • Design
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.5
 • Energiezuinig
  7.5

Totale score

8.2

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >