Philips Avent babyfoon SCD580

Door: Margreet
Margreet
TESTMOEDER Margreet

Even voorstellen...

Ik ben Margreet Kooistra, 26 jaar oud, getrouwd, moeder van 2 kinderen. 

In het dagelijks leven ben ik huismoeder en werk nog 3 dagen als verkoopmedewerkster bij de bakker! Zo blijft het werken leuk, en als ik thuis ben heb ik ook alle tijd en aandacht voor de kinderen.

Ik ben benieuwd wat we hier allemaal tegen gaan komen. Ik ben al heel blij dat ik nu de nieuwe babyfoon van Philips Avent mag testen! Ik ben benieuwd naar de testen, en houdt jullie uiteraard op de hoogte! En daar was de babyfoon van Philips Avent al, het testen kan beginnen!

8.8

voordelen

 • Kristalhelder geluid
 • Projector
 • Rustige slaapliedjes

nadelen

 • Nachtlampje

Effect van het nachtlampje, sterrenprojectie en MP3 om je baby te kalmeren

Van het nachtlampje komt weinig tot geen licht, deze hebben wij daarom weinig gebruikt. Hij zou wat ons betreft iets feller mogen, deze functie is in deze staat overbodig. Je ziet helaas alleen het lichtje branden,maar het straalt niet de kamer binnen. Ik heb een foto bijgevoegd zodat jullie een idee krijgen hoe fel dit licht is. 

De sterrenprojector is wel een groot succes, als ons ventje onrustig is en wij zetten de projector en een muziekje aan, dan word hij rustig. De projectie welke bestaat uit, sterretjes, hartjes, rondjes, wolkjes en dergelijke zijn duidelijk te zien op het plafond. Deze verspringen in langzaam tempo. Het tempo zorgt ervoor dat ons zoontje ontspant. Hij volgt de vormen en wordt hier erg rustig van, een groot succes!

Mp3 is een leuke toevoeging aan de babyfoon, maar op de babyfoon zelf zitten ook verschillende leuke/rustige melodieën.Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat je de sterrenprojector en de melodieën samen aan kunt zetten. De mp3 functie is helder van toon, zo ook de bestaande melodieën. 

Foto’s

Wat vind je van het kristalheldere geluid?

Het kristalheldere geluid is ook echt kristalhelder! Zelfs de kleinste piepjes en geluidjes hoor je! Totaal geen last van ruis, zelfs niet als we de babyfoon meenemen naar buiten. 

Foto’s

Hoe heb je het bereik 330 meter ervaren?

Het bereik hebben we meerdere malen getest. De eerste keer is mijn man naar de supermarkt op de hoek gelopen, dit is 330 meter verderop. Helaas viel het bereik al veel eerder weg, bij +- 135 meter. Moet ik er wel bij zeggen dat we een goed geïsoleerde woning hebben, en dat we midden in een woonwijk wonen, waardoor er misschien wel blokkades kunnen zijn voor het bereik. 

Omdat de andere recensies van mijn mede testmoeders zo positief waren over het bereik hebben we dit meerdere malen getest.

De tweede keer ben ik een eindje gaan lopen met de babyunit. Ook toen kwamen we tot ongeveer 135 meter, vanaf 100 meter werd het geluid minder helder en begon deze meer te storen.

Foto’s

Wat vind je van de babyfoon over het algemeen?

Het is een heel simpele maar wel heel uitgebreide babyfoon. Ook gemakkelijk in gebruik! De vormgeving van de babyfoon is praktisch. Hij is klein en behendig. De knopjes spreken voor zich. Waar wij wel aan moesten wennen is dat je de ouderunit nog aan moet drukken als je de stekker in het stopcontact doet. De functies op de babyunit waarmee je de sterrenprojector,melodieën en nachtlampje aan kunt zetten is erg handig. Als je baby onrustig is kun je deze vanaf afstand inschakelen. 

Wat ik ook erg handig vind is het huilalarm. Ben je in een drukke ruimte en word er veel gepraat dan kun je hem altijd nog voelen trillen, zo kun je altijd adequaat op je kindje reageren.

De luchtvochtigheid op de babykamer word gemeten en ook de temperatuur, word het te koud, of juist te warm op de babykamer dan knippert er op het scherm: te koud/te warm! Hier kun je dan goed op participeren. 

Ik ben blij dat ik deze babyfoon mocht testen. Mijn voorkeur ging in eerste instantie uit naar een babyfoon met camera. Door de Philips Avent te testen ben ik overstag. Ik hoef geen babyfoon met camera meer. Ik ben tevreden over deze zeer uitgebreide, met projector en muziekjes en natuurlijk het kristalheldere geluid babyfoon! Nog nooit zo helder gehoord via babyfoon!

Foto’s

Scores

 • Effect van het nachtlampje, sterrenprojectie en MP3 om je baby te kalmeren
  9.0
 • Wat vind je van het kristalheldere geluid?
  9.5
 • Hoe heb je het bereik 330 meter ervaren?
  7.0
 • Wat vind je van de babyfoon over het algemeen?
  9.5

Totale score

8.8

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >