Philteds navigator v2 met snug reiswieg getest door suzannekoster

Door: suzanne_koster
suzanne_koster
TESTMOEDER suzanne_koster

Even voorstellen...

Hi, Ik ben Suzanne, 28 jaar en al 13 jaar samen met Jeroen. Samen hebben wij 2 dochters, Florianne is geboren op 1 juni 2010 en Fabiënne is geboren op 5 oktober 2013. Ook hebben wij twee katten, Turbo en Gijs. Zelf ben ik nog aan het studeren, ik hoop snel mijn studie rechten af te ronden aan de universiteit Leiden. Mijn vriend is werkzaam als it-er.

8.0

voordelen

 • Compacte wagen
 • Makkelijk te monteren
 • Ruime boodschappenmand
 • Makkelijk sturen
 • Fijne rem
 • Matrasje van goede kwaliteit

nadelen

 • Aan de kleine kant
 • Geen verstelbare vering
 • Wagen is ietwat stijfjes

Introductie

Dit wordt op dit moment nog onderzocht. Kom later terug voor een update!

De test

Testdag 1: Na super contact met eerst Mamaplaats en snel erna phil&teds kregen wij de Navigator binnen. Direct uitgepakt, super compacte wagen was de eerste gedachte die bij me op kwam. Het monteren van de wagen ging verbazingwekkend makkelijk. Binnen 10 minuten was de Navigator rijklaar, inclusief wagenbak. Onze katten vonden het direct nodig om de wandelwagen uit te testen, we vonden er eentje in de boodschappenmand enkele minuten nadat hij rijklaar was. De boodschappenmand is lekker ruim en makkelijk toegankelijk, super voordeel!

Testdag 2: Het was wel even wennen om met de wagen te gaan rijden. Hij rijd een stuk 'stugger' dan onze oude wagen, waardoor je je rijgedrag wat moet aanpassen ten opzichte van eerder rijgedrag. Echter na enkele ritjes wen je er snel aan en rijd de wagen super. Het is vooral erg makkelijk sturen met de Navigator, met een hand is hij gemakkelijk te besturen. Ook de bus in en uit is goed te doen, voornamelijk door de 3 wielen wat de wagen erg wendbaar maakt.

Testdag 3: De wagenbak is erg smal, wat ook maakt dat de wagen zelf ook lekker smal kan zijn. Enorm handig in de stad, in het openbaar vervoer en in de supermarkt. Onze dochter ligt er heerlijk in, het geeft haar een geborgen gevoel omdat ze weinig bewegingsruimte heeft. Echter is de vraag hoe lang ze erin blijft passen omdat hij toch wat kleiner is dan reguliere wagenbakken. Een passend dekentje zoeken is dan ook wat lastig, omdat zelfs een wiegdeken wat ruim is en dubbel gevouwen moet liggen. Het matrasje is van goede stevige kwaliteit. De drukknoopjes waarmee de kap van de wagenbak vast moet zijn echter wat stug, waardoor ik ze niet steeds dichtklik wanneer ik Fabiënne er in leg. De kap sluit wel mooi ver af, zodat er weinig zon en wind binnen komt.

Testdag 4: Ook in de bossen houdt de wagen zich goed! Hobbels voel je wel goed, maar de kleine meid heeft er geen last van. Ze slaapt heerlijk uren in de bak, ligt heerlijk beschut. Er zit geen reguliere rem op de wagen, maar een 'handrem'. Dit is een hendel (rode stang) die je los kunt klikken waardoor de wagen direct tot stilstand komt. Superhandig, zeker wanneer je net zoals ik een tweede kind hebt die naast je loopt en de wagen snel op de rem wilt zetten. Even wennen aan het systeem, maar dan is het super!

Wij hebben alleen de wagenbak getest in combinatie met de Navigator, niet de zitting omdat onze dochter pas ruim 1 maand oud is. Echter ziet de zitting er erg mooi stevig uit, wederom mooi smal en stevige kwaliteit. Erg leuk vind ik dat je de zitting kunt vervangen voor een zitting in een andere kleur. Op die manier kun je je wagen mooi eigen maken.

Ook de mogelijkheid om de duo-sit erop te maken is enorm handig wanneer je twee kindjes hebt die dicht op elkaar zitten qua leeftijd. De wagen neemt dan weinig ruimte in de breedte in, zodat je nog op een normale manier boodschappen kunt doen en niet overal tegen ruimtegebrek aanloopt.

Videos

Eindoordeel

Het grootste voordeel van de kinderwagen vind ik dat hij smal is. Hij neemt relatief weinig ruimte in de auto in, wat erg prettig is wanneer je een wat kleinere auto hebt. Ook het design vind ik belangrijk, de wagen ziet er stoer en strak uit. Geen overdreven poespas en dat je onderdelen kunt vervangen voor een andere kleur vind ik een groot voordeel. Ook wanneer het vies of kapot is, kun je relatief simpel en goedkoop je wagen weer als nieuw maken.

Een leuk detail is dat je bij wijze van meerijdplankje een step kunt kopen, die je los kunt klikken zodat de oudste kan steppen. Wanneer ze het zat zijn kun je de step weer aan de wagen klikken en kunnen ze erop meeliften. Natuurlijk is de wagen niet perfect, er zijn ook een aantal nadelen te benoemen.

Wanneer je een wat steviger kindje hebt, kan de wagenbak snel te klein zijn. De lengte van de wagenbak is echter wel perfect! De stijfheid van de wagen is wat stevig, er zit geen (verstelbare) vering op de wagen wat op zich wel fijn had geweest. Al met al zijn wij zeer tevreden over de wagen en zouden hem zeker zelf aanschaffen.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  7.0
 • Veiligheid
  ?
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  7.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.0
suzanne_koster

suzanne_koster

Hi, Ik ben Suzanne, 28 jaar en al 13 jaar samen met Jeroen. Samen hebben wij 2 dochters, Florianne is geboren op 1 juni 2010 en Fabiënne is geboren op 5 oktober 2013. Ook hebben wij twee katten, Turbo en Gijs. We wonen in de mooie, maar soms drukke, stad Leiden. Dichtbij het bos, het strand en de winkels. Zelf ben ik nog aan het studeren, ik hoop snel mijn studie rechten af te ronden aan de universiteit Leiden. Mijn vriend is werkzaam als it-er.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >