Review Medela zoogkompressen

Door: Annelies Haamans - de Raad
Annelies Haamans - de Raad
TESTMOEDER Annelies Haamans - de Raad

Even voorstellen...

Ik ben Annelies, 26 jaar en moeder van 2 prachtige kinderen! Een dochter uit april 2012 en een zoon uit november 2013! Mijn dochter heb ik 14 maanden borstvoeding gegeven. Tijdens die borstvoedingsperiode lekte ik regelmatig door, wat voor veel frustratie en irritatie lijden! Mijn Zoon is nu 6 maanden en geef ik gelukkig nu ook al 6 maanden borstvoeding. Nog steeds lek ik af en toe nog door wat wel irritant is. Toen ik zag dat je zoogkompressen van Medela mocht testen dacht ik dit is mijn kans! Gelijk ingeschreven en gelukkig uitgekozen! Was zeer benieuwd of hun kunnen waarmaken wat ze beloven!

Eenmaal geopend zijn ze netjes hygiënisch per stuk verpakt. Totaal 30 stuks… Eerst moest ik bijna lachen hoe groot ze waren, kleine maandverbandjes voor mijn borsten… Maar wat zijn ze fijn zeg! Ontzettend zacht; Als je ze in hebt dan voel je ze totaal niet zitten. Sommige andere merken voel je soms de zijkantjes die de hele tijd kriebelen maar van Medela is alles zacht! TOP! Zitten 2 plakkers op dat je van boven en onder hem netjes vast kan plakken in je beha. Er zitten een soort balletjes in die het vocht / lekken opvangen maar tegelijkertijd blijft de zoog kompres zeer zacht, das zeer prettig! Tevens het oude melk gaat ook niet stinken. Stel dat je 's nachts veel gelekt heb in de zoog kompres dan ruik je helemaal niks. Dus zelf een geur vreter ;-) Ideaal!

9.5

voordelen

 • Zacht
 • Goed absorberend
 • Mooie verpakking kompres
 • Hygienisch meeneembaar
 • Goed vast te plakken

nadelen

 • Veel verpakkingsmateriaal
 • Geen bolling voor tepel

Houden de zoogkompressen je 's nachts goed droog?

'S nachts lek ik vrij veel en ondanks dat ik lig en draai in bed moet het natuurlijk wel opvangen; maar dat deed het gelukkig! Ook al lek ik vrij veel toch heb ik nog het gevoel dat ze nog veel meer melk kunnen opvangen. Dus helemaal top!

Blijven ze goed op hun plek zitten?

Jazeker, Door middel van de 2 plakkers (boven en onder op de zoog kompres) kan je hem goed vast plakken. Mijn zoon wil overdag zeer veel drinken maar merk dat ik soms mijn tepel verkeerd terug plaats. Op zich geen probleem omdat ze redelijk groot zijn. Maar dacht wel misschien moet er in het midden een voor gevormd puntje inzitten dat je tepel gelijk weer goed terug schiet.

Maar ik heb nog nooit gelekt dus helemaal top!

Houden de zoogkompressen je overdag goed droog?

Ja! en daar ben ik zeer blij mee. Hij is groot genoeg dus ook al voed je heel veel gelukkig komt de tepel altijd op de zoog kompres terecht.

Lekker is hierdoor bijna onmogelijk en dat geeft mij weer een goed en zeker gevoel.

Wat vind je van de zichtbaarheid tijdens het dragen onder je kleding overdag?

Onder mijn kleding zijn de kompressen helemaal niet zichtbaar. Heel erg fijn. Wel heb ik altijd een voor gevormde cup in mijn bh.

Foto’s

Scores

 • Houden de zoogkompressen je 's nachts goed droog?
  9.0
 • Blijven ze goed op hun plek zitten?
  10.0
 • Houden de zoogkompressen je overdag goed droog?
  9.0
 • Wat vind je van de zichtbaarheid tijdens het dragen onder je kleding overdag?
  10.0

Totale score

9.5
Annelies Haamans - de Raad

Annelies Haamans - de Raad

Ik ben Annelies, Trotse moeder van 2 prachtige kinderen. Een dochter en een Zoon! We zijn daardoor zeer gezegend met dit geschenk!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >