Phil and teds Smart Lux kinderwagen functioneert goed

Door: mayke nelemans
mayke nelemans
TESTMOEDER mayke nelemans

Even voorstellen...

Ik ben Mayke moeder van een dochter van 7 maanden Ira genaamd. Mijn man en ik werken beiden onregelmatig waardoor ons leventje best weleens hectisch kan zijn. De omschrijving die bij het te testen product de Phil & Teds Smart Lux kinderwagen stond sloot helemaal bij ons leventje aan waardoor het me interessant leek in te schrijven voor deze kinderwagen.

7.9

voordelen

 • De kinderwagen rijdt erg comfortabel
 • Kunnen veel boodschappen onderin de bak
 • De zonneklep kan helemaal voor je kindje
 • De grote wielen zijn eenvoudig van het frame te halen
 • De kinderwagen klapt makkelijk in en uit
 • Op de gesp waarmee je de riem vast klikt zit een veiligheidsknopje

nadelen

 • De duwstang is niet in hoogte verstelbaar
 • In de omschrijving staat niet duidelijk omschreven hoe de schouderbandjes ingekort kunnen worden
 • Voor kleinere auto’s is hij nog net iets te kolosaal
 • De pinnen van de grote wielen zitten los in het wiel, je kunt hierdoor de pinnen kwijtraken
 • De stang die voor het kindje komt te zitten, zit in het gezichtsveld van het kind
 • De zwenkwielen zijn moeilijk vast te zetten
 • De remkabels zijn vrij gevoelig

Introductie

We hebben het product op 28 maart ontvangen en sinds dien hebben we het product al actief in gebruik. We zijn erg erg blij mee we zien hoe fijn ons kindje het vindt om erin te zitten en ook vinden we het fijn dat hij in vele omgevingen te gebruiken is.

De test

Hoe de kinderwagen integreert, en een aanvulling is op ons drukke gezinsleven: De kinderwagen is snel in en uit te klappen. Ook is de rem makkelijk te bedienen en zit er een bandje aan de duwstang, dat je om je pols kan doen. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan de veiligheid van het kind. Je kindje kun je makkelijk en snel (kindje zit vaak meteen goed) in de wagen zetten waardoor je snel weg kunt. Ook kun je er makkelijk boodschappen mee doen; er past best veel aan boodschappen onder in de wagen waardoor je makkelijk door rijdt nadat je bijvoorbeeld je hond hebt uitgelaten. De wagen is altijd goed in evenwicht, ook met boodschappen onderin.

De functionaliteiten van de kinderwagen

Kan op vele gebieden gebruikt worden. In de stad, in het bos of in het park. De wagen rijdt soepel over asfalt, maar kan ook gebruikt worden op onverharde wegen. Ik heb geen problemen met de banden ervaren. Op basis van de korte testperiode zou ik zeggen dat de banden stevig genoeg zijn. Ook is de zitting makkelijk in verschillende standen te zetten zodat je kindje erg comfortabel kan zitten of liggen. Indien de schouderbanden goed vast zitten, zit je kindje goed rechtop en in mijn geval vond het kindje het erg comfortabel zitten/liggen. De bijgeleverde stang belemmerde het gezichtsveld van mijn kindje wel behoorlijk, waardoor ik deze liever niet gebruik. De kinderwagen past achterin de auto, mits de kofferbak groot genoeg is. Ik heb zelf een Citroën C2 en een Opel Corsa en in beide auto’s past de kinderwagen maar net achterin. De wielen moeten hiervoor losgekoppeld worden, maar dit kan eenvoudig gedaan worden.

Verbeteringen kinderwagen

Het zou fijn zijn als de kinderwagen in hoogte verstelbaar is. Mijn man is 1.90m en ikzelf ben 1.60m. Voor mijn man is het een uitstekende hoogte (erg ergonomisch) maar voor mij is hij aan de hoge kant, waardoor ik niet heel gemakkelijk over drempels en stoepranden heen kom. De gordels zouden iets beter verstelbaar mogen zijn. Ik heb systemen gezien met een schuifsysteem, terwijl dit systeem gebruik maakt van clipjes. Ik kan hem niet helemaal perfect laten aansluiten bij mijn kindje, de bandjes over schouders zitten te los. Later bleek dat de bandjes op de schouders strakker gezet kunnen worden, maar dit was niet duidelijk omschreven in de handleiding. Ik vind dat de handleiding in dit opzicht wel duidelijker zou moeten zijn. De handleiding is in het algemeen erg beknopt, maar de informatie die er verder in staat, is wel de meest belangrijke.

Foto’s

Videos

Eindoordeel

De wagen functioneert goed op onverharde wegen en zelfs bergachtig terrein, maar er zitten ook enkele nadelen aan (die we hieronder hebben benoemd). Hierdoor zouden we de wagen niet aan iedereen aanraden.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  7.5
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

7.9
mayke nelemans

mayke nelemans

Ik ben een moeder van 2 kindjes een dochter Ira van 30-8-2013 en een zoon Xeno 1-2-2016. Ik ben getrouwd met Martijn sinds 11-5-2012.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >