Wintersport van Pharos Reizen getest!

Door: Marion2
Marion2
TESTMOEDER Marion2

Even voorstellen...

Hi! Ik ben Marion en heb 3 kindjes: Rosa van 10, Felice van 7 en Huub van 3. Wij zijn zelf ervaren skiërs, maar dit jaar gaan wij voor het eerst met het hele gezin.

Onze ideale skivakantie zou de volgende eigenschappen moeten hebben: Kleinschalig, Nederlandse skileraren voor kinderklasjes, crèche, makkelijke pistes met voldoende rood. Inclusief ontbijt en diner, huisje met een lekkere woonkamer, 2 slaapkamers, badkamer met bad. En natuurlijk een gezellige en verzorgde sfeer. Dit had Vakantiepark Kirchleitn zeker, lees hieronder mijn ervaring.

8.9

voordelen

 • Fijne accommodatie
 • De ANWB-Crèche is super
 • Alle maaltijden zijn inbegrepen
 • Goede service en vriendelijk personeel

nadelen

 • Niet echt geschikt voor kinderen ouder dan 16 jaar

Wat is je mening over het vakantiedorp?

Wij verblijven in vakantiedorp “Kirchleitn”. Deze bestaat uit 2 gedeelten die op zo’n 500 meter van elkaar verwijderd zijn: Grosswild en Kleinwild. We hebben een appartementje op de begane grond in het gedeelte Kleinwild. Het complex oogt super verzorgd. Er is veel nagedacht over sfeerelementen.

Wat een luxe dat we niet na hoeven te denken over eten en drinken. Vlak bij alle appartementen bevindt zich een gezellig restaurant in buffetvorm. ‘s Ochtends als ‘s avonds worden hier heerlijke maaltijden bereid, met veel verse groenten en fruit. De kindjes hebben een eigen buffet en mogen onbeperkt drinken halen. Ook is er een grote speelzaal, waar de kindjes als ze zijn uitgegeten mogen spelen. Regelmatig komt de mascotte ‘Smiley’ langs om de kindjes te vermaken. Hierdoor hebben wij zelf ook voldoende momenten heerlijk rustig kunnen eten. Tot slot is het super dat ook zelfs de lunch voor de kindjes is verzorgd, met een warme maaltijd. Fijn om zo tussendoor even met de kindjes om de tafel te zitten om daarna weer lekker verder te skiën.

Foto’s

Hoeveel kinderen uit jullie gezin zaten op de creche en wat vond je van de inrichting?

Alleen de jongste van 3,5 jaar. Hij houdt het na een dag skiën voor gezien. Hij vindt het echt te spannend en wil echt niet skiën. Wat super dat we ook ervoor kunnen kiezen om hem bij een crèche te brengen. Het is een officiële ANWB-crèche. Dat vonden wij belangrijk, want voor ons zegt dat wat over de kwaliteit. En dat hebben we ook zo ondervonden.De inrichting van de crèche is heel goed verzorgd als ook heel gezellig. Er is veel leuk speelgoed, leesboekjes en alle benodigde verzorgingszaken. Buiten is een hele stoere speeltuin, met een veilige omheining.

Wat is je oordeel over de kinderleidster(s)? Had je kindje het naar zijn zin?

De leidsters zijn echt gekwalificeerd. Huub heeft de hele week 2 lieve en vooral geduldige leidsters gehad. Al met al brachten we ons met een gerust hart bij de crèche, zodat wij ook zelf lekker konden skiën. Geen zorgen over of het allemaal goed gaat. Maar bovenal heeft Huub het er echt naar zijn zin gehad. Hij kwam thuis met mooie verhalen wat hij allemaal had gedaan; van knutselen, lekker buiten wandelen, in de sneeuw spelen en lekker binnen spelen met de auto’s.

Foto’s

Heb je nog opmerkingen/suggesties voor wat betreft de opvang?

Nee, het was allemaal goed geregeld! Wij brachten Huub met plezier naar de crèche en hadden ook volle vertrouwen in de leidsters. Huub had er zelf ook steeds zin in en vond het leuk om er te spelen. De leidsters doen erg goed hun werk en vermaken de kindjes. Omdat er verschillende activiteiten worden aangeboden, hebben de kindjes veel afwisseling. Ze gaan ook naar buiten, spelen in de sneeuw. Dit is niet alleen leuk en gezellig, maar ook goed dat de kindjes lekker in de buitenlucht zijn.

Heeft de totale reis aan jullie verwachtingen voldaan?

Deze skivakantie heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan. Beter gezegd: boven verwachting! Dit komt met name doordat alles wat je nodig hebt als gezin met kinderen voorhanden is. Daarbij hebben wij ons verbaasd over het hoge servicelevel en de vriendelijkheid van de cultuur daar. De locatie was perfect, we hadden een fijne accommodatie, het eten was lekker, de crèche was super, het weer werkte mee, kortom: wij hebben ontzettend genoten van deze vakantie.

Foto’s

Overweegt je volgend jaar weer aan dit arrangement deel te nemen?

Wij zouden zo volgend jaar weer naar Vakantiepark Kirchleitn gaan. Ook dan zouden wij hetzelfde arrangement nemen. Meer of minder heb je niet nodig. Dus dit arrangement past erg goed bij ons gezin. Als Huub (de jongste) wat ouder zou zijn en ze allemaal in de ski-les kunnen, zouden we hier zeker weer terug gaan. 

Wat voor (wintersport)vakantie boek je na de skicrèche als kindjes ouder worden?

Wanneer onze oudste echt boven de 16 zou zijn, dan zouden we deze locatie wat ontgroeien, maar tot die tijd zijn wij razend enthousiast en raden deze vakantielocatie aan al onze vrienden van harte aan!

Ben je net zo enthousiast geworden als ik? Klik hier en ga bekijk de beschikbaarheid van dit vakantiedorp!

Foto’s

Videos

Scores

 • Accommodatie
  9.0
 • Creche
  9.5
 • Activiteiten
  8.5
 • Locatie
  8.5
 • Vakantiedorp
  9.0
 • Eten en drinken
  9.0

Totale score

8.9
Marion2

Marion2

Hallo Mamaplaats-mama's! Ik ben Marion en heb 3 kindjes: Rosa van 10, Felice van 7 en Huub van 3. Mijn man en ik zijn ondernemers dus wij hebben een druk gezinsleven. Wij genieten volop van onze kids, houden van reizen en lekker eten met vrienden.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >