Phil&teds, een eyecatcher voor het publiek

Door: Dominique Schipper-Dekker
Dominique Schipper-Dekker
TESTMOEDER Dominique Schipper-Dekker

Even voorstellen...

Hallo, ik ben Dominique en in het kort zal ik mij even voorstellen! Ik ben zelf 29 jaar en moeder van twee dochters. Eentje van ruim 3 en eentje van 10 maanden. Ook ben ik getrouwd met mijn man Bjorn. Zowel ik als mijn man zijn beide werkzaam als vrachtwagenchauffeur! Super leuke job :) Zelf werk ik 3 dagen en Bjorn 4, waardoor we ook samen nog voldoende tijd vrij hebben voor de kinderen. In mijn vrije tijd zorg ik uiteraard voor het huishouden, het liefst als de kinderen in bed liggen of als de oudste naar de PSZ is, zodat als de meiden wakker zijn ik zoveel mogelijk tijd voor ze heb. 

9.2

voordelen

 • Mooie stijl volle wagen
 • Hoge duwstang
 • Comfortabel om te lopen
 • Makkelijk te manoeuvreren
 • Klein en compact om mee te nemen

nadelen

 • Weinig zicht voor degene die onderin zit
 • Geen vering bij de voorwielen
 • Te weinig bescherming bij de achterwielen

Introductie

Voor aanvang van het product was ik natuurlijk blij dat ik was uitgekozen als testmoeder, maar toch ook wel sceptisch. Zal het bevallen, is de wagen mooi, wat zullen anderen er van zeggen. Maar alle zorgen waren in één keer verdwenen dat de wagen kwam. Mijn eerste indruk was SUPER! Mooie wagen, fijne zitgedeeltes, lekker hoog aangezien ik zo lang ben. Toen kon de test beginnen!

De test

In dit artikel wil ik jullie mijn ervaringen delen met de Phil & Teds Verve. Nadat ik door mamaplaats was uitgekozen om dit artikel te testen was ik ook best wel nieuwsgierig, van wat zal het zijn en wat kan ik verwachten. Maar de allereerste bevinden kan ik alleen maar als SUPER omschrijven. Op een paar kleine details na spreek ik vol lof over deze kinderwagen. Laat ik beginnen bij de uitstraling.

Uitstraling

Om te zien een prachtige, maar ook wel luxe wagen. Je bent best wel een eyecatcher voor het publiek! Mooi smal vormgegeven, gemaakt van zeer degelijke onderdelen, maar absoluut niet lomp om te zien. De wagen is ook zeer geschikt voor langere mensen (zoals ik zelf en mijn man, beide 1,90 m.). De duwstang is verstelbare in 6 verschillende hoogten van zeer laag, naar behoorlijk hoog. Dus voor iedere lengte man of vrouw zit er wel een prettige stand bij.

Soepel rijden

De wagen loopt ook lekker soepel. Ook met het gebruik van twee kinderen blijft de wagen licht lopen. En mocht je de jongsten onderin hebben en het voorste zitgedeelte is leeg, dan kantelt de wagen niet achterover. De wielen willen tijdens het lopen nog wel eens omhoog komen bij ongelijke weggedeelten, maar hij hangt of valt automatisch weer naar beneden. Het gewicht blijft hoe dan ook aan de voorkant. Ook voor de wat langere mens is het fijn lopen. Je hebt voldoende beenruimte en loopt absoluut niet tegen het onderste zitgedeelte aan.

Nu is het wel zo dat de wagen soepel loopt op de gewone wegen, te denken aan een stoep, asfalt, licht ruwe paden, maar niet op extreme bospaden of op het strand of in de zandvlakten. We hebben dit zelf uitgetest door naar het bos en het strand te gaan, maar voor de ruwere en ongelijke ondergronden is deze wagen niet geschikt. Wel kan ik de wagen complimenteren over het feit dat je ( ook als mens met langere benen ) voldoende loopruimte hebt bij je benen/voeten. Je stoot absoluut niet tegen het onderste zitgedeelte aan!

Het zitgedeelte

Het zitgedeelte van de wagen zijn ook fantastisch in gebruik. De zittingen zijn lekker zacht wat een prettig gevoel geeft bij de kleintjes, maar ook zijn de zitgedeelten ruim opgezet waar door ze ook nog gewoon wat lekkere bewegingsruimte hebben. Het kleine zitgedeelte onderin de wagen is te stellen in 4 standen. Dit zitgedeelte kun je alleen niet helemaal plat doen, dat is wel een klein minpuntje helaas. Met het zitgedeelte aan de voorzijde van de wagen heb je ook diverse mogelijkheden. Ze kunnen uiteraard gewoon lekker rechtop zitten, maar ook kan de voorzijde helemaal plat zodat er lekker in geslapen kan worden. Wel is het zo dat als je het zitgedeelte aan de voorzijde helemaal plat legt er geen ruimte meer is bij het onderste zitgedeelte.

Makkelijk inklapbaar

De kinderwagen van Phil & Teds kun je ook zeer klein en compact inklappen. Ook zit er een vergrendeling op als je de wagen hebt ingeklapt, dat de wagen niet zomaar uiteen valt als je de wagen op zou tillen. Helaas is wel gebleken door te proberen, dat de wagen niet in de allerkleinste kofferbakken past (getest in een Peugeot 107).

Videos

Eindoordeel

Ook zal ik toch ook nog even wat kleine minpunten op moeten noemen. Sommige dingen vind ik namelijk gewoon minder prettig aan de wagen. Maar ook dat is natuurlijk iets persoonlijks, daar hoef je absoluut de wagen niet op af te keuren. De kleinste die in het onderste gedeelte van de wagen zit, die kan alleen wat zien door opzij te kijken. Dat is op zich niet heel erg storend, maar vind ik wel erg jammer. Zelf heb ik aan de sluiting van het bovenste gedeelte nog een speeltje gehangen zodat ze zichzelf alsnog lekker kan vermaken. Wel mis ik de vering bij de voorwielen. Dus bij het afrijden van de stoep bonkt de wagen nogal. Maar doe je voorzichtig en rustig aan, dan gaat het goed! Mocht je kindje wat in het onderste gedeelte zit wat groter worden, dan is het wel raadzaam uit te kijken bij de wielen. Er zit een prima bescherming omheen, maar worden de armpjes wat langer, dan kunnen ze om de bescherming heen met de vingertjes. Hopelijk hebben jullie door mijn review een idee gekregen van deze prachtige wagen. Totaal gezien zeker een aanrader!

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.5
 • Veiligheid
  9.0
 • Uiterlijk
  10.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.5
 • Uitstraling
  10.0

Totale score

9.2
Dominique Schipper-Dekker

Dominique Schipper-Dekker

Hallo allemaal :) Ik ben Dominique, 29 jaar en moeder van 2 kinderen. Samen met mijn man, kinderen en onze poes woon ik in een redelijk klein plaatsje in West-Friesland, vlakbij Hoorn. Van beroep ben ik vrachtwagenchauffeuse en bevoorraad ik voor mijn werkgever Peter Appel Transport de Deen winkels hier in de omgeving. Samen met mijn dochters Benthe (4) en Dena (1) en mijn man genieten we lekker van elkaar. Thuis, maar ook als we lekker op stap zijn. We gaan graag naar de speeltuin, dierentuin of het bos, keuze genoeg dus! Hopelijk hebben jullie een kleine indruk gekregen van wie ik ben en kan ik jullie goed informeren over de nieuwe producten die ik mag testen als testmoeder voor mamaplaats!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >