Esther test Quooker Fusion

Door: esz
esz
TESTMOEDER esz

Even voorstellen...

Ik ben Esther, 36 jaar en moeder van een dochter van 6 en een zoontje van 3 en zwanger van de derde (38 weken). Ik heb ons gezin aangemeld voor het testen van de Quooker omdat mijn man en ik vrij veel werken en na een werkdag (en voor de kinderen een dag crèche of school) is het fijn als het eten snel op tafel staat. Daarnaast drinken mijn dochter en ik vaak samen een kopje thee, dus direct kokend water leek ons erg handig. Ook als straks de baby er is zijn de flessen en spenen zo uitgekookt.

8.3

voordelen

 • Neemt weinig ruimte in
 • 1 kraan voor alles
 • Veilig

nadelen

Vind je de Quooker veilig in huis met kleine kinderen?

Jazeker. Als je niet weet hoe je kokend water moet tappen krijg je er echt geen kokend water uit. De ring voor het kokend water ziet er zo uit dat het een onderdeel van de kraan lijkt en niet een aparte draairing voor water. Als je kokend water hebt getapt kun je direct je handen onder de koude kraan houden zonder je handen te verbranden. Het vat van de quooker pas keurig in het kastje onder de gootsteen en is aan de buitenkant niet warm. Ik durf de kinderen nog steeds zelf hun handen te laten wassen!

Waar gebruik je de Quooker het meeste voor en bespaart de Quooker je veel tijd?

De Quooker wordt bij ons vooral gebruikt voor de thee. Heerlijk dat je niet meer hoeft te wachten 's ochtends vroeg tot de waterkoker klaar is. Daarnaast is het koken van pasta, rijst of een eitje echt met 10 minuten klaar. Je zet kokend water op het vuur en de rijst of pasta kan er meteen in! Binnen een kwartier heb ik nu een gezonde maaltijd op tafel staan en dat is erg fijn met twee hongerige en vermoeide kinderen aan het eind van de dag! Ook voor het maken van een sopje gebruik ik nu de Quooker. Het duurt bij ons best lang voor het warme water van de ketel op zolder bij de kraan in de keuken is. Daar wachten we nu niet meer op, want we nemen gewoon kokend water en doen daar wat koud water bij.

Vind je de Quooker handig in gebruik en bediening?

Als je weet hoe de Quooker fusion werkt is het heel makkelijk. Wel moet je goed je theeglas hoog onder de kraan houden anders kun je wat spetters op je handen krijgen. Om een pan te vullen zet je deze gewoon op het aanrecht. Je hoeft de ring tijdens het tappen niet vast te houden.

Wat vond je van de service van Quooker tijdens het monteren?

De monteur voor het plaatsen van de Quooker was keurig op tijd en binnen een uur stond de Quooker op z'n plek. We hadden zelf al een extra stopcontact in het kastje gemaakt, omdat wij al twee apparaten op het stopcontact onder de gootsteen hadden (vaatwasser en plintverwarming). Echter bij het maken van de afspraak werd ons verteld dat de monteur indien nodig een dubbel stopcontact altijd wel bij zich heeft.

De monteur heeft keurig laten zien hoe de Quooker werkt en alles keurig achter gelaten. Al het verpakkingsmateriaal werd keurig meegenomen.

Lukt het vrienden en familie zonder Quooker om kokend water uit de kraan te krijgen?

Als je geen uitleg hebt gehad is het erg moeilijk. Mijn zusje kende de Quooker Fusion niet, maar wel de losstaande Quooker (dus met een aparte kraan voor het kokende water) en het lukt haar echt niet om er kokend water uit te krijgen. Na een korte uitleg wat het echter geen enkel probleem meer, je moet alleen weten hoe je de ring moet bedienen. Omdat het zonder uitleg niet lukt, durf ik dus ook gewoon de kinderen water te laten pakken, zij weten niet hoe je kokend water tapt.

Een normale dag met een Quooker ziet er als volgt uit:

's Ochtends begin ik de dag altijd met een kopje thee, die staat nu dus eigenlijk meteen klaar! Als ik mijn dochter naar school heb gebracht, eerst nog maar een kopje thee, het water is toch al warm. Om te dweilen of schoon te maken heb ik meteen heet water, niet meer wachten tot er heet water van zolder in de keuken is.Uit school ook weer gezellig een kopje thee...Het eten staat met 15 minuten op tafel, wat dus betekent dat ik ook later begin met eten koken en rustig eerst nog even met de kinderen naar de speeltuin loop zonder de tijd in de gaten te houden. Het eten is toch zo klaar.

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Tijdbesparend
  8.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Design
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.5
 • Energiezuinig
  7.5

Totale score

8.3
esz

esz

Hallo, ik ben een moeder van een meisje van 7, een jongen van 4 en een meisje van 1.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >