Testmoeder: Oral-B elektrische tandenborstel

Door: mamavanMick&Boaz
mamavanMick&Boaz
TESTMOEDER mamavanMick&Boaz

Even voorstellen...

Wat leuk om testmama te mogen zijn van de oral-B elektrische tandenborstel voor kinderen! Ik ben mama van twee heerlijke, stoere, energieke, maar vooral lieve jongetjes: Mick (5) en Boaz (2)! Ik heb ons opgegeven omdat wij heel nieuwsgierig waren naar deze tandenborstel en vooral om te kijken of het ons iets zou kunnen brengen. Tandenpoetsen is voor Mick en Boaz namelijk geen favoriet momentje van de dag en dus voor mama ook niet (lees: boze blikken tot aan worstelingen ;)..). Ik laat het ze ook niet graag alleen doen, omdat ik dan toch bang ben dat het niet precies zal gebeuren zoals ik wil. Een schoon gebitje is natuurlijk heel belangrijk. En daarbij merk ik dat de tweede keer poetsen in de ochtend er regelmatig bij inschiet i.v.m. de strakke ochtendplanning.. Tja, ze moeten hier in huis toch allemaal weer op tijd op school, werk en bij het oppasadres zijn.. Aangekleed, ontbijt achter de kiezen, tasjes ingepakt. Hoe fijn zou het dan niet zijn als Mick zelf zijn tandjes goed zou kunnen poetsen?! We gaan eens uitproberen of deze elektrische tandenborstel hier ons een handje bij kan helpen.

9.5

voordelen

 • Handige timer
 • Ligt makkelijk in de hand
 • Aantrekkelijke print erop
 • Poetst goed

nadelen

 • Mond moet ver open zijn
 • Kriebelt aan zijn neus

Wat was de eerste reactie van je kind?

Een pakje met de post dat Mick uit mocht pakken. Wat een feestje! 

gaaaaaaf! Een Superheldentandenborstel!!!! Toen de tandenborstel voor het eerst aan ging was het best even spannend. Voor Mick was de eerste keer poetsen met een elektrische tandenborstel even wennen. De tandpasta werd eerst even op de vinger gedaan en geproefd ('lekkere snoepjestandpasta' volgens Mick). Vervolgens kon de tandpasta op de tandenborstel en gingen we aan de slag. En wat fijn, de tandenborstel bleek al goed opgeladen in het doosje te zitten, dus geen teleurstelling van het eerst moeten opladen. Nadat Mick eerst zelf wat aangerommeld en gepoetst had, heb ik de tandenborstel van hem overgenomen om een handje te helpen. Het tandenpoetsen ging meteen relaxed door één voor één de tandjes langs te gaan. Hij moet wel iets verder zijn mond open doen om er goed bij te kunnen, daar is hij zelf wat minder comfortabel bij. Ook krijgt hij er kriebel van in zijn neus. Maar vooral: wat is het interessant!! Zijn kleine broertje hangt ook regelmatig tussen mij en Mick in om te bekijken wat er allemaal gebeurt. En wat handig, die timer! 

Is de tandenborstel geschikt voor een kind van 3+?

De tandenborstel is zeker geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder. Zelfs Boaz (2) wilt graag gepoetst worden met de elektrische tandenborstel, al kan ik me voorstellen dat wanneer de kiesjes doorkomen dit geen prettige keuze is. Maar op dit moment is Boaz onder de indruk en laat zijn tandjes er goed mee poetsen. Ik kan er de tanden van Mick ook goed mee poetsen en ook kan Mick zelf de tandenborstel hanteren en bedienen, voor mij ook erg belangrijk op de weg naar zelfstandig leren poetsen.

Is de tandenborstel goed vast te houden in de handjes?

Mick kan de tandenborstel goed hanteren en bedienen. De tandenborstel heeft een goede greep voor Mick, al was dat de eerste keer nog wat lastig en hield hij hem heel hoog vast.. Zie filmpje! 

Blijft je kindje zonder hulp poetsen tot de timer is afgelopen?

Mick poetst nu in de ochtend zelfstandig. Daarbij gebruikt hij soms de Disney magic timer app. Soms vergeet hij door deze extra timer dat hij aan het tandenpoetsen is, dit komt vooral door een plaatje dat in 2 minuten schoon gepoetst wordt. Twee dingen tegelijk doen blijkt dan lastig. Daarom hebben we besloten deze leuke, vrolijke app in te zetten wanneer ik s' avonds zijn tanden poets. Dan gaat het prima. Ook kan hij binnen deze app 'stickers' na iedere poetsbeurt verdienen, de stickers worden dan in een stickerboekje geplaatst. Hij vindt het reuze interessant! Als ouder kun je ook een extra sticker geven bij bijv. een tandartsafspraak of het poetsen zonder huilen/mopperen.

Zonder de afleiding van de app blijft Mick goed door poetsen tot de timer van de app is afgelopen. Ik vraag hem dan nog even of hij alle tandjes gehad heeft en dat laat hij dan met een big smile zien. Het ziet er steeds schoon uit, ook net na een boterham met chocoladevlokken!

Vind je dat de tandenborstel de tandjes goed schoon maakt?

Ik vind zeker dat de tandenborstel de tandjes goed schoon maakt. Ik heb gemerkt dat ik zijn tandjes met meer gemak schoon krijg dan met een gewone tandenborstel. Ook merk ik dat dit sneller gebeurd, ik hoef niet veel moeite te doen. 

Foto’s

Videos

Scores

 • Wat vind je van de uitstraling van de tandenborstel?
  10.0
 • Wat vind je van de werking?
  9.0
 • Is de tandenborstel gebruiks- en kindvriendelijk?
  9.0
 • Raad je de tandenborstel aan?
  10.0

Totale score

9.5
mamavanMick&Boaz

mamavanMick&Boaz

Mama van Mick & Boaz.. 2 fantastische mannetjes! Stoer, ondernemend, maar vooral super lief!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >