Philips Avent babyfoon SCD580

Door: Mar10neke
Mar10neke
TESTMOEDER Mar10neke

Even voorstellen...

Ik ben sinds 4 december de fiere mama van Vinz.

Na nu bijna 7 maanden borstvoeding te geven vindt de papa hoog tijd dat Vinz op zijn eigen kamer gaat. Nu slaapt hij nog in zijn wiegje naast mijn bed voor de nachtvoeding.

Dus zocht ik een babyfoon waar ik goed op kan vertrouwen, die perfect werkt zonder te veel geruis, die eender waar ik in huis ben mij het perfect geluid kan weergeven zodat ik Vinz met een gerust hart op zijn eigen kamer kan laten slapen.

9.1

voordelen

 • Zeer helder geluid
 • Gemakkelijke bediening
 • Leuke liedjes
 • Sterrenprojectie top

nadelen

 • Knopjes lichten niet op

Effect van het nachtlampje, sterrenprojectie en MP3 om je baby te kalmeren

Het nachtlampje is meer voor de mama dan voor Vinz, Daar heeft hij momenteel nog geen baat bij, maar als hij wat ouder is zal dit wel van pas komen. 

De sterrenprojectie daar zijn we helemaal weg van. Zo een mooie kleurtjes en leuke figuurtjes. Zo leuk om naar te kijken en om in slaap te vallen.

De verschillende muziekjes zijn zeer leuk. Zelf heb ik mijn favoriete liedje en gelukkig wordt niet enkel Vinz er heel rustig van, ik moet toegeven als ik luister in de andere kamer word ik er ook rustig van.

Foto’s

Wat vind je van het kristalheldere geluid?

Het geluid is echt verbluffend, echt helder, geen geruis, gekraakt of eender welke andere storing. Ik ben hier echt zoooo tevreden van. 

En aangezien wij in een nieuwbouw zitten waar de isolatie van hele goede kwaliteit is, gaat de ontvangst niet verloren.

Hoe heb je het bereik 330 meter ervaren?

Ik heb heel het huis afgelopen om toch maar een negatief puntje te vinden , maar helaas over de afstand kan ik alleen maar zeer positief zijn. Overal in huis (nieuwbouw) blijft het bereik super goed.

Van de kamer, tot de zolder, tot op straat, in de tuin, het blijft een super ontvangst.

Wat vind je van de babyfoon over het algemeen?

Review babyfoon

Net de babyfoon aangekregen en uitgepakt. Zonder de handleiding te lezen direct begonnen. Dit is een heel gemakkelijk menu, even de taal goed zetten en beginnen. Zeer eenvoudige en duidelijk in gebruik.

De test dag 1:

We gaan richting de avond, tijd voor de nacht. Mijn jongen slaapt nog niet door, hij krijgt al 6 maanden borstvoeding en dat wil nog zeggen s'nachts bijvoeden. Daarom dat Vinz ook op mijn kamer ligt maar wel in zijn wiegje.Nu dat we de avent babyfoon testen, hoop ik stilletjes aan hem naar zijn eigen kamer te brengen. Want een goede babyfoon daar moet je toch op kunnen vertrouwen. Want je baby'tje wil je toch met liefde omringenVinz heeft zonet zijn laatste voeding gekregen, hij is al zeer moe. Ik zet het lichtje op, op de plafond komen allerlei figuurtjes, ik kijk er zelf heel de tijd naar, Vinz heeft er geen oog voor hij zit al in dromenland.

De test dag 2:

Het middag dutje. Vinz ligt in zijn eigen kamer in zijn grote bed. Dat is hij niet gewoon. Muziekje op lichtje aan en lichtfiguurtjes aan.Ik ga naar de kamer aan de overkant. Ik hoor vinz luisteren naar de muziekjes. Ik kan ze vanop afstand mee bedienen. Terug afspelen of stoppen. Ik hoor vinz zeer helder zonder geruis precies of hij ligt naast me. Ineens begint hij te snikken en hij gaat beginnen huilen.Ik ga vlug naar hem toe en troost hem. Even later valt hij in slaap.Ik doe de deur zachtjes tegen en ga verder.enkele minuten later nog steeds stil, hij slaapt nog. Test af en toe de babyfoon om te zien of hij nog werkt. Het geluid is echt zeer helder, ook als ik door heel het huis wandel. Van de garage tot op de zolder.Ik mis wel één ding dat de bedieningsknoppen oplichten. Nacht 2:Voorlopig blijft hij nog steeds bij me op de kamer slapen in de nacht met de borstvoeding. Een werkende moeder heeft ook haar rust nodig anders kom ik de dag niet goed door. Vinz heeft zijn laatste voeding binnen, slaapzakje aan, wiegje in.Ik zet het muziekje op, lichtjes aan en Vinz lacht.Kijkt zeer geboeid naar boven, de figuurtjes bewegen, verspringen heel zachtjes. De muziek geeft hem een rustig gevoel. Ik ga ondertussen de kamer uit. Ik zet me aan het bureau met de babyfoon. Ik luister naar de lieve geluidjes die vinz maakt.Enkele minuten later valt hij in slaap.

Testdagen nadien:

Vinz vindt het geweldig om naar zijn eigen sterrenhemel te kijken. Ik heb zelf een favoriet liedje dat zich afspeelt op de babyfoon. En ik laat dit liedje zich telkens herhalen, ook ik word er rustig van ;-).

Het gemakkelijke is dat je vanop afstand kan spreken tegen je baby. Je kan de eerste troostende woordjes al doen, terwijl je richting de slaapkamer wandelt, en dat heeft een groot voordeel. Vinz wordt er al een beetje rustiger van en begint me al te zoeken.

De muziek kan je eender waar opzetten ook de lichtjes. Zo gemakkelijk, en herhalen en herhalen. Je kan dit ook instellen via de timer.

Zooooo handig.

Het slaapritueel gaat elke dag hetzelfde, slaapzakje aan, muziekje op, sterretjes aan, even genieten samen en dan in Zzzzzslaap vallen. 

Ik ben zo blij met deze babyfoon ik zou hem niet meer willen missen.

Heel gemakkelijk in gebruik en bediening. 

Zowel draadloos als in het stopcontact te gebruiken, wil je wisselen van kamer geen probleem trek de stekker uit en hij blijft verder muziek maken (wel als er batterijen inzitten)

Om toch een kleine opmerking te maken, jammer de bedieningsknopjes niet oplichten als je erop drukt. Maar als dat het enigst is :-) 

ik zou hem ook zeker aanraden aan anderen. 

Videos

Scores

 • Effect van het nachtlampje, sterrenprojectie en MP3 om je baby te kalmeren
  9.0
 • Wat vind je van het kristalheldere geluid?
  9.0
 • Hoe heb je het bereik 330 meter ervaren?
  9.0
 • Wat vind je van de babyfoon over het algemeen?
  9.5

Totale score

9.1
Mar10neke

Mar10neke

Een actieve mama van 35 jaar, die graag van uitdagingen houdt. Samen met haar zoon 3,5jaar en dochter 1,5 jaar allerlei leuke activiteiten aangaat. Sinds september'16 uit elkaar met de papa van haar twee kindjes. Ondertussen een nieuwe relatie met een lieve man die ik 16 jaar geleden heb leren kennen op een vakantiejob. In deze nieuwe relatie kwamen er ook 3 lieve nieuwe kinderen bij. 11 jaar, 9 jaar en 7 jaar. Een hele leuke bende als we allen samen zijn.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >