Philteds navigator v2 met duokit cocoonxl getest door jojanneke83

Door: jojanneke83
jojanneke83
TESTMOEDER jojanneke83

Even voorstellen...

Wow! aan de andere kant van de lijn hoorde ik "je bent geselecteerd als testmama voor de Phil en Teds". Wat een mazzel zeg, ik bel meteen naar huis met het goede nieuws! Helemaal in mijn element shop ik nog even een outfitje voor de "oudste". Wij hebben twee meiden Fleur van vier maanden en Elvy van 23 maanden. Onwijs leuk twee kleine meiden met een verschil van krap 19 maanden, maar ook heel druk en bewerkelijk. Even snel weg is er niet bij, zeker niet alleen omdat Elvy niet lang kan lopen en overal met haar handjes naar kijkt ;-) Een hele organisatie maar wel een dankbare! Toen het pakket geleverd werd was Elvy reuze nieuwschierig en werd er helemaal blij van. Samen met papa heeft Elvy de wagen in elkaar gezet!

8.0

voordelen

 • Makkelijk om te winkelen
 • Verschillende standen
 • Makkelijk in elkaar te klappen
 • Rijdt heel soepel
 • Makkelijk een duo wagen van te maken
 • Past goed in kofferbak

nadelen

 • Geen tasbevestiging
 • Weinig opslagruimte met 2 kids

De test

Testweek 1: de wagen staat al een paar dagen in de woonkamer en Elvy en pop hebben er al meerdere keren ingezeten en ritjes door de woonkamer gemaakt. Als ik een vrije dag heb en het weer redelijk maar droog is kunnen we naar buiten. Fleur in de Cocoon XL en Elvy in de duokit bovenop. Volgens mij moet ik nog ontdekken hoe en met welke standen ik de wagen kan gebruiken, want er zijn veel mogelijkheden. Of ik ook een goede heb gebruikt ga ik ontdekken. Het lijkt wat krap zo maar als we de deur uit zijn lijkt iedereen een een lekker plekje te hebben. We maken een wandeling van bijna twee uur en beide meisje zijn tevreden in slaap gevallen....

Testweek 2

Wat hebben we een pech met het weer. Regen regen wind en nog eens regen. Helaas geen ideale situatie om er lekker op uit te gaan. Maar gelukkig zijn de winkels overdekt, dus thuis beide meisjes te eten en schone broeken gegeven en de rest van de "eropuitorganisatie" en op naar de overdekte winkels.

Wat een bekijks en een verraste gezichten als ze kleine Fleur onderin zien zitten alwaar ze lekker ligt te slapen. Trotse mama! In de kruidvat komen we een mama tegen met een duowagen waar de jongens naast elkaar zitten. We maken even een praatje over de beide wagens en het mooie kroost wat er in zit/slaapt.

Wel gezellig maar niet ideaal qua breedte. We vervolgen beide onze weg en met een schuin oog kijk naar de mama die zich door elk gangpad moet worstelen en bij elke tegenligger een probleem heeft. Met de Phil & Teds kunnen we makkelijk elk gangpad door en slalommen we langs de andere winkelende mensen. Wat een fijne wagen. Elke uitstap die we maken bevestigd dit!

Testweek 3

Herfst, winter, regen, hagel en veel wind. Deze week moest de auto naar de garage dus ik ben veel op pad geweest in mijn oude maar plichtsgetrouwe Toyota Corolla. Beetje verwend ben ik wel door de grotere gezinsauto die ik meestal rijd als ik met de meisjes ben. De Corolla heeft niet zo een grote kofferbak als onze andere auto maar gelukkig was dat geen probleem. De Phil en Teds is makkelijk in elkaar te klappen en doordat het voorste wiel zwenkt klapt deze mooi mee en hou j e een niet te groot pakket over. En ja hij paste gelukkig zonder moeite in de kofferbak... Dit is ook echt een voordeel van deze kinderwagen!

We zijn naar de Ikea geweest... tja je wilt er toch gewoon even op uit ondanks het slechte weer Heerlijk hoor als een twee jarige lekker in de wagen kan zitten samen met het kleine ukje en dat je niet alletwee met een kinderwagen en buggy moet lopen. Elvy lijkt al heel wat met haar twee jaar maar ze is het lopen al snel zat, en dat ze overal aan zit en steeds haar eigen pad kiest is ook het verre van ideaal. Nu kan ze ook zelf even lopen en dan kan Fleur makkelijk in de bovenste stand. De verschillende standen zijn allemaal snel te installeren. Het zou best handig zijn als er een speciaal vakje met een ritsje op de wagen zou zitten waar je deze in kunt opbergen als je ze niet gebruikt.

Wat een klein minpuntje is, is de bergruimte onder in de wagen als fleur onderin zit. Omdat haar beentjes eigenlijk het boodschappen mandje vullen is er bijna geen plek meer. Dus dan alles in de schoudertas. We hebben daarom een grotere verzorgingstas aangeschaft. Deze moet je wel over je schouders dragen omdat er geen tas bevestiging aan de wagen zit. Waar ik op moet letten is dat ik wel de extra bevestigings stangetjes goed bij me houd en niet vergeet waar ik deze neer leg. 

Testweek 4

Met de meisjes en mijn zus met zoontje zijn we naar Woezel en Pip geweest in het Gooiland theater in Hilversum. Hartstikke leuk en wat een hoop klein publiek. Neefje Job is 6 weken jonger dan Elvy en mocht zelf meelopen. Mijn zus heeft ook een dochtertje welke van half augustus is. Liv is dus een week of tien jonger dan onze fleur. Mijn zus had van mij wel al van de Phil & Teds gehoord maar de wagen nog nooit gezien. Zij heeft in oktober een duowagen naast elkaar aangeschaft en heeft nu een heel wagenpark thuis. Een kinderwagen voor Liv, Een buggy voor Job en de duowagen voor als ze met beiden kindjes op stap gaat. 

Wat onhandig zoveel wagens. Maar als je er over nadenkt wel nodig want als je met één kleintje op pad gaat neem de niet de dubbele kinderwagen mee en Liv kan nog niet in de buggy. Steeds meer besef ik wat een handige wagen de Phil & Ted's is omdat je dus eigenlijk maar 1 wagen hoeft te hebben om met één of twee kindjes op stap te kunnen. Daarbij rijd hij heel soepel ondanks het toch wat weegt twee kids in de wagen. Het is ook echt een mooie wagen om te zien, mooie lijnen en een sportieve uitstraling. Hij heeft geen goedkope uitstraling, wat ik van sommige nog hele dure wagens wel vind. Verder was ik altijd voorstander voor een 4-wiels kinderwagen omdat ik dacht dat dat steviger en stabieler was. Maar de Phil & Teds heeft het tegendeel absoluut bewezen. Wat een heerlijke wagen!

Videos

Eindoordeel

Ik vind de phil&ted's echt een fijne duowagen. Het zou handig zijn als er bijvoorbeeld op de rug van de duokit een klein vakje zou zitten voor de twee adaptors van de duokit. Ik had deze wagen slechts 1x eerder gezien. Als ik de wagen kende toen ik zwanger was van de eerste had ik zeker overwogen deze aan te schaffen ipv onze huidige kinderwagen. Dit uiteraard met oog op de toekomst. De phil&teds is als een hele fijne enkele wagen te gebruiken en ideaal om er makkelijk een duowagen van te maken en is ook echt vanaf baby te gebruiken door de Cocoon XL! Dus geen wagenpark aan kinderwagens en buggys... "gewoon" 1 phil&teds!

Gewoon geschikt....!

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  ?
 • Uiterlijk
  7.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  9.0

Totale score

8.0
jojanneke83

jojanneke83

Spontane lieve en ondernemende mama van twee prachtmeiden! #trots!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >