Phil&teds Vibe is echt een aanrader

Door: Els Hoefakker
Els Hoefakker
TESTMOEDER Els Hoefakker

Even voorstellen...

Hoi ik ben Els. Ik ben 28 en mama van vier jongens. Voordat ik mama werd was ik juf op de basisschool. Ik heb in bijna alle klassen lesgegeven. Alleen groep 3 heb ik nooit gehad. Het liefst stond ik voor groep 5, dan krijgen de kinderen voor het eerst geschiedenis en aardrijkskunde, echt heel leuk. Maar met 4 eigen kids is het niet haalbaar meer om nog les te geven, ik wil er nu gewoon voor de jongens zijn. Van 2009-2012 hebben we in Amerika gewoond. Onze middelste twee kids zijn dus echte Amerikanen. Maar inmiddels zijn we al bijna weer twee jaar terug. Mijn hobbies zijn lezen, puzzelen ( legpuzzels en puzzelboekjes van allerlei soorten) creatief bezig zijn of lekker buurten bij mijn vriendinnen.

8.8

voordelen

 • Grote stevige wagen. Robuust en toch elegant
 • Grote zonnenkap, werkt perfect
 • Rijdt lekker soepel en licht. Makkelijk te sturen, ook met 1 hand
 • Kan op een compacte manier 2 kinds meenemen + kleine boodschap
 • Het verstellen van de schouderbandjes werkt goed
 • Hoogste stand van de duwstang is hoog genoeg

nadelen

 • 1 voorwiel (gevaarlijk en wiebelig bij stoeprandjes)
 • Rugleuning laten zakken is schokkerig en niet fijn als je kindje slaapt
 • In deze kinderwagen 'zit' je kindje altijd iets achterover
 • Risicovol als kinderen willen helpen met sturen

Introductie

Ja hij is er, Wat leuk, nu kan het toeren beginnen. Maar nee, Natuurlijk moet hij eerst in elkaar gepuzzelt worden. Gelukkig is het mooi weer en spelen de oudste twee in de speeltuin achter het huis. De 3de ligt in bed, en de jongste ligt lekker in de box te knikkebollen. Doosje open en installeren maar. Eerst het boekje vinden. Zag hem nergens, maar ineens lag hij op de grond. Ook goed. Hebbes dus. Goed lezen hoe dat allemaal moet, want je wil hem niet bij de eerste keer uitvouwen gelijk stuk hebben. De instructie is duidelijk. Het boekje laat alles zien aan de hand van plaatjes. Dus geen zinnen die je n iet snapt gewoon plaatjes kijken. Maar dat is ook best pittig. Want je weet niet hoe het vouwen voelt. Waar iets naartoe moet knikken enzo. Dus goed plaatje kijken, wagen bestuderen en dan maar proberen. 

Veiligheidspalletjes allemaal los, en ja hij gaat. Wel voorzichtig doen, de eerste keer ging lastig, maar de tweede keer al beter en de derde keer ging soepel. Zie je wel, gewoon even wennen. (trouwens dat herhaalde vouwen heb ik pas gedaan met de wielen erop hoor) En dat ging makkelijk. Spatborden klikklak, wieltje klikklak, pinnetje erin, Easy as pie! Met de zonnenkap had ik wat meer moeite, wat is nu de voorkant?? En waar moet ie precies. Beetje schuiven en dan zit ie toch wel mooi. Dan nog de bumper erop en klaar. Er zit ook nog een dubbelkit bij. Dat ging ook goed. Het inklikken is erg makkelijk. Als je de plaatjes goed bekijkt en zo de instructies volgt is het prima te doen. Dan nog proberen op te vouwen met de dubbelkit erop. Ja want dat kan. Moet wel het voorwiel op zwenken staan merkte ik. Anders zitten ze elkaar in de weg. Maar dan vouwt ie prima op. Mooie wagen. Nu gaat het testen beginnen. Kom babies wakker worden. Mama wil rijden!

De test

Met vier kinderen en zonder auto is het lekker druk en een hele opgave om iedereen op de juiste tijd op de juiste plek te hebben.. De oudste(Rens) is vijf en fietst en wandelt goed. Thomas is 3 loopt redelijk en is vlot met zn loopfiets. Maar Sam is bijna 2 jaar en Gijs is net 3 maanden. Die lopen echt nog niet naar school en daar moeten we wel elke dag zijn. Ook naar de winkel is het even wandelen. Eigenlijk doen we alles wandelend en op de fiets en dan is een goede kinderwagen gewoon onmisbaar. De Phil and Teds VIBE doet het super. Je kan de jongste twee er op verschillende manier inleggen en dan heb je zelfs nog ruimte voor een kleine boodschap, terwijl je toch niet zo groot en breed bent als andere duowagens. De kinderwagen is zeer ruim. Een grote kleuter zou er ook nog in kunnen. En met 20 kilo draagkracht kan Rens er ook nog prima in. Hoewel de wagen redelijk klein opklapbaar is, laat ik hem meestal gewoon uitgeklapt. Gijs doet er vaak een dutje in, en ik kan hem zo even buiten in het zonnetje parkeren of juist in de gang voor wat rust. Hij ligt er heerlijk in. Hij ligt dan wel op het harnas dus die vouw ik dan wat naar buiten toe. De kussen zelf zijn wel heerlijk zacht. 

Erg handig in gebruik, ook voor 2 kids

De Phil and Teds Vibe kan je op schillende manieren inzetten. Nu is Gijs nog erg klein en is het voor hem het lekkerst om onderin te liggen, en de duokit daarbovenop te plaatsen. Zo is de kinderwagen makkelijk als slaapplekje voor overdag. Uiteraard is de wagen bedoeld om je kind in te vervoeren en dat kan op meerdere manieren. Als baby kan hij prettig onderin, maar hij kan ook voorin met een lichte achteroverliggen terwijl broer/zus in de duokit onderin gaat. De kinderwagen manouvreert soepel en licht, waardoor je goed tussen stellingen en gangen in winkels kan doorrijden. De wagen is wel vrij breed maar ik ben tot nog toe niets tegengekomen waar dat een belemmering vormde. Bijvoorbeeld sommige kassa’s zijn smaller dan andere, met mijn oude kinderwagen zat ik dan klem, maar daar kan ik nu makkelijk tussendoor. Het mandje onderin is groot genoeg om mijn driedaagse boodschappen in te vervoeren. Dat is echt heel fijn en had ik niet verwacht.

Soepel rijden

De wagen rijdt goed in het bos, het park, op de stoep. Zelfs op die ene stoep met al die boomwortels, waardoor alle tegels schots en scheef liggen, daar kan ik nu gewoon doorrijden. Eerder moest ik altijd op de straat gaan rijden, omdat die hindernis voor de andere wagen niet te nemen was. Er zijn wel wat verbeterpuntjes. De rugleuning gaat nu in stappen naar beneden die je niet graag uitvoert als je kindje ligt te slapen (zie filmpje). Hier zou een meer geleidelijk systeem voor moeten komen. De rem van de wagen gaat er gemakkelijk op, maar om hem weer te ontgrendelen moet je de grote knop met twee handen aan beide kanten met evenveel druk induwen en dat gaat best lastig. Dit mag iets soepeler. Maar meer verbeterpunten kan ik niet bedenken. 

Videos

Eindoordeel

Deze wagen vind ik echt een aanrader. Al zou ik dan wel doorverwijzen naar de Phil and Teds Verve, vanwege de dubbele voorwielen. 1 Voorwiel vind ik gevaarlijk en heel vervelend. Tijdens het rijden op de stoep merk je er niets van, maar bij het nemen van stoepjes en randjes wel. De wagen vouwt relatief klein op voor zon grote wagen. Maar het is wel nog steeds een heel pakket. Ik heb hem in de Fiat 500 gekregen, maar dan wel met de bank plat. Als je een grote achterbak hebt past het makkelijk. De Vibe rijdt zo lekker dat je echt zin krijgt om lekker te gaan wandelen. Jij loopt er lekker achter en je kindjes zitten heerlijk comfortabel en zacht. De Vibe vouwt ook zo lekker makkelijk op. Het is een heel eenvoudige handeling en het wordt een mooie pakketje. Ik vind het ingenieus hoe ze de harnasjes hebben gemaakt. Je kunt zo makkelijk even verstellen. Ik heb hier ook een filmpje van bij gedaan. Zo veel simpeler dan bij andere wagens. Dus: De Phil and Teds Vibe is een mooie, stylisch, praktische, stevige, soepelrijdende kinderwagen, waar je op een prettige manier twee kinderen in kan vervoeren. Ze zitten er comfortabel en ruim in, en als baby lig je beschermd tegen zon en wind en hoef je niet helemaal vast gemaakt te worden. De wagen is eenvouding op te klappen en kan makkelijk ergens in een hoek worden gezet. Het enkele wiel aan de voorkant is wel lastig in gebruik. De zonnekap geeft veel schaduw en de zonnehor geeft voldoende schaduw voor je kindje onderin. De kinderwagen rijdt zo prettig dat je echt zin krijgt om lekker een eindje te gaan wandelen. Je wordt niet moe van het duwen, of krijgt er een zere rug van.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  10.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  9.0

Totale score

8.8
Els Hoefakker

Els Hoefakker

Ik ben Els, 28 jaar en moeder van 4 jongens, Ik woon op de veluwe met veel plezier met mijn vijf mannen. Daardoor zijn we altijd vlak bij bos en hei en daar genieten we van. Wij doen hier alles lopend en op de fiets, wat tot nog toe heel goed gaat. gelukkig zijn school en winkel op loop afstand. Voor oma moeten we wel op de fiets, maar die komt ook regelmatig naar ons :) Mijn hobbies zijn lezen, puzzelen, wandelen, en gezelschapsspelletjes. Ik hou ook erg van creatief bezig zijn, maar heb er met vier jongens niet echt de rust en de tijd voor. Ben wel altijd op zoek naar envoudige leuke kinderknutsels om thuis te maken. Ik heb de pabo gedaan en een aantal jaar als lerares gewerkt op verschillende scholen, Vast en als invaller. Onze middelste twee kindjes zijn Amerikanen omdat wij drie jaar in Texas hebben gewoond. Dat was een heel ervaring die we graag nog eens over zouden doen. Heerlijk om van twee werelden iets mee te maken.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >