Review Medela zoogkompressen door mama Joyce

Door: JoyceB
JoyceB
TESTMOEDER JoyceB

Even voorstellen...

Ik ben een moeder van 3 kinderen, van 5 en 3 jaar en de jongste is net 3 maanden geworden. Als het goed is, is dit ons laatste kindje en mede daarom heb ik me voorgenomen zo lang mogelijk, liefst een jaar borstvoeding te geven. Zoogkompressen zie ik als een noodzakelijk kwaad. Nu ik nog verlof heb, maakt het wat minder uit hoe ik eruit zie, maar ik vind het altijd zo gênant als ik ze bij anderen zie zitten. Dat is met de zoogkompressen die ik tot noch toe had helaas niet te voorkomen. Ik ben benieuwd naar de kompressen van Medela.

8.5

voordelen

 • De kompressen blijven goed zitten, ook bij een grote buste
 • 1 á 2 keer per dag verwisselen is voldoende
 • Twee plakstrips zodat ze niet verplaatsen

nadelen

Houden de zoogkompressen je 's nachts goed droog?

Ja. Ik draag al een tijdje geen bh meer 's nachts, omdat mijn baby meestal doorslaapt. Als ik haar toch moet voeden, gebruik ik een los zoogkompres dat ik hiervoor altijd naast mijn bed heb liggen. Omdat de Medela Kompressen zo groot zijn, zijn ze gemakkelijk beet te houden tijdens het voeden en blijven ze goed op hun plek.

Blijven ze goed op hun plek zitten?

Ja. Ze zijn een beetje bol en erg groot. Daardoor lijkt het me bijna onmogelijk dat ze fout gaan zitten. Zelfs met mijn enorme boezem (cup F) gaat het goed. Op elke zoogkompres zitten 2 plakstrips. Daardoor blijven ze ook echt goed zitten. De kompressen die ik anders gebruik, hebben altijd maar 1 plakstrip, waardoor ik juist het idee heb dat de kompres op de verkeerde plek vast blijft zitten. Bij de Medela kompressen lijken ze eindelijk zinvol.

Houden de zoogkompressen je overdag goed droog?

Ja. Ze blijven ook goed droog aanvoelen. Ik verwissel mijn zoogkompressen niet echt vaak, meestal 1-2 keer per dag. De kompressen die ik normaal gesproken gebruik zijn soms na 1 voeding al doorweekt. Dat is met de Medela zoogkompressen nog niet gebeurd.

Wat vind je van de zichtbaarheid tijdens het dragen onder je kleding overdag?

Ze zijn niet zichtbaar. Omdat ze zo groot zijn, voelt het wel alsof ik een BH met vulling draag, waar ik met mijn reuzenborsten (zoals gezegd, cup F) natuurlijk niet op zit te wachten. Maarja, dat lijkt me inherent aan het gebruik van zoogcompressen.

Foto’s

Scores

 • Houden de zoogkompressen je 's nachts goed droog?
  7.0
 • Blijven ze goed op hun plek zitten?
  9.0
 • Houden de zoogkompressen je overdag goed droog?
  9.0
 • Wat vind je van de zichtbaarheid tijdens het dragen onder je kleding overdag?
  9.0

Totale score

8.5

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >